Specifikationer
Lad os få specifikationerne af vejen, så vi kan komme til det sjove. Xtrfy lister selv følgende på deres hjemmeside:
Udover det, så kører Xtrfy M4 wireless med Pixart 3370, vejer 71 gram, bruger Kailh GM 8.0 switches til de primære knapper og har op til 75 timers batteritid. Alt i alt, ikke nogen dårlig teknisk pakke.
En tur rundt om Xtrfy M4
Xtrfy M4 wireless er en ergonomisk mus, som på mange punkter bygger videre på nogle af de mest populære ergonomiske former fra blandt andet Microsoft (IntelliMouse Explorer 3.0) og Logitech (MX 51x), men som samtidig er sin helt egen form. Der findes mange kloner af fx Zowie's EC serie af ergonomiske mus, men så vidt jeg ved, findes der ingen anden mus med samme form som Xtrfy M4 wireless. Først og fremmest, så er Xtrfy M4 wireless smallere, hvor man griber den mellem fingrene, end de fleste konkurrenter og samtidig har Xtrfy M4 wireless en langt mere aggressiv komfortbue til tommelfingeren end nogen anden ergonomisk mus, jeg har prøvet.
Som jeg nævnte i indledningen, så byder Xtrfy M4 wireless på et par nye features, som den deler med MZ1 wireless, som vi for nyligt testede. Den ene er at der følger en ekstra top med, som ændrer formen på muse en hel del fra knapperne og bagud. Den anden er, at den også byder på muligheden for at justere batteriets position for/bag i musen og dermed kan man tweake vægtfordelingen i musen.
Xtrfy M4 wireless er pænt præsenteret, når man åbner kassen og der er godt med tilbehør med i kassen også. Der er et ekstra sæt PTFE skates, kabel, 2.4 GHz dongle, alternativ topskal og en skruetrækker til at skifte skal eller justere batteriets position inde i musen. Faktisk nøjagtigt samme indhold som Xtrfy MZ1 wireless, bortset fra med M4 wireless får man også to keycaps med, en med Xtrfy logo på og en med GG (Good Game) på. Det gjorde man også med den kablede version, så det er lækkert at se at Xtrfy har holdt fast i denne lille gave.
Ligesom alle andre Xtrfy produkter kræver M4 wireless ikke software og Xtrfy laver heller ikke software. Alle indstillinger styres direkte på musen via kombinationer af knapperne og det fungerer på nøjagtigt samme måde som på Xtrfy MZ1 wireless.
Det er muligt at se batteriniveau, indstille CPI og Polling rate, styre RGB effekter, farver, lysstyrke og hastighed, sætte lift-off distance og vælge debounce på knapperne.
Test
Jeg har brugt Xtrfy M4 wireless til både arbejde og gaming og kan konstatere, at alt fungerer som det skal med Xtrfy M4 wireless; der er ingen forsinkelser på den trådløse teknologi, tommmelfingerknapperne er klart bedre end på de fleste gaming mus, selvom de ikke er på niveau med dedikerede produktivitetsmus, men det er så heller ikke den målgruppe Xtrfy er ude efter. De to primære knapper er virkelig responsive og lette at aktivere, faktisk vil nogle måske finde dem for lette.
Jeg er ikke nødvendigvis en fan af at siderne af musen er fyldt med huller, faktisk synes jeg det bliver irriterende i længden for især tommerfingeren, men ellers er Xtrfy M4 wireless en yderst behagelig mus at bruge, og det er ikke alle, der har problemer med huller i siden af mus.
Den alternative top får musen til at fylde mere bagtil og dermed udfylder den håndfladen mere end den oprindelige top. Om dette er en god ting eller ej, må være op til den enkelte bruger, men muligheden for at skifte form på musen er en positiv feature fra Xtrfy. Endnu bedre er det, at Xtrfy stiller filerne til rådighed, så man kan designe og 3D printe sin egen top, hvis de to fra Xtrfy ikke helt lever op til ens behov.
Som jeg nævnte tidligere, så er Xtrfy M4 wireless smallere og har en mere aggressiv komfortbue til tommelfingeren og mens jeg er stor fortaler for at producenter skal lave deres egne former eller egen fortolkning af kendte former, så må jeg konstatere at Xtrfy M4 wireless bliver for smal for mig. Jeg har dog også ret store hænder, så det er ikke helt underligt. Det er dog noget, man skal være opmærksom på, hvis man overvejer at købe musen.
Som på Xtrfy MZ1 wireless har man muligheden for at flytte på batteriet og dermed vægtfordelingen i Xtrfy M4 wireless. Jeg endte med at se det som en positiv ting i MZ1 wireless, men jeg må indrømme at det virker mere som en gimmick i Xtrfy M4 wireless, da formen i større grad dikterer den måde man holder musen på, end det var tilfældet med MZ1 wireless. Jeg havde klart hellere set Xtrfy lave en lettere mus med god balance.
Pris
Xtrfy M4 wireless koster 749 kroner og det er en rimelig pris i forhold til hvad man får i pakken. De fleste trådløse mus med samme performance koster mere og med Xtrfy M4 wireless får man faktisk flere features, dog havde jeg gerne set en lavere vægt til prisen, når nu Xtrfy slår M4 wireless op på at være Ultra-light.
Konklusion
Xtrfy M4 wireless er en mere aggressivt udformet ergonomisk mus end de fleste, som tilmed byder på muligheden for individuel tilpasning. Den trådløse implementeringen er fejlfri, knapperne er virkelig gode og alt i alt leverer Xtrfy en glimrende pakke med M4 wireless. Som altid skal man sikre sig, at formen på musen passer til ens hånd og grip style, især med en form som Xtrfy M4 wireless, da den som sagt har en mere aggressiv ergonomisk udformning.
Godt
Skidt