Synology Diskstation DS1520+:Test

01_synology_diskstation_ds1520+_frontbillede
I vores række af fede Synology Diskstation NAS servere har vi også modtaget en 5-bays model med navnet DS1520+, som vi skal se nærmere på her i dag.

Med Synology Diskstation DS1520+ er vi oppe i en produktserie, der henvender sig mere til kontormiljøet, end det gør sig til hjemmebrugeren. Men det betyder dog ikke, at man ikke kan få stor glæde af den, hvis man er interesseret i at investere de fornødne penge i at få en klippestabil hjemmeserver op at køre. Hvad DS1520+ ellers har at byde ind med, skal vi se meget mere til om lidt.

synology_logo.jpg

De tekniske detaljer

 • CPU Model: Intel Celeron J4125
 • CPU Architecture: 64-bit
 • CPU Frequency: 4-core 2.0 (base) / 2.7 (burst) GHz
 • Hardware Encryption Engine: (AES-NI)         
 • System Memory: 8 GB DDR4 non-ECC
 • Memory Module Pre-installed: 8 GB (4 GB + 4 GB)
 • Total Memory Slots: 2
 • Drive Bays: 5
 • Maximum Drive Bays with Expansion Unit: 15 (DX517 x 2)
 • M.2 Drive Slots: 2 (NVMe)
 • Compatible Drive Type:


   
  3.5" SATA HDD
   2.5" SATA HDD
   2.5" SATA SSD
   M.2 2280 NVMe SSD

 • Maximum Single Volume Size: 108 TB
 • RJ-45 1GbE LAN Port: 4 (with Link Aggregation / Failover support)
 • USB 3.0 Port: 2
 • eSATA Port: 2

Synology Diskstation DS1520+

Synology Diskstation DS1520+ NAS

Designet på Synology DS1520+ minder om de fleste andre highend Synology NAS servere. Den er lavet i et matsort soft touch materiale, som giver serveren en kvalitetsfornemmelse, når man håndterer den. DS1520+ er udstyret med en stærk 4 kernet Celeron J4125 CPU med en boost frekvens på hele 2.7 GHz og 8 GB SO-DIMM DDR4 RAM, så den har masser af kræfter til selv de tungeste transcoding opgaver eller rigtig mange brugere tilknyttet på samme tid.

Synology Diskstation DS1520+ NAS server

På fronten har vi LED's til alle diske i systemet, ligesom vi har en power LED, der blinker ved aktivitet på diskene. Power LED vil lyse konstant, når systemet kører normalt.

11_frontpanel_usb_30_power_switch.jpg

Derudover har fronten også en enkelt USB 3.0 port til tilslutningen af en ekstern harddisk eller andet udstyr, der kan fungere over netværket.

Synology Diskstation DS1520+ 5 bay NAS

Synology Diskstation DS1520+ toolfree låsesysem

De fem drive bays sidder også i denne omgang i fronten af serveren, og de kan alle låses med den medfølgende nøgle, så man er sikret imod uhensigtsmæssig åbning af skufferne, så data forsvinder på ens netværk. DS1520+ understøtter Hot Swap, så man hurtigt kan udskifte en defekt harddisk.

Diskstation DS1520+ Synology

Diskskufferne åbnes enkelt ved at vippe armen på fronten op, hvorefter de glider ganske let ud af serveren, så man kan komme i gang med at installere ens harddiske.

DS1520+ Diskstation Synology

NAS test DS1520+ Diskstation Synology

Harddiskene installeres helt uden brug af værktøj ved blot at vippe de to arme af skuffen og lægge disken ned i, inden armene klikkes på plads igen. Dog skal man bruge en adapter, såfremt man vil køre med 2.5" harddiske, hvilket kræver brug af værktøj.

DS1520+ Diskstation Synology tweakdk nas test

Til køling af Synology Diskstation DS1520+ har man valgt at installere to 92 x 92 mm blæsere på bagsiden, som trækker luft ind igennem systemet fra siden af kabinettet og i bunden.

gigabit NAS DS1520+ Diskstation Synology

Kigger vi så på I/O panelet på bagsiden, kan vi virkelig se, at DS1520+ henvender sig til et mere seriøst segment. Vi har fire RJ45 gigabit porte med failover support, så de øvrige porte kan tage over, hvis en af de andre svigter, så man undgår datatab. Portene har også Link Aggregation support, så der er mulighed for 4 Gbps hastigheder, hvis ens netværk tillader det. Det ærgrer mig dog, at man ikke har valgt at lade mindst en port være 5- eller 10 Gbps, så vi kunne opnå rigtig hurtige netværksforbindelser i de rette kontormiljøer.

gigabit NAS DS1520+ DS Synology

Synology Diskstation DS1520+ kommer også med mulighed for SSD cache. Til formålet har vi mulighed for at installere to M.2 2280 NVMe SSD'er i bunden af serveren. Hertil er det åbenlyst vigtigt at vælge en SSD, som er beregnet til 24/7 brug.

gigabit NAS DS1520+ Diskstation Synology 400 nvme

SSD installering NAS DS1520+ Diskstation Synology

Til det formål har Synology selv udviklet sin SNV3000 serie. Vi har modtaget SNV3400, der er en 2280 NVMe med 400 GB plads. Synology har også en SNV3500 serie, som er en 22110 NVMe. Også her er det muligt at installere sin lagerplads uden brug af værktøj.

software test NAS DS1520+ Diskstation Synology

Vi har valgt ikke at gennemgå DSM styresystemet slavisk, da man i stedet har mulighed for at prøve en live version på en virtuel NAS server. Såfremt I ønsker at prøve det, kan I klikke på billedet ovenfor.

Synology Officeinfo_02_synology_office.jpg


synology_office_03_kompatibelt_med_microsoft_office.jpg


Synology har udviklet sit eget Office software, som også er fuldt ud kompatibelt med Microsoft Office dokumenter. Herved er det muligt at dele sine filer over netværket via Synology Drive og Synology Office, ligesom man kan redigere i dokumenterne i realtime mellem alle brugere på ens netværk. En rigtig fin funktion, hvis man bruger sin DS1520+ i ens virksomhed.


gigabit NAS DS1520+ Diskstation Synology DSM

Hvis I ønsker at læse om Synology Drive, kan I gøre det i vores anmeldelse af Synology DS920+, som I kan læse ved at klikke her!

gigabit NAS DS1520+ Diskstation Synology Drive sharing docs test

Synology Office har samme glimrende funktioner som Microsoft Office, og vi kan både lave tekstdokumenter, regneark og præsentationer direkte i browseren uden brug af software installeret på ens maskine.

NAS DS1520+ Diskstation Synology dsm_pakkecenter

Synology Office kræver en installation af softwaren via DSM Pakkecenter, og det er en overbygning, som er afhængig af brugen af Synology Drive, hvilket bliver installeret i samme omgang.

NAS DS1520+ Diskstation Synology dsm_pakkecenter bay 5 review

I Drive funktionen kan vi nu se, at vi har fået mulighed for at oprette dokumenter fra Office delen. Det er utroligt nemt at gå til, og man er godt i gang med at bruge sin Office pakke i løbet af ganske kort tid.

NAS DS1520+ Diskstation Synology excel Word sharing

Synology Diskstation DS1520+ 5-Bay

DiskStation DS1520+ - Synology

DiskStation DS1520+ - Synology performance test

Regnearket er blot en af de mange funktioner, som vi har i Synology Office, og vi kan endda se, at vi har muligheder for at downloade de aktive dokumenter i velkendte formater som .xlsx, der er Microsoft Excel eller som regulært PDF dokument. Softwaren kan også importere eksisterende Excel dokumenter og redigere i dem direkte uden nogen form for konvertering.

DiskStation DS1520+ - Synology powerpoint

synology_office_12_dias_show_fortsat.jpg

Dias shows kan vi også oprette direkte i vores browser, og de er ligeledes 100% kompatible med Microsoft PowerPoint, så man kan arbejde i den samme præsentation på tværs af platforme og software uden at skulle bekymre sig om tab af data i en konvertering eller lignende.

DS1520+ Synology Inc.

Et helt regulært tekstdokument har vi også mulighed for, så vi kan skrive vores tekster. I det hele taget gør Synology Office det utroligt nemt at bruge sin NAS server som en integreret del af ens virksomhed direkte på arbejdspladsen. Det er et rigtig godt stykke software med masser af muligheder. Det er endvidere dejligt nemt og enkelt at bruge, så det er lige til at gå til for de fleste.

Synology DS1520+ NAS Drive

Skal man lave en fin invitation eller lignende, så er softwaren også proppet med skabeloner, som kan bruges til at springe den indledende opsætning af det grafiske over og hoppe direkte til at fylde indhold i sit dokument.

Pris

I skrivende stund, den 4. september 2020, er Synology Diskstation DS1520+ set med et prisskilt på 6.343,00 kroner. Et heftigt prisskilt for en kraftfuld server.

synology_logo.jpg

Ønsker I at læse om Synology Diskstation DS1520+ på Synologys hjemmeside, kan I klikke på banneret ovenfor.

Konklusion

Synology Diskstation DS1520+ er en rigtig lækker NAS server med rigtig mange lækre funktioner og masser af kræfter til at klare selv de mest krævende opgaver på ens netværk. Under testfasen har jeg udsat serveren for opgaver som transcoding af ukomprimeret 4K videomateriale med Dolby Atmos lyd og Dolby Vision billede for at se, om det var en mulighed at skyde DS1520+ i knæ. Men det lykkedes altså ikke, og med NVMe SSD cache lageret går det også rigtig hurtigt med at starte ens favorit software op, da meget af det er forudindlæst i ens cache.

Styresystemet i DS1520+ fungerer rigtig godt, og her kan man godt fornemme, at Synology har rigtig mange års erfaring med udviklingen, da der bare ikke er en finger at sætte på systemet nogen steder. Synology Office har gjort det rigtig nemt at bruge serveren i ens virksomhed og dermed kunne dele alle vigtige dokumenter gemt bag en 128-bit kryptering, så man ved, at det hele er i sikkerhed. Som en anke ved DS1520+ er jeg ked af at se, at vi ikke har en enkelt RJ45 port med minimum 5 Gbps hastighed, da det ville være en lækker detalje for nogen, som har netværket til det. Men med Link Aggregation på fire 1 Gbps porte kan vi dog opnå 4 Gbps. Dernæst har vi selvfølgelig prisen, der er meget høj selv uden diske. Alt i alt fortjener Synology Diskstation DS1520+ en flot score på 9 og en Enthusiasts Only Award.

Godt:

 • Lækkert design
 • Stærk hardware
 • Sublimt styresystem
 • Mulighed for at udvide datalageret med et Synology rack
 • Kombinationen af Synology Drive og Synology Office gør DS1520+ til et stærkt valg i et firmanetværk

Knapt så godt:

 • Prisen vil helt sikkert afskrække mange
 • Jeg savner en 5- eller 10 Gbps RJ45 port

Score: 9 + Enthusiasts Only Award

02_frontpanel_disk_aktivitet_led.jpg