De bedste Wi-Fi 6 routere, du kan købe lige nu

AX3000 Dual Band Gigabit Wi-Fi 6 Router
Med ankomsten af Wi-Fi 6 kommer det største evolutionære spring inden for trådløs forbindelse i mere end tyve år, og står klar til officielt at blive standardiseret med offentliggørelsen af den nye specifikation fra Wi-Fi Alliance (WFA) i næste måned. I denne forbindelse, har vi samlet en liste over de bedste Wi-Fi 6 routere, du kan købe lige nu.

Routere og smartphones, der er i overensstemmelse med den nye standard, findes allerede på markedet. Så hvis du ønsker at opdatere dit hjem- eller hjemmekontorsnetværk med den nye teknologi, har vi herunder samlet de bedste Wi-Fi 6 (802.11ax) routere markedet, efter vores optik, har at tilbyde.

Source: TP-Link


TP-Link Archer AX50 

TP-Link Archer AX50 tilbyder hastigheder på op til 1,8 Gbps med 2400 Mbps på 5 GHz båndet og 574 Mbps på 2,4 GHz båndet. Archer AX50 understøtter også OFDMA (Spatial Multiplexing), der tillader din router kommunikere med flere enheder samtidigt, så du dermed kan tilslutte alle dine streaming, gaming og smart home enheder. TP-Link Archer AX50 leveres også med indbygget forældrekontrol som et værn mod at at holde børnene sikre, mens de surfer eller gamer online.

tp-link_archer_wi_fi_6_ax50.jpg

 Archer AX50 fra TP-Link er ligeledes bagudkompatibel med alle Wi-Fi-aktiverede enheder og understøtter også nyeste 802.11ax telefoner, bærbare computere med videre. AX 50 fokuserer på optimal dækning via beamforming teknologi og fire antenner, der samarbejder for at fokusere signalstyrken mod klientenheder. TP-Link Archer AX50 leveres også med Target Wake Time (TWT), der øger batteriets levetid via bedre strømstyring.

Pris: TP-Link Archer AX50 er set til en pris mellem 794 kroner. til 1.298 kroner.


Netgear Nighthawk MK62

Netgear Nighthawk MK62 er en router, der tilbyder alle de forventede nye funktioner, inklusiv op til 1,8 Gbps forbindelse og 25+ samtidige forbindelser. Nighthawk MK62 leveres med 2x Gigabit Ethernet porte til tilslutning af computere, spilkonsoller med videre.

Netgear Nighthawk MK62 kan tilkøbes med en ekstra satellit-enhed til et mesh-netværk, som virksomheden hævder kan udvide dækningen til 250+ kvadratmeter.

Netgear Nighthawk MK62.JPG

Netgear Nighthawk MK62 har også en ledsagende Nighthawk-app, hvorigennem du kan opsætte din router og få mere ud af din Wi-Fi. Nighthawk MK62 fra Netgear tilbyder en række funktioner som internethastighedstest, fjernadgang til dit netværk, begrænsning af brug fra brugerne i hustanden og meget mere. Netgear Nighthawk MK62 routeren leveres med et 30-dages prøveabonnement på Bitdefender cybersikkerhedssuite for at beskytte alle dine hjemmeenheder mod virus, malware og datatyveri. Så vidt vi kan se, skal du være obs. på at framelde denne service igen, når prøveperioden ophører. 

Pris: Netgear Nighthawk MK62 er set til en pris mellem 1.775 kroner. til 2.290 kroner. (en pakke med to satellitter).


Asus ZenWiFi XT8 (Gaming Router)

Asus ZenWiFi XT8 er et tri-band Wi-Fi-system, der på papiret leverer et stærkt Wi-Fi-signal, og tilbyder trådløse hastigheder på 6600 Mbps. Routeren leveres med OFDMA, MU-MIMO og ZenWiFi AX teknologi, der muliggør mere effektiv, stabil og hurtigere transmission, selv når flere enheder transmitterer data på samme tid.

Asus ZenWiFi XT8.JPG

Som de fleste andre high-end routere på markedet, har Asus ZenWiFi XT8 også med en ledsagende app, der tilbyder en 3-trins opsætning og nem kontrol over routeren. Som det kan forventes, er ZenWiFi XT8 også kompatibelt med producentens egne AiMesh-routere, så du kan tilføje flere satellitenheder for at skabe et mere dækkende og fleksibelt Wi-Fi-system til hele husstanden. 

Asus ZenWiFi XT8 bundles med permant netværkssikkerhed fra Trend Micro for at sikre vores færden og privatliv online. 

Pris: Asus ZenWiFi XT8 er set til en pris mellem 3.199 kroner til 5.219 kroner. (en pakke med to satellitter).


TP-Link Deco X20

Deco X20 fra TP-Link er et out-of-the-box mesh-netværkssystem med tre enheder i pakken. TP-Link Deco X20 tilbyder en netværksdækning på op til 500 kvadratmeter og samtidig tilslutning af op til 150 enheder. TP-Link Deco X20 tilbyder hastigheder på op til 1,8 Gbps til bufferfree 8K / 4K streaming og er bagudkompatibel med alle Wi-Fi generationer på markedet. 

X20 AX1800 TP-link.jpg

TP-Link Deco X20 har en ledsagende app, der hjælper dig med opsætning og administrering af dit netværk. TP-Link Deco X20 er også kompatible med Alexa og giver mulighed for at slå Guest Wi-Fi til eller fra med simple stemmekommandoer. Endelig leveres Deco X20 også med et gratis abonnement på TP-Link HomeCare med antivirus, forældrekontrol og avanceret QoS.

Pris: TP-Link Deco X20 er set til en pris omkring 2.999,00 kroner (en pakke med tre satellitter).

Læs test af TP-Link Deco X20 AX1800 Mesh 


Linksys MX5/MX10 Velop

Velop MX5 leveres med hastigheder på op til 2400 Mbps @ 5 GHz og op til 1147 MHz ved 2,4 GHz. Linksys MX5/MX10 Velop understøtter tri-band forbindelse, op til 250 kvadratmeter dækning og er blandt de hurtigste Wi-Fi 6 mesh routersystemer (MX10) på markedet. Routerne har 1x USB 3.0-port og 4x Ethernet porte til tilslutning alle dine tilsluttede enheder, inklusiv computer, konsol, tv med videre.

Linksys-MX10-Velop-AX-MX10600-(2-pack).jpg

Linksys Velop kan parres med en anden MX5 enhed for at skabe et hurtigt og effektivt mesh-netværk. Faktisk er systemet kompatibel med hele Velop-serien, så du kan også bruge en billigere Velop-enhed som en Wi-Fi range extender som din rækkevidde.

Velop MX5 er let at konfigurere med den ledsagende Linksys-app, der blandt andet tilbyder forældrekontrol og giver dig mulighed for at administrere gæsteadgang. Du får også en tre års garanti med tre års teknisk support.

Pris: Linksys MX10 Velop er set til en pris omkring 3.770 kroner. til 5.849 kroner. (en pakke med 2 satellitter).


D-Link EXO AX1500 

D-Link EXO AX1500 er en budgetorienteret router. D-Link EXO AX1500 tilbyder MU-MIMO, OFDMA og dual-band netværk med kombinerede hastigheder på op til 1,5 Gbps. EXO AX1500 fungerer også med Alexa og Google Assistant. Takket være Wi-Fi 6 kan du forvente 5 GHz båndhastigheder op til 38% hurtigere end de tilsvarende 802.11ac-routere. Dette på på papiret kunne veksles til bedre 4K-streaming, spil og download.

D-Link EXO AX1500.JPG

D-Link EXO AX1500 understøtter funktioner såsom Target Wake Time (TWT), som hjælper med at reducere batteriforbruget til smart home enheder. k EXO AX1500 understøtter også mesh netværk og kan parres med flere enheder for bedre Wi-Fi dækning i huset. Som med de fleste andre routere på denne liste leveres D-Link EXO AX1500 med en ledsagende app, der hjælper dig med at opsætte og administrere dit trådløse netværk fra din smartphone eller tablet. Der er også forbedret forældrekontrol til understøttelse af profilbaseret Wi-Fi-adgang.

Pris: Vi har endnu ikke kunne finde en dansk forhandler eller pris på D-Link EXO AX1500. Læs mere HER


Netgear Orbi RBK852

Hvis du vil opgradere til Wi-Fi 6 på grund af de medfølgende ultrahurtige hastigheder og ultra-lav latenstid, er Netgear Orbi RBK852 bestemt overvejelserne værd. 

Netgear Orbi RBK852 leveres med en ekstra satellitenhed til mesh-netværk og understøtter op til 6 Gbps hastighed til streaming, spil, webkonference med videre. Orbi fungerer med alle eksisterende Wi-Fi 5 enheder og nye Wi-Fi 6 enheder, inklusiv PlayStation 5, iPhone 11 & 12, MacBook Air, MacBook Pro 13 & Mac Mini, Galaxy S10 / 20/21 med videre.

Netgear-Orbi-RBK852 tweakdk guide wifi6.jpg

Orbi RBK852 fra Netgear leveres med en tri-band backhaul, der åbner et dedikeret bånd mellem routeren og satellitten for at frigøre de to andre bånd mod opnåelse af maksimal hastighed. Den leveres også med en ledsagende mobilapp, der opretter forbindelse til dit eksisterende modem med henblik på så gnidningsfri opsætning som mulig. Hovedrouteren leveres med 5x Gigabit Ethernet-porte, mens satellitenheden har 4. Sikkerhedsfunktioner inkluderer gæst-WiFi-adgang, DoS, Firewall, VPN og meget mere.

Læs vores test af Netgear Orbi - solid Wi-Fi dækning til 350 kvadratmeter

Pris: Netgear Orbi RBK852 er set til en pris mellem 5.999 kroner. til 7.990 kroner. 


Læs også:

Wi-Fi 6 netværk: Alt du skal vide

Hvad er Wi-Fi 6E og adskiller det sig fra Wi-Fi 6


Source & Image credit:

TP-Link, Netgear, Asus, D-link


Vores partnere