Intel indrømmer 7nm kapløbet er tabt til AMD

fdpGDw8ZVLMGsQhDMnW7RL-650-80
Det er ingen hemmelighed, at Intel har haft nogle hårde dage på kontoret i at følge med AMD, når det kommer til de bedste processorer. Dette skyldes hovedsageligt Team Red for længst har bevæget til ind på 7nm segmentet, og indikationer om det kan vare lidt tid endnu, før Intel kan indhente AMD’s forspring. Derfor kommer det ikke som noget overraskelse, at Intel indrømmer 7nm kapløbet er tabt til AMD – om ikke andet indtil 2021.


Som rapporteret af Tom's Hardware, afholdt Intel CFO George Davis en præsentation under Morgan Stanley-konferencen, hvor han fremlagde, at Team Blue ikke ville nå niveau mod konkurrenterne, før de er i stand til at producerer 7nm i slutningen af 2021.

Vi ved også, at Intel har haft nogle problemer med at skrumpe sin produktionsproces, og Davis bekræftede indirekte, at Intel ikke ville kunne tage kampen op med AMD og 7nm, og derfor mere ville satse på at være føre hest på 5nm engang i fremtiden.

Foruroligende nyheder for alle, der holder håb i live om, at Intel ville knuse konkurrencen i 2020, eller håbet om, at 10nm desktop CPU’er ville være den hellige gral. Rygterne går også på, at når Comet Lake-S desktop-chips kommer på gaden, vil de være baseret på den aldrende 14nm-proces, hvilket ville være et fornuftigt træk i betragtning af dennes timeline.

Det bliver stadig være interessant at se, hvilke CPU'er Intel vil skubbe ud over de næste par år, mens vi venter på, at Team Blue får paritet med AMD. Hvis Intel kan fortsætte med at skubbe sine frekvenser højere, er det muligt, at de kan opretholde sin niche inden for pc-spil, mens de skal kæmpe for at følge trop med AMD’s mindre produktionsproces.

Relaterede artikler:

Bedste computermus 2020

Bedste 1440p grafikkort 2020

Bedste 1080p grafikkort 2020

Lige nu ser det ud til, at Intel vil frigive deres 10. generation af Comet Lake-S-chips til stationære, der kommer med op til 10 kerner og 20 tråde på Core i9-delen. Igen vil disse sandsynligvis være baseret på den samme 14nm-proces, som Intel har forfinet siden Skylake tilbage i 2015.

Selvom det umildbart er skuffende, vil det sandsynligvis hjælpe Intel med at holde trit med de IPC-forbedringer vi forventer fra AMD’s kommende Ryzen 4000 til desktops.

I den mobile boldgade teasede Intel med sine Tiger Lake-chips tilbage under CES 2020, men hvis overgangen til 7nm Zen 2 kerner kan gøre det lige så godt for AMD, som det gjorde med deres desktop chips, kunne Ryzen 4000 Mobile potentielt også gøre livet surt for Intel på den mobile del af CPU-markedet.

De første toner fra jungletrommerne om leaks i CPUz og cpu benchmark er så små begyndt deres vej ind på markedet. 


Source & Image credit:

Tom's Hardware, Intel