Coronavirus "close contact detection" app frigivet

stream_img
Den kinesiske regering har lanceret en app, der sigter mod at bekæmpe spredningen af coronavirus. Den “close contact detector” fungerer ved informere brugeren, om de har været i nærheden af nogen med sygdommen.


Ifølge Kinas statsdrevne nyhedsagentur, Xinhua, kan folk scanne en QR-kode ved hjælp af mobile apps som Alipay, WeChat eller QQ for at oprette en forespørgsel. Efter registrering af et telefonnummer indtaster brugerne deres navn og ID-nummer for at finde ud af, om de har været i tæt kontakt med en person, der er inficeret. Hvert registreret telefonnummer kan bruges til at kontrollere status for op til tre ID-numre.

National Health Commission oplyser, at tæt kontakt inkluderer mennesker, der arbejder sammen, går i det samme klasseværelse og bor i samme hus. Det dækker også medicinsk personale og andre mennesker, der har været i nærheden af patienter i lukkede miljøer såsom passagerer og besætninger i transportsektoren.

Under en flyvning betragtes for eksempel passagerer inden for tre rækker af en inficeret person sammen med kabinepersonale som værende i tæt kontakt. I klimatiserede tog betragtes passagerer og besætningsmedlemmer i den samme vogn som tæt kontakt.

2020-02-12-image-10.jpg

coronavirus tracking map

Alle, der har været i tæt kontakt med en transportør af virusset, rådes til at blive hjemme og kontakte sundhedsmyndigheder.

Appen er designet af National Health Commission og China Electronics Technology Group Corporation. Der forelægger endnu ingen informationer om, hvordan den registrerer dem, der er inficeret med coronavirus.

Med Kinas tvivlsomme ry, når det kommer til at respektere borgernes privatliv, er det bekymrende at skulle indtaste navne og regerings-id'er for at registrere appen.

“In this case the public good and the public health has to outweigh the privacy concerns, otherwise we have no shot of doing anything about this" fortæller Dr. Irwin Redlener, the director of Columbia University’s National Center for Disaster Preparedness i et interview med ABC News

"Most people would rather know that they've been in contact with someone who has coronavirus than to have that information kept from you” fortsætter Irwin Redlener.


Source & Image credit:

ABC News, Medscape

Vores partnere