Skab udendørs stemning med Philips Hue: Guide

wall light low mount sensor hue outdoor lightstrip impress piedestal philips
Vi nærmer os lysere og varmere tider og det betyder mere udetid, hvor vi nyder lune aftner. Mangel på stemning og belysning på terrassen kan dog gøre, at vi trækker indenfor i stedet. Derfor har jeg allieret mig med Philips Hue, som har designet lækker udendørs belysning i deres Hue system. Det er et system du helt selv kan personliggøre som du vil, så de lækre aftentimer kan forlænges.

I denne guide vil jeg gennemgå nogle forskellige produkter fra Philips Hue. Alle lamper, der bruges i denne guide, er en del af deres lav volt system og de forbindes via en strømforsyning, hvilket gør at du ikke behøver at hyre en elektriker til at få det installeret. Det betyder at et projekt som dette er let tilgængeligt og ikke kræver mere end basalt værktøj. Jeg håber guiden kan være med til at inspirere til, at du kan skabe dit eget Philips Hue område.

Alt udstyr i denne guide kan findes på https://www.philips-hue.com/da-dk.

I denne guide komme igennem følgende emner:

 • Sådan kommer du i gang
 • Planlægning 
 • Gennemgang af produkter
 • Opsætning af produkter

Sådan kommer du igang

Som det første skal jeg have fundet ud af, hvilke lamper som skal bruge, samt have lavet en plan for montering af dem. Selvom jeg gerne vil have en masse lys til at skabe en stemning, ønsker jeg heller ikke at min elregning skal stikke af. Det gør Hue lav volt serien til en rigtig god kandidat. Ud over at jeg kan montere det hele selv, har det også et fornuftigt lav strømforbrug. Der skal også laves en plan for placering og afstanden mellem lamperne. Dette er for at finde frem til antallet af lamper og hvor meget ekstra kabel jeg skal bruge til at forbinde lamperne. På den måde sikre vi os, at vi har alt hvad vi skal bruge på en gang. 

Planlægning

Da jeg har en stor terrasse, ønsker jeg at få god og stemningsfuld belysning her, som en af de primære ting. Der skal ikke meget til at gøre det til en bedre belysning, end den julekæde som jeg bruger nu. Udover det vil jeg gerne have oplyst vejen rundt om huset og op til terrassen. På den måde kan man allerede på vejen rundt om huset opleve, hvordan lyset er med til at skabe stemning samtidigt med at det oplyser stien. 

Min tanke er, at jeg vil placere lamper langs stien. Når man så kommer over på terrassen, vil jeg hænge lamper på husmuren. På denne måde håber jeg det vil skabe en ensrettet og sammenhængende oplevelse af lyset. Som det kan ses nu, har jeg en relativt stor terrasse. I julen hængte jeg en julekæde op, som efterfølgende aldrig blev pillet ned. Den endte med at tjene som belysning på terrassen selv uden for julesæsonen. Udover det nye lys, vil jeg under dette projekt også få fyldt terrassen mere ud med flere møbler, som sammen skal skabe et hyggeligt område om sommeren.  

Inden jeg går videre til valg af produkterne, har jeg tilføjet billeder af det område som skal igennem en mindre renovering. Til at starte med er der selve terrassen, hvor jeg skal have placeret lamper langs muren og have indrettet et lounge- og et spiseområde. 

mount sensor low wall lightstrip piedestal hue impress light outdoor philips.jpg

wall lightstrip sensor piedestal light philips hue outdoor low mount impress.jpg

Da der ikke er så meget personlighed over terrasse- og gangstioplevelsen, er jeg kommet frem til en plan, som skal være med til at sætte lyset i fokus. Planen er, at jeg vil lave et stenbed langs stien hen til terrassen, hvor jeg vil sætte lamperne i. På den måde vil lamperne blive fremhævet bedre, end hvis de bare blev sat fast i græsset. Det bliver også lettere og pænere at føre kablerne. Jeg kan relativt let tage lamperne op og jeg slipper for at skulle være opmærksom på kablerne, når der skal slås græs. 

Forlængerkablerne er godkendt til kortvarig nedsænkning, hvilket betyder de ikke må graves ned i jorden og dækkes helt til. Graves de ned kan kablerne ikke kan komme af med fugten, som dannes i jorden. Fremfor at have kabler liggende frit i græsset, vil jeg i stedet lave et stenbed, hvor de kan skjules imellem stenene. På denne måde kan kablerne stadig komme af med fugt. 

Gennemgang af produkter

Efter at have lavet en plan for, hvordan placeringen skal være, er det blevet tid til at finde ud af, hvilke og hvor mange lamper der skal bruges for at komme i mål. I samarbejde med Philips Hue, er jeg kommet frem til modellerne fra Impress serien. 

Denne serie har nemlig både lamper til væggen og piedestallamper, som kan sættes i jorden. Udover dem har jeg også tilføjet Outdoor Lightstrip. Impress lamperne i lav volt serien skal bruge 2x8W, hvor Outdoor Lightstrip bruger 37.5W. 

Man skal være opmærksom på, at lamperne kan have forskellige krav. Nogle af lamperne i lav volts serien kræver kun 1x8W. Det betyder, at der kan bruges færre strømforsyninger.  

Listen kommer derfor til at se således ud:

Husk du skal have en Philips Hue Bridge, hvis du skal i gang med at skifte dit lys over til Philips Hue. Man skal også huske på, at Hue Dimmer switch ikke er beregnet til udendørs brug. De kan sagtens sættes op til at styre lamperne i udendørs serien, men de kan ikke selv tåle vind og vejr udendørs.

Impress udendørs væglampe

Impress udendørs væglampe er en lav volts lampe, som bruger 2x8W, den tilsluttes via et forlængerkabel, som til sidst samles via en strømforsyning. Den har en IP44 certificering, hvilket gør at den kan bruges i udendørs miljøer. IP44 betyder den er stænktæt, hvilket gør den blandt andet kan tåle vandsprøjt fra alle retninger. 

 • Farve: Sort
 • Materiale: Aluminium og hærdet glas
 • Type: Væglampe
 • Energimærke (EEL): G
 • Mål (H x L x B): 24 x 14,1 x 12 cm
 • Vægt: 1,990 gram
 • Levetid: 25.000 timer
 • Lysfarve: 2000-6500K - Hue White and Color Ambiance
 • LED: Ja
 • Watt forbrug: 2x8W 
 • IP-Kode: IP44

low wall hue light outdoor sensor piedestal philips impress lightstrip mount.jfif

Impress udendørs piedestal

Impress udendørs piedestal minder meget om Impress udendørs væglampe. En lampe som er lav volt, med et forbrug på 2x8W. Den tilsluttes også via et forlængerkabel og samles i en strømforsyning. Den har også en IP44 certificering.

 • Farve: Sort
 • Materiale: Aluminium og hærdet glas
 • Type: Stander-/søjlelampe
 • Energimærke (EEL): G
 • Mål (H x L x B): 40 x 10 x 10 cm
 • Vægt: 1,580 gram
 • Levetid: 25.000 timer
 • Lysfarve: 2000-6500K - Hue White and Color Ambiance
 • LED: Ja
 • Watt forbrug: 2x8W 
 • IP-Kode: IP44

sensor philips light lightstrip outdoor hue mount low wall piedestal impress.jfif

Outdoor Lightstrip

Outdoor Lightstrip er et LED-bånd, som er specielt egnet til udendørs brug. Outdoor Lightstrip kommer med en IP67 certificering, hvilket gør den støv- og vandtæt. Outdoor Lightstrip kan bruges til at få mere skjult belysning omkring et område. Med de medfølgende beslag kan du for eksempel montere den på en stolpe eller et gelænder. Det fleksible LED-bånd gør det også muligt, at få den til at sno sig igennem et bed eller langs gulvbrædder eller kantsten. Outdoor Lightstrip kommer med sin egen strømforsyning og skal derfor ikke bruges i regnskabet med de andre lamper. 

 • Farve: Flerfarvet
 • Materiale: Silikone
 • Type: Lightstrip
 • Energimærke (EEL): G
 • Mål (H x L x B): 2 x 487 x 1,1 cm
 • Levetid: 25.000 timer
 • Lysfarve: 2000-6500K - Hue White and Color Ambiance
 • LED: Ja
 • Watt forbrug: 37,5W 
 • IP-Kode: IP67

low lightstrip mount light outdoor sensor philips hue wall piedestal impress.jfif

Tilbehør

For at kunne få strøm til lamperne, kræver det nogle strømforsyninger, som skal tilkøbes ved siden af. Strømforsyningen er bygget op således, at lampernes watt forbrug ikke må overstige strømforsyningens. Da hver lampe bruger 16W betyder det, at jeg ender med et total på 128W. Det bliver fordelt via en strømforsyning som kan trække 100W og 40W. De to Outdoor Lightstrips bruger som sagt deres egen strømforsyning, og skal ikke tages med i dette regnestykke.   

wall low outdoor impress sensor hue piedestal philips lightstrip mount light.jfif

Jeg vælger også at tilføje Dimmer switch, så muligheden for nemt at kunne tænde lyset er der, for både husstanden eller gæster. Dimmer switch kan også bruges til andre produkter fra Philips Hue, men skal placeret indendørs.

impress philips mount lightstrip outdoor sensor hue wall light low piedestal.jfif

Udover det tilføjer jeg også to udendørs sensorer, som sættes op til at lamperne, der skal placeres i jorden, vil tænde automatisk. På den måde kan de automatisk oplyse stien hen til terrassen, når der kommer nogen den vej.

hue mount lightstrip light impress low sensor wall piedestal philips outdoor.jfif

Til sidst bliver der suppleret med forlængerkabler, til de længste strækninger.

impress outdoor mount low light philips sensor hue piedestal lightstrip wall.jfif

Opsætning af produkter

Selve opsætningen af Impress udendørs væglampe, er lige til. Det kræver to huller i husmuren til selve beslaget, som lampen efterfølgende hænges op på. Medfølgende kabel bliver monteret på lampen og føres ned langs væggen og samles videre til strømforsyningen. Fordelen ved at gøre det på denne måde, er at der ikke er behov for en elektriker. Derfor er denne opsætning noget alle kan give sig i kast med.

impress light wall low outdoor lightstrip mount hue sensor piedestal philips.jpg

Kablerne vil i en installation som denne være synlige langs husmuren. For at rette kablet til har jeg brugt kabelclips, som skal fastmonteres til murstenen. Tre af lamperne bliver placeret på muren mod terrassen, hvor den sidste lampe bliver placeret på muren mod haven, for at give noget lys ud i haven. light impress wall philips outdoor sensor low mount hue piedestal lightstrip.jpg

Denne del af projektet var uden tvivl den nemme, hvor næste del kræver lidt mere arbejde og forberedelse. Her skal jorden graves op, bunden udlignes, der dækkes af med ukrudtsdug, lægges sten og så monteres lamperne i jorden. Her kommer kablet til at ligge skjult imellem det øverste sten lag. Det skulle gerne give en diskret kabelføring, samtidigt med at vi undgår at grave kablerne ned, hvilket de netop ikke er godkendte til. Det gør også at jeg nemmere kan tage kablerne op ved behov. 

Efter at have gravet op i den bredde og dybde jeg gerne vil have, får jeg lagt et underlag under for at holde ukrudt væk.

lightstrip impress wall sensor low light philips hue outdoor piedestal mount.jpg

Derefter bliver lamperne placeret, hvor jeg også får målt af. Efterfølgende placeres et lag sten, inden kablerne bliver trukket til alle lamperne og videre hen til enden af stenbedet.

impress philips sensor mount lightstrip outdoor low light hue piedestal wall.jpg

Til sidst bliver kablerne skjult i det øverste lag sten. På den måde skabes der et stilrent look med diskret strømføring til lamperne.

hue light piedestal philips lightstrip wall impress outdoor sensor mount low.jpg

Som det næste skal Outdoor lightstrip placeres. Den første kommer til at blive placeret langs muren, så den skaber lys langs grillen og loungesættet. Den anden vil blive placeret langs enden af terrassen, for at skabe baggrundsbelysning ud mod haven. I første omgang har jeg ikke fastmonteret dem, da jeg muligvis overvejer andre planer, dette kommer jeg ind på under afslutningen. 

hue mount light sensor philips lightstrip wall outdoor low impress piedestal.jpg

Til sidst skal sensorerne placeres. Den første bliver placeret på hjørnet fra indkørsel til terrasse, mens den anden bliver placeret på den anden side af terrassen mod haven. De bliver via Hue appen tilsluttet til forskellige lamper, for at tænde lyset alt efter, hvilken retning man kommer fra. 

piedestal lightstrip impress wall mount sensor low hue outdoor philips light.jpg

Afslutning

Det er nu blevet tid til at slutte hele opsætningen. Lyset skal naturligvis testes og gøres til en del af det samlede Philips Hue belysningssystem i hjemmet. Jeg har via Hue appen opsat tre rum for at dække alle områder og lamper. Derudover det har jeg lavet én zone, som gør at jeg kan aktivere alle udendørs lamper på samme tid, hvis dette ønskes. 

mount light impress philips outdoor sensor wall low hue lightstrip piedestal.jpg

Før

wall lightstrip sensor piedestal light philips hue outdoor low mount impress.jpg

Efter

mount lightstrip light sensor outdoor impress wall philips piedestal low hue.jpg


light lightstrip philips wall mount outdoor low piedestal sensor hue impress.jpg

Før

low mount hue outdoor light lightstrip philips impress wall sensor piedestal.jpg

Efter

mount low impress philips outdoor piedestal light wall lightstrip hue sensor.jpg

impress low outdoor hue philips light sensor piedestal mount lightstrip wall.jpg

Før

piedestal light low impress wall outdoor sensor mount philips hue lightstrip.jpg

Efter

outdoor wall light piedestal lightstrip impress low mount sensor hue philips.jpg

philips light sensor lightstrip mount piedestal outdoor impress low wall hue.jpg

Projektet har budt på et opløft af området hen til og på selve terrassen. Selvom der også er blevet anskaffet andre møbler til at fylde terrassen mere ud, så har lyset omkring terrassen været med til at skabe en stemning og giver en helhed i selve projektet. Det har været et samlet projekt, hvor jeg selv efter guiden her går og finpudser på detaljerne løbende, og vil nok gøre det i noget tid endnu. Lige fra lidt lægning af sten, til at skjule kablerne på terrassen fra væglamperne. 

light lightstrip piedestal sensor hue outdoor low mount impress philips wall.jpg


Hvis jeg skulle ændre noget omkring produkterne, som jeg har været igennem, ville det være at anskaffe 2,5 meter kabler til lamperne, som hænger på væggen. På den måde, ville kablet ikke fylde så meget, og jeg kunne lave en samling ved hver lampe. Det er en mindre detalje, som ikke giver en funktionel betydning, men mere for ikke at have for meget kabel i overskud fra hver lampe.


Senere hen skal der laves en overdækning ved loungesættet, og der vil en mulighed være, at tage en af de to Outdoor Lightstrips og placere den i toppen af overdækningen, for at skabe belysning til loungeområdet. 

Selvom hustruen godt kan lide julen og julelyset, som har overlevet i nogle ekstra sæsoner, er det dejligt at få skiftet ud til noget, som kan skabe belysning til hele året. 

Via Hue appen, og de forskellige effekter man kan bruge der, kan der også let findes lys frem, der passer til enhver sæson.

Jeg håber guiden har kunne inspirerer nogen af jer. Sommeren er lige om hjørnet, og med de rette produkter og lidt arbejde, kan en sommer i haven pludselig gøres meget mere stemningsfuld.

wall light low mount sensor hue outdoor lightstrip impress piedestal philips.jpg 


Vores partnere