YouTube: Derfor fjerner vi al dansk musik

YouTube logo 31 juli
Der er endnu afvigende informationer, der fastsætter en konkret dato, men fra lørdag morgen, kan det være slut med dansk musik på YouTube. Dermed tyder alt på fredag bliver altafgørende for, om YouTube lukker døren til det forjættede land for danske musikkere.

(Opdatering) Det forlyder fjernelse af dansk musik allerede er påbegyndt.,


Sætter vi vores lid til Koda, som forvalter komponister og sangskriveres rettigheder, så er det et spørgsmål om tid før YouTube er uden toner fra dansk musik.

Efterfølgende pressemeddelelse på vegne af Dan Chalmers, direktør for YouTube Music i Europa

”YouTube har licensaftaler med langt de fleste af alle pladeselskaber og udgivere, og det giver folk over hele verden mulighed for at se musikvideoer på YouTube. I de seneste måneder har vi arbejdet for at forny vores licens med KODA. Selvom vi har haft gode samtaler, er det desværre ikke lykkedes at nå til en aftale inden den eksisterende frist udløber”

”KODA beder om markant mere end hvad vi betaler vores andre partnere overalt i verden, og vi mener, at det ikke er retfærdigt over for vores andre partnere og indholdsskabere. Og uden licensen er vi ikke i stand til at gøre indholdet tilgængeligt i Danmark. Men vores dør forbliver åben for at fortsætte dialogen og bringe musikindholdet tilbage til YouTube”, lyder det fra Google.

Læs også: Google fjerner al dansk musik fra YouTube

Google annoncerer, at aftalen med Koda udløber 1. august, hvorefter det danske musikindhold på YouTube fjernes. Ifølge YouTube har de for nylig underskrevet nye licensaftaler med lande som Sverige, Tyskland, Holland og Storbritannien.


Source & Image credit:

Google/YouTube