Apple opfordrer alle til at installere opdatering

top logo ios 14.4 2021
Gældende for såvel iOS 14.4 og iPadOS 14.4, så retter de en række sikkerhedsproblemer og forbedrer i samme omgang Handoff til HomePod mini. Men det er især sikkerhedsproblemerne, som Apple har fokus på. Apple har lokaliseret tre sikkerhedshuller i deres styresystem, som gælder for både iPhones og iPads. Apple forklarer, at disse potentielt allerede aktivt udnyttes af hackere.

Apple har opdateret deres iOS 14 til iOS 14.4, der betyder udvidet funktionsunderstøttelse til ”Find My” til tredjeparts tilbehør, giver kameraet mulighed for at genkende mindre QR-koder, retter fejl og ikke mindst adresserer nogle ret så problematiske sikkerhedsfejl.

Nyt i ”Find min” appen er ”Find My Items”, som lader tredjeparts tilbehørsproducenter bruge Apples enhed til at spore dine enheder. Indtil videre omfatter listen kun ét produkt - en ny version af Belkins true wireless øretelefoner, der snart frigives, men Apple fortæller, at flere kompatible enheder er på trapperne.

Apples forbedrede deres handoff-experience mellem iPhones med U1 ultra wideband-chip og HomePod mini - sidstnævnte kan nu bedre tracke retningen og afstanden til den førstnævnte, og dine iPhones vil vibrere med større intensitet end tidligere, jo tættere de kommer på HomePod mini indtil handoff-forbindelsen er gennemført.

Læs mere om Apple Handoff

Der er også en anden ny sikkerhedsfunktion, men som kun omfatter iPhone 12-modeller: Hvis telefonen registrerer, at kameralinserne bagpå, er blevet skiftet ud med ikke-Apple-autoriserede-versioner, advarer systemet nu brugeren. Dette skal hjælpe slutbrugere, der er bekymrede for at sende deres iPhone ind til service ved uautoriserede reparationssteder for at spare penge, og som ikke ender ud med at få telefonen retur med ikke godkendte Apple kameralinser på bagsiden.

Der er flere andre forbedringer og rettelser, herunder en Direct Touch-funktion, der tidligere blev frigivet, men nu fungerer som planlagt, i iOS 14.4 opdateringen.


iOS / iPadOS 14.4 opdateringer: Sikkerhedsfejl meldes rettet

Vi vender nu tilbage til den egentlige anbefaling fra hestens mule. IOS 14.4 / iPadOS 14.4 opdateringen løser også tre kritiske sikkerhedsfejl - en i OS-kernen og to i WebKit - selvom det ikke fremgår af officielle kilder, om nogen er eller har været udnyttet aktivt.

Apple har endnu ikke frigivet informationer om, hvor mange brugere der er blevet berørt. Vores kilde kombineret med Apple egne anbefalinger, så anbefaler vi til at opdatere snarest muligt.

iOS 14.4 og iPadOS 14.4 omfatter en række fejlrettelser til problemer, der spænder fra image-artifacts i HDR-billeder taget med iPhone 12 Pro, Fitness-widget opdaterer ikke oplysninger, tastaturproblemer, News app audio historier, der ikke genoptages efter afbrydelser i CarPlay.


Læste du også:

Nu kan du styre din iPhone med ”Back Tap” i iOS 14

Sådan får du iOS 14 beta på din iPhone

iOS 14 vs iOS 13: Skal du opdatere din iPhone?


Source & Image credit:

Via AppleInsider, 9to5Mac

Vores partnere