Specifikationer
Jeg har ikke taget hele listen af specifikationer med fra Googles lange liste, men holdt mig til de ting, som jeg tænker de fleste vil have fokus på. Værd at fremhæve er naturligvis, den nye Googles Tensor G2 Chips, som driver værket i kombination med 12 GB LPDDR5 RAM.
Det er også værd at nævne, den 6,7” store LTPO OLED skærm med en 1440x3120 opløsning og 120 Hz refresh rate.
En tur rundt om Google Pixel 7 Pro
Google holder fast i designsproget fra den seneste Pixel 6, og trækker meget af det eksisterende med over i den nye generation.
Den største forskel er naturligvis i den indre hardware, som her opdateret til Googles egen Tensor G2 chip. Det er en kraftig chip, der i syntetiske benchmarks sagtens kan måle sig med chips, som Snapdragon 8+ Gen 1, der bruges i mange flagship Smartphones for tiden.
Tensor G2 chippen er kombineret med 12 GB LPDDR5 RAM og enten 128, 256 GB lUFS 3,1 lager. I vores testmodel er det 128GB varianten, der er på bordet.
Google Pixel 7 Pro kan fås i tre farver. Hazel, Snow of Obsidian, og det er den sidste sorte variant vi har til test.
Hvis vi skal se på fronten, så er det naturligvis præget af den 6,7” store LTPO OLED skærm med en 1440x3120 opløsning og 120 Hz refresh rate. Det er en skærm med en maksimal lysstyrke på 1500 nits, så den har ingen problemer med at levere et meget klart og lysstærkt billede selv i kraftigt sollys.
Der er meget smalle rammer hele vejen rundt på ca. 2mm. Skærmen buer en smule ud over siderne. Personligt havde jeg foretrukket en helt flad skærm, men det er så begrænset på Pixel 7 Pro, at det ikke gør alverden.
I toppen har Google valgt at gå med et Hole Punch setup til deres selfie kamera. Det er et 10.8 MP kamera har et rimeligt bredt 92,8° synsfelt.
Ser vi på kanterne, så er der en mørt aluminiumsramme hele vejen rundt om telefonen. På venstre side af telefonen, finder vi et SIM kort tray og ellers ingen ting.
På den højre side er der en power/låseknap sammen med volumen knapperne. I modsætning til stort set alle andre telefoner jeg har haft mellem hænderne, så er powerknappen dog placeret øverst over volumenknapperne. Det har været anledning til en smule irritation, hvilket jeg kommer ind på senere.
Springer vi til bunden af enheden har vi et USB C stik, som understøtter op til 30W opladning. Der er dog jf. tidens trend ingen oplader med i kassen. Der medfølger et USB C til USB C kabel med i kassen, sammen med en USB A til USB C adapter, som kan bruges til let overførsel af data fra en tidligere telefon.
Om man synes om trenden med ikke at inkludere en oplader til nye Smartphones eller ej, er lidt en smagssag. De fleste har efterhånden et væld af opladere liggende hjemme, så der er i visse tilfælde et argument for at spare den væk i æsken. Udfordringen er dog, at langt de fleste af dem, som folk har liggende, er USB A baserede. Det er stadig relativt få opladere, som er med USB C stik i selve opladeren.
Jeg forestiller mig, at det betyder, at en ret stor andel af nye Pixel 7 Pro kunder, også skal ud og købe en separat oplader. Det medfølgende USB C til USB C stik i æsken, kan jo netop ikke bruges i flertallet af de opladere, der ligger i folks skuffer. Her havde det givet mening at inkludere en USB C til USB A adapter.
Googles egen 30W USB C oplader, koster 299 kroner for sig selv.
Tager vi turen til bagsiden, så kan vi se en af de fysiske ændringer ved Pixel 7 Pro i forhold til Pixel 6.
Looket med kamerabarren på tværs af telefonen er den samme. Nu har Google dog skiftet til, at barren er lavet af metal. Det betyder, at den flyder smukt sammen med rammen på siderne af telefonen. Skiftet betyder også, at der er tale om et mere robust og holdbart setup.
Der er rimelig skarpe kanter i top og bund på kamerabarren, og man skal forberede sig på at krogen, hvor bagsiden af telefonen møder kameraet, bliver et sted hvor lommestøvet kommer til at sample sig.
Fordelen ved at den løber på tværs af hele telefonen er dog, at Pixel 7 Pro ligger dejligt fladt på et bord og ikke vipper.
Kamera sammensætningen består af tre objektiver. Der er et Primært 50MP kamera, med en ƒ/1.85 aperture, en 12 MP Ultra wide med ƒ/2.2 aperture og endelig en 48 MP telefoto med ƒ/3,5 aperture. Telefotolinsen kommer med både optisk og elektronisk stabilisering, så man har en bedre mulighed for at fange skarpe billeder, selv når man zoomer.
Kamera sammensætningen giver rigtigt gode muligheder, og suppleret af Google software magi, som vi kommer ind på senere, står det til at blive en stærk løsning.
Google har valgt en blank løsning for bagsiden. Det betyder, at Pixel 7 pro er en ret glat telefon, og at den desværre er ret modtagelig overfor snavs og fingeraftryk.
Jeg ville virkeligt ønske, at der var flere producenter, der valgte matte looks på deres telefoner, netop for at undgå den slags. Specielt når man ved, hvor forbandet lækkert det kan gøres, på fx OnePlus 10 Pro, med den fløjlsglatte matte bagside.
Glasset er Corning Gorilla Glass Victus på både for- og bagside af telefonen.
Software
Selv om det er habil hardware, som findes i den nye Pixel 7 Pro, så er meget magien ved Google telefoner at finde i softwaren. Naturligt nok er det jo en helt ren version af Android 13 man få på Pixel telefonerne.
Med Pixel 7 Pro er det både Google er udvikler hardware, i form af Tensor G2 chippen, og softwaren i form af Android. Det betyder, at de to er bygget op fra bunden til at tale optimalt sammen.
At være direkte koblet til kilden er også en fordel, hvis man i forvejen er engageret i Google Økosystemet, og benytter ting som Google Home. Google Home og Assistant er bagt ind i alle sider af styresystem, og det giver den letteste og bedst integrerede funktionalitet, som jeg har prøvet på nogen Android telefon endnu.
Tilpasning af udseendet på din telefons styresystem foregår via Google Material You, som giver gode og hurtige muligheder for at ændre stilen og tilpasse tingene, så det passer til ens præferencer.
Det er dejligt let at få adgang til, med et lang tryk på din Home Screen. Herfra kan man hurtigt ændre udseendet eller tilpasse og tilføje Widgets.
Google har også bagt en del AI funktionalitet ind i Android 13. De fleste af funktionerne er ikke specielle for Pixel 7 Pro, men generelle for Android 13. De spiller dog meget godt sammen med telefonen.
Det er ting som optimeret opladning og batteristyring, der lærer dine rutiner. På billedfronten er der også en AI mulighed, for at behandle slørede billeder og gøre dem skarpere. Det er en feature, som pt er eksklusiv til Pixel 7 Pro. Det kan bruges både på billeder taget med telefonen og på alle andre billeder, man måtte have i sin Google Photos bibliotek.
Google noterer i listen af fordele ved Pixel 7 Pro, at man får indbygget sikkerhed via deres Google VPN service, som bruger af Pixel 7 Pro. Man skal dog læse det med småt, for der skal lidt til for at få adgangen. Google VPN er en del af Google One, og VPN delen får man kun adgang til, hvis man er betalende One Premium bruger med 2TB eller mere plads hos Google. Det er en service der koster 799 kroner om året, så helt automatisk er det ikke indbygget.
Kamera
En af de helt store styrker ved Pixel serien har altid været deres kamera. Ikke fordi telefonerne på papiret har haft den stærkeste hardware, men fordi Google software behandling af billederne, har været exceptionelt god til at tweake billederne for et bedre resultat.
Den tradition fortsætter med Pixel 7 Pro, som tager nogen fantastiske billeder. Oven i det er der i softwaren rigtigt gode og alsidige muligheder for både portrætter, video og zoom funktioner.
Hovedkameraet tager fantastiske billeder, og de forbedringer som Google smider på, giver den et lille ekstra spark, uden at det trænger sig for meget på. Du får let fantastiske billeder ud af Pixel 7 Pro, med en simpelt point and click tilgang til tingene.
Hvis man vil lidt mere, så er der dog direkte i kamera softwaren også, et hav af muligheder for manuelt at tilpasse billede eller tilføje filtre.
På Zoom fronten har Google dog virkeligt hevet en kanin op af hatten. Der er hurtig adgang til 0,5, 2 og 5x zoom på de fleste shooting modes. Herfra kan man så yderligere zoome op til 30x, hvis man virkeligt vil tæt på.
2x zoom giver et cropped snit fra det almindelige hovedkamera, mens 5x skifter til den dedikerede telefoto linse. Alle indstillinger op til omkring 15x giver rigtigt gode resultater med fine detaljer.
Oven i det har Google sørget for fantastisk stabilisering af zoom billederne. Så selv når jeg aktivt forsøgte at ryste lidt på hånden ved 5x ,gav det som regel et skarpt motiv alligevel.
Videooptagelser er også en lækker oplevelse og med en fornuftig mængde af stabilisering. Der er mulighed for op til 4K ved 30 frames med 10 bits HDR, Du kan optage op til 4K med 60 frames, men så mister man muligheden for HDR.
Overordnet set har kamera oplevelsen på Pixel 7 Pro været utrolig lækker. Det har været en af de bedste jeg har prøvet på en smartphone i lang tid. Google lever i den grad op til deres rygte, som kongen af smartphone fotografering. Pt holder Pixel 7 Pro også førstepladsen på DXOMark listen.
Se eksempelbilleder i fuld opløsning her.
Testen
Jeg har haft Pixel 7 Pro i lommen et par uger nu, som min primære telefon. Det betyder, at den har været min faste følgesvend, og været brugt til alt i min dagligdag fra telefonopkald til fotos, trådløs betaling og smart home styring.
Som jeg netop har været inde på, var kameraoplevelsen været fantastisk, og selv efter et par uger leger jeg stadig med mulighederne i indstillinger og tilpasninger.
Den generelle fysiske udformning af Pixel 7 Pro har jeg det lidt svært med. Jeg synes simpelthen, at den er for blank og glat. Hvis den ikke ligger på en HELT plan overflade glider den let rundt. Den har flere gange været på gulvet, fordi den er blevet placeret på sofaen eller et bord og så er gledet derfra, fordi den har ligget på en bog eller noget andet med en lille vinkel.
Samtidigt så kan jeg også få en smule forhøjet blodtryk af Googles placering af powerknappen og volumen knappen. Samtlige andre telefoner jeg kan huske at have været i berøring med, har enten haft de to ting placeret på forskellige sider af telefonen, eller med Volumen knapperne placeret øverst. Jeg kan ikke komme i tanke om en telefon, der ikke har haft tingene placeret på den måde.
Google har dog gjort det omvendt, med powerknappen øverst, hvilket betyder at de sidste mange års muskelhukommelse arbejder imod mig. Jeg trykker stadig konsekvent rundt på volumenknapperne, når jeg vil låse telefonen.
En lille ting måske, men nok til at være et irritationsmoment. Jeg satser dog på, at det er noget man kan vænne sig af med ved længere tids brug. Det kan bare undre mig, at de ikke har arrangeret knapperne, som stort set alle andre.
På trods af irritationen, så har det dog ikke helt kunne tage fornøjelsen ud af at bruge Pixel 7 Pro.
Google Tensor G2 chip arbejder sig fint igennem alt hvad jeg har kastet efter den. Telefonen har dog en tendens til at blive lidt varm ved længere tids brug. Det er dog ikke noget, som mærkbart har påvirket ydelsen.
Batteritiden har været super solid og med en fuld opladning har jeg sagtens kunne komme igennem en helt dag med tungt testbrug.
Efter at have oplevet super hurtig opladning med telefoner, som OnePlus 10 Pro pg 10T, så savner jeg dog noget lignende på Pixel 7 Pro. Her topper man ud ved 30W opladning, og skal regne med lige knap to timers opladning for at gå fra 0 til 100%
Det skal måske lige noteres, at der er visse andre anmeldelser af Pixel 7 Pro, der har oplevet et udvalg af forskellige bugs med styresystemet. Jeg har dog under min test ikke oplevet nogen bugs, og har haft en fornuftig, hurtig og responsiv oplevelse af Pixel 7 Pro og Android 13.
Pris
I sin rene form, uden rabat fra et teleselskab, er prisen pt 6999 kroner for 128GB varianten og 7799 kroner for 256GB. Det kan gøres lidt billigere, hvis man binder sig til et abonnement hos Telia. Telia og Elgiganten eneforhandlere på Pixel 7 Pro i Danmark. Den kan dog også bestilles direkte fra Googles online store.
Konklusion
Pixel fans har ventet længe på at kunne få fingrene i en Pixel i Danmark, uden at skulle ud i parallelimport. Nu er vi også med på vognen her i landet, og jeg vil sige at det har været ventetiden værd.
Jeg har, ud over mine få klager over den fysiske udformning, ikke meget at sætte en finger på. Det ene kan klares med et skin eller en case og det andet skal nok tillæres.
Der man bort fra de klager, så er min eneste anke den noget langsomme opladning, sammenlignet med andre telefoner på markedet. Hvis man er typen der lader sin telefon op i løbet af natten, så er det dog ikke et issue.
Alt andet ved Pixel 7 Pro har dog været en fornøjelse, og specielt kameraet har været en drøm at arbejde med.
Kombinationen af Googles hardware og software går op i en højere enhed, og kommer specielt meget til sin ret, hvis man allerede benytter Googles forskellige tjenester.
Vi lander med en endelig karakter på 9, for en super solid telefon og en velkommen tilføjelse på det danske marked. Der er enkelte ting der trækker ned, men generelt overskygger det positive det negative med en god margen.
Godt:
Skidt