OnePlus 10T 5G - Et skridt frem, et tilbage: Test

OnePlus 10T Smartphone
Det er ikke så lang tid siden, vi havde OnePlus 10 gennem en test. Nu er tiden kommet til det næste trin i serien med OnePlus 10T, som kommer med lidt mindre opdateringer og en smule ændret udseende.

Specifikationer

  • Processor: Snapdragon® 8+ Gen 1 Mobile Platform
  • RAM: 8 GB / 12 GB (LPDDR5)
  • Lagerplads: 128GB/256GB UFS 3.1 2@LANE
  • Skærm: 6,7 tommer, AMOLED, 120 Hz, Gorilla Glass
  • Opløsning: 2412 X 1080 pixels 394 ppi, 20.1:9 format, HDR
  • Frontkamera: 16 megapixels, f/2.4
  • Kamera 1: Hovedsensor – Sonys 50 MP IMX766-sensor
  • Kamera 2: Ultravidvinkel – 8 megapixels, 119,9 grader
  • Kamera 3: Macro 2 megapixels
  • Tilslutninger og sensorer: Bluetooth 5.2, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band, NFC, VoLTE, VoWiFi, GPS, A-GPS, Glonass, BDS, Galileo, USB-C, fingeraftrykssensor undrer skærmen
  • Batteri: 4800 mAh
  • Opladning: 150 watt SUPERVOOC
  • Mål: 163 x 75.4 x 8.75 mm
  • Vægt: 203,5 gram
  • Styresystem: Android 12, OxygenOS 12
  • Farver: Moonstone Black / Jade Green

På overfladen er der en god liste af specifikationer på den nye OnePlus 10T. Alt er naturligvis relativt og afhænger af, hvad der sammenlignes med. Mest nærliggende er det nok, at sammenligne direkte med OnePlus 10 Pro, som er mindre en et halvt år gammel. 

Bruger vi den sammenligning er der plusser og minusser på listen. Batteriet er blevet mindre og opløsningen på skærmen er gået samme vej. Til gengæld får vi et hurtigere chipset, til at drive det hele. En ting, som mange OnePlus fans dog nok vil være meget delte omkring er, at OnePlus 10T er den første i rækken, uden den eller efterhånden ikoniske alert slider. Den er blevet sparet væk, for at spare plads i følge OnePlus. 


Rundt om OnePlus 10T

Hvis du har set OnePlus 10 Pro, så vil du starkt kunne nikke genkendende til designet på OnePlus 10T. Ikke overraskende er det nogen af de samme designelementer, der går igen og ved et hurtigt blik kunne man let tage fejl. 

Screen OnePlus 10T 5G.JPG

Ser man efter vil man dog hurtigt bemærke forskellene. Dels er farverne lidt anderledes, hvor den nu kommer i versionerne Moonstone Black og Jade Green. En mat og en blank, hvor vi har fået den meget blanke Jade Green til test. 

Om man foretrækker det ene eller det andet, vil naturligvis være en smagssag. Jeg ville dog til enhver tid foretrække den makke version, da jeg ikke bryder mig om blanke og glatte overflader, på ting jeg skal betjene meget. De bliver simpelthen for fedtede at se på, hvor det matte Sandstone look, som OnePlus laver er lettere at holde pænt. 

OnePlus 10T 5G Jade Green.JPG

Hvis vi starter på fronten, så er det en 6,7 tommers AMOLED skærm på 120 Hz med en opløsning på 2412x1080, så altså et trin ned i forhold til OnePlus 10 pro. Hvor skærmen på 10 Pro kurvede ned langs siderne er det nu en helt flad skærm. Det er et skifte som jeg personligt foretrækker 

Frontkameraet er lavet i hole punch stil, og er nu placeret i midten i stedet for venstre side. Det gør den lidt mere iøjnefaldende i min bog, men i sidste ende er det ikke så afgørende. Hole Punch kameraet er kommet for at blive tilsyneladende. 

Fingeraftrykslæseren er stadig gemt under skærmen, men er nu rykket en tand længere ned på skærmen. Optimalt set havde den siddet lidt længere oppe, da det passer bedre med tommelfingerens naturlige placering. 

Bunden OnePlus 10T 5G USB C og SIM kort.JPG

I bunden finder vi USB C stikket til opladning med det imponerende hurtige 150W SUPERVOOC opladning. Der følger en 160W oplader med i æsken, så der er endda lidt overskud på den front. Ud over USB C stikket er det også her vi finder SIM kort pladsen og en højtaler. 

På venstre side af telefonen sidder volumen knapperne, mens der på den højre side kun er en power knap. Vi mangler altså den klassiske OnePlus Alert Slider, hvilket er et tab i min bog. Alert Slideren var en af de små detaljer, som jeg var rigtigt glad for ved OnePlus telefonerne. 

Power knap og ingen alert slider OnePlus 10T 5G.JPG

OnePlus siger selv den blev sløjfet for at skabe plads til andre ting. Det er dog lidt et underligt valg i min bog, hvilket jeg også vender tilbage til senere i testen. 

På bagsiden finder vi naturligvis kamera setuppet. Designet omkring kameradelen er en smule anderledes end på 10 Pro, hvor linserne sad på en forhøjning med skarpe kanter. På 10T flyder designet mere sammen med blødere kurver. 

Sammensætningen af kameraer er ændret en smule, så vi nu får en 50 MP Sony IMX766 hovedsensor, et 8 MP Ultrawide og en 2 MP macro linse. 

Kamera setup tripple kamera OnePlus 10T 5G.JPG

Samarbejdet med Hasselblad har ikke fundet vej med over på OnePlus 10T. 

Bagsiden er på vores Jade Green version utroligt blank og ret glat at holde ved. Hvis man er til den type af telefon, så er det naturligvis godt. OnePlus har lavet et utroligt lækkert finish på overfladen, som ser lækkert ud når det er rent. Desværre, som med alle blanke ting, så tager det dog bedre imod fedtede fingre og snavs end matte overflader. OnePlus har dog fundet et rigtigt godt middelpunkt, hvor det faktisk sker overraskende lidt på OnePlus 10T

P1077557.JPG

I modsætning til tidligere, så er der i kassen ikke en silikonecover med til OnePlus 10T. Så hvis man vil have lidt mere greb på telefonen, skal man ud og købe et cover. 


Software

På Software siden er det naturligvis Android 12, der skaber fundamentet for det hele og oven på det har OnePlus lagt deres OxygenOS, som i skrivende stund på vores testmodel er i en version 12.1. Der er ikke kommet en opdatering endnu, så det er samme version som da vi testede OnePlus 10 Pro. OxygenOS 13 er dog lige om hjørnet, og OnePlus har præsenteret nogen af alle de opdateringer, der følger med der. I kan læse mere om det hos OnePlus her.

Software oplevelsen med OnePlus 10T, er som man kender den fra OnePlus enhederne, tæt på stock Android. Der er ikke en masse påtrængende ekstra features og apps fyldt på, hvilket altid er en befrielse. 

Der er via indstillingerne mulighed for at tilpasse oplevelsen og brugerinterfacet en del. På overfladen er muligheden for at vælge, om man foretrækker navigation via gestures eller den mere klassiske app skuffe, lækker at have selv om det ikke ligefrem er nyt. I forhold til udseendet er der også gode muligheder for at tilpasse stilen på telefonen. Der er mulighed for at vælge og tilpasse alt fra farve på UI elementer og besked notifikationer over stilen og størrelser på app ikoner til animationen på fingeraftrykslæseren og meget mere.

Kombinationen af OxygenOS og Android er en solid kombination, som skaber en god symbiose. 


Kamera

Hasselblad samarbejdet er væk på 10T, og der er skiftet lidt ud i sammensætningen af kameraer. Det er fortsat et trippel kamera setup, men i stedet for en telefoto på 10 Pro får vi med 10T en 2 MP Macro linse. Om det er et byt man er glad for, vil nok afhænge af ens brugsmønster. 

Vi får stadig en Ultra Wide lens, men den er hoppet ned på 8 MP og 119,9 grader fra 50 MP og 150 grader så umiddelbart en trin ned af stigen. 

OnePlus 10T 5G kamera

Hovedkameraet er med en 50 MP Sony IMX766 sensor, så et lille trin op sammenlignet med 10 Pro. Det er dog en sensor, som er set i mange andre telefoner i mellemsegmentet før.

Hvis man ikke har haft en OnePlus telefon, som har været med i puljen til Hasselblad samarbejdet, så vil man sandsynligvis ikke mangle de små ekstra funktioner, som kom ud af det. 

De grundlæggende funktioner i kameraet er de samme, og der er et bredt udvalg af forskellige modes og indstillinger man kan tilpasse. 

IMG20220828161445.jpg

Personligt kan jeg godt li’ det lille ekstra kick som OnePlus AI mode giver til billederne. Farverne bliver en anelse mere levende, uden at det bliver for overdrevet. 

Macro funktionen kan være rar at have, hvis man ofte er tæt på, men hvis man aldrig tager den type billeder er det naturligvis lidt spild. Derfor undre det mig lidt, at OnePlus vælger macro frem for telefoto. 

Det er tydeligt, at kameraet på 10T ikke henvender sig til fotofolket, og jeg vil vove at påstå at den gennemsnitlige bruger oftere zoomer ind på billeder, til koncerter, fodboldkampe osv, end det tages billeder af blomster og insekter. 

IMG20220901103332.jpg

Kamera oplevelsen på OnePlus 10T lander i middelklassen. Det kommer ikke op på samme niveau, som vi så på 10 Pro, der klarede det bedre og havde større fleksibilitet gennem Hasselblad samarbejdet.

Hovedkameraet er fornuftigt, og bruger man hovedsageligt sine billeder på sin telefon og til sociale medier, vil man i det fleste tilfælde klare sig fint. Ultrawide delen skal dog helst have masser af lys for at klare sig godt, og i mørkere omgivelser går det hurtigt ned af bakke. 

IMG20220901145923.jpg

På samme måde er det med macro kameraet, der med sine noget begrænsede 2 MP ikke kommer til at vinde nogen priser for sit arbejde.

Det er ikke kameraet der skal være salgsargumentet for OnePlus 10T, men til de hurtige hverdags skud klarer den i de fleste tilfælde opgaven fornuftigt.   

IMG20220828164750.jpg

Se testbilleder i fuld opløsning her.


Test

OnePlus 10T har været i lommen i et par uger nu, og er blevet brugt til et væld af ting i hverdagen med alt fra opkaldt, til web og SoMe browsing, og naturligvis en masse YouTube, mens jeg har siddet og venter på den lille falder i søvn. 

Jeg vil ikke sige, at jeg direkte har kunnet mærke opgraderingen til chipsettet under min test. Der har været mere end rigeligt overskud, til alle de opgaver jeg har kastet efter OnePlus 10T. På intet tidspunkt har jeg følt at telefonen ikke kunne følge med. Det er dog sjældent, at det er det som er afgørende, da de fleste smartphones i dag er mere end fint i stand til at klare de opgaver, som langt størstedelen af os udsætter dem for. 

160W Oplader - OnePlus 10T.JPG

Så meget CPU kraft skal der heller ikke til at drive Facebook, TikTok og YouTube trods alt. 

Batteritiden har været rigtigt god på 10T. Jeg har uden problemer klaret mig igennem alle mine dage under testen, uden at have behov for at være i nærheden af en oplader. Det er med et blandet forbrug af opkald, web og SoMe browsing, GPS navigation og video. Omkring seks timers forbrug i løbet af en dag er ikke det store problem. 

Den hvis man bruger mere end det, kan man dog hurtigt komme tilbage til et fuldt batteri. 

150W Supervooc opladning - OnePlus 10T.JPG

Den lækreste feature under min test har helt klart været den super hurtige opladning. Ikke mindre end 150W kan der, med den rette lader, kastes i OnePlus 10T. Det betyder, at man kan komme fra 0-100% på omkring 19 minutter. Med den slags hastigheder bliver batteri pludseligt til noget man ikke rigtigt tænker over. En hurtig tur i opladeren, mens man lader morgenkaffe, og så er man godt sat. 

Desværre der er ikke nogen mulighed for trådløs opladning med 10T, hvilket ellers er en feature som jeg personligt gør meget brug af. 

En anden ting som jeg savner på 10T er Alert Slideren, som er forsvundet som dug for solen. OnePlus har argumenteret med, at den er fjernet for at prioritere pladsen til andre ting. 

Hardware OnePlus 10T 5G.JPG

Umiddelbart kan jeg ikke se, at det “andet” skulle være andet end muligheden for 150W opladning. OnePlus 10T er fysisk en anelse større end 10 Pro, men har samtidigt et mindre batteri, så det er ihvertfald ikke der pladsen er blevet prioriteret.

Det er selvfølgeligt rart at kunne oplade sin telefon SÅ hurtigt, men jeg synes allerede den 80W opladning, som var med på OnePlus 10 Pro versionen, var rigeligt til at tilfredsstille behovet. Jeg ville ihvertfald have foretrukket at beholde alert slideren, hvis det var prisen.


Pris

Jeg kan pt finde OnePlus 10T 5G med en online pris på omkring 5500 kroner, hvis den købes helt uden om abonnement. Det er en god tand billigere end OnePlus’ egen mest sammenlignelige 10 Pro, hvis den ligger med sin normalpris på 7300. Det er naturligvis dyrere end det billige alternativ Nord 2T, som pt lander med en pris på 3300. 

Det er dog værd at bemærke, at både OnePlus 10 Pro og Nord 2T i skrivende stund kan findes på tilbud online, til priser på henholdsvis 6000 og 2700. Hvis man kan fange sådan et tilbud, så er det svært at klare sig i kampen for 10T varianten. 


Konklusion

Jeg står tilbage med en lidt blandet fornemmelse, efter min tid med OnePlus 10T. Isoleret set er det en fin telefon, hvis man gerne vil have en hurtigt telefon med fornuftigt batteritid, SUPER hurtigt opladning og kan klare sig med et kamera setup i middelklassen.

Ser man den sat op imod det øvrige udvalg af OnePlus, så syne sjeg dog, at 10T sætter sig ret meget imellem to stole, på en meget snæver plads. Den ligger med en featureliste og pris der er så tæt på de to andre punkter på listen, at jeg har svært ved at se, hvorfor man ikke bare skulle tage en af dem.

USB C opladning 150W OnePlus 10T 5G.JPG

Oplevelsen af ydelse, batteritid og kamera er vil være svær at adskille fra Nord 2T i en blindtest, så for de fleste, der kan klare sig med kamera i middelklassen, vil der være penge at spare, for en næsten identisk oplevelse på Nord 2T frem for 10T. 

Hvis man vil have lidt mere ud af sit kamera, så er 10 Pro vejen frem, og her lander argumentet endnu tungere, hvis man, som man kan lige nu, kan finde den til kun 500 kroner mere. 

OnePlus 10T adskiller sig simpelthen ikke nok til, at jeg synes det vil være et fornuftigt valg. Det er alene, hvis man ser på OnePlus’ eget lineup. 

Der er gode features, super hurtigt opladning og et stærkt chipset, men ikke nok til at det stikker af i forhold til de andre alternativer. Når der så samtidigt tages et skridt tilbage med ting som kameraet, ingen trådløs opladning og manglende Alert Slider, bliver det svært at være overbevisende. 

Vi lander med en endelig karakter på 7 for en telefon, der ikke adskiller sig nok til at vinde over sine brødre i lineuppet. 


Godt: 

  • Stærk chipset
  • Hurtig opladning


Skidt

  • Middelmådigt kamera
  • Ingen Alert Slider
  • Ligger for tæt på alternativerne i både top og bund 


Vores partnere