iPhone vs. Android: Hvad skal du vælge?

Android vs iPhone
Lad os starte med at slå fast med 7 tommer søm: Det perfekte svar findes ikke. Der er dog en række parametre, som kan få bægeret til at vippe dit valg i den ene eller anden retning, og som derfor kan være udslagsgørende. I denne artikel dækker vi alt, hvad du har brug for at vide om enhederne, software, sikkerhed og meget mere.

Android vs iPhone er altid et samtaleemne, som kan få bølgerne til at gå højt. Chancerne er, at hvis du ejer en smartphone, har du allerede en mening om, hvilken platform du foretrækker.

Helt kogt ind til benet, er Googles Android og Apples iOS er operativsystemer, der primært anvendes i mobil teknologi, såsom smartphones og tablets. Android er nu verdens mest anvendte smartphone-platform og bruges af mange forskellige telefonproducenter. iOS bruges kun på Apple-enheder.

 

Pris og valg af tilgængelige enheder

Selvom der er langt færre iPhones tilgængelige end Android-telefoner, er der et voksende udvalg af iPhones, du kan vælge imellem. Den billigste er iPhone SE, som er en fantastisk smartphone, der opretholder Apples ældre design med Home-knappen og touch-ID.

IPhone SE har stadig et enkeltlinset-kamera, så husk at du ikke får den samme fotokvalitet med denne telefon som med en nyere telefon, som iPhone 12. IPhone SE er fantastisk til en der kan lide det ældre og mindre design på en iPhone men ønsker at opgradere til nyere teknologier.

IPhone 12 har en OLED-skærm, der giver skarpere og mørkere farver, og så har IPhone 12 5G-teknologi, som i sidste ende giver dig mulighed for hurtigere datahastigheder. Men da der endnu ikke er mange 5G-master i Danmark, bemærker du muligvis ikke fordelene før om et par år. Denne telefon er et skridt opad fra SE rent teknologimæssigt og vil være standardvalget for de fleste anno 2020.

IPhone 12 Pro og Pro Max er de to mest avancerede iPhones. Sidstnævnte har en massiv 6,7-tommer skærm, som placerer den tættere på en iPad Mini end mange smartphones.

Mens Apple har et par gode muligheder på hånden, har Android masser at byde på. De største Android-brands på markedet inkluderer Samsung, Google Pixel, LG, Motorola, Nokia, OnePlus og Sony. Dette gælder især på det amerikanske og europæiske markeder.

Da der er så mange forskellige typer Android-telefoner, er rækkevidden i pris ret bred. Samsung S20 FE 5G er et godt alternativ til iPhone SE med et brugervenligt design, anstændigt kamera og har en skarp OLED-skærm.

Samsung S20 Ultra 5G er et godt alternativ til Apples iPhone 12 Pro. S20 Ultra 5G har lang batterilevetid, et 4x zoomkamera med zoom og 16 GB RAM.

Den gennemsnitlige levetid for en Android-telefon er mellem to og tre år. Mange Android-telefoner modtager ikke de opdateringer, du har brug for for maksimal sikkerhed og app-effektivitet --- noget at overveje i beslutningsfasen.

Apple understøtter iPhone-modeller via softwareopdateringer i fem år eller mere.

 

iOS vs. Android-sikkerhed

Ifølge softwaresikkerhedsgiganten Norton har undersøgelser konkluderet, at en højere procentdel af malware har tendens til at jagte Android-telefoner end iOS-telefoner.

Da Apple kun tillader iPhone-brugere at downloade iOS-applikationer fra deres App Store, er alle de apps, du downloader til din iPhone, garanteret et højt niveau af sikkerhed. Hvis ondsindet indhold er at finde i en indsendt app, tillader App Store ikke programmet at blive distribueret.

android vs iphone sikkerhed.JPG

Image credit: consultlocus


iOS bruger en praksis kaldet "sandboxing", der forhindrer enhver app, du installerer, i at hente oplysninger fra andre applikationer, hvilket hjælper både sikkerhed og privatliv.

Android-systemet ejes af Google, og Google arbejder konsekvent med at forbedre sikkerheden i dets Android OS. Hvis du er en Android-bruger, kan du nemt tilpasse dine privatlivsindstillinger for at gøre din smartphone mere sikker.

Softwareopdateringer er dog en stor del af smartphonesikkerheden, og ikke alle Android-telefoner modtager dem, især i den billigere ende af markedet. Hvis din telefon er af ældre dato, skal du sørge for at have den nyeste Android-softwareopdatering installeret. Er dette ikke en mulighed på din Android telefon, bør du overveje en ny telefon.

 

App tilgængelighed

iOS har cirka 1,96 millioner applikationer til rådighed i App Store. Da iOS har tendens til at være et mere lukrativt system for udviklere at frigive deres nyeste produkter til, har det været almindeligt, at nyere apps først frigives til iPhones frem for til Android telefoner.

Android-Securitry.jpg

146090-apps-feature-lede-image1-ysbi9ho2zr.jpg

Google Play, Androids App Store, har cirka 2,87 millioner apps tilgængelige til download. Mere er dog ikke nødvendigvis bedre, da Apple har meget højere standarder for hvad de gør og ikke tillader i butikken.

Mens Android har flere muligheder, beskytter Apple dig med sikkerhedsfunktionerne til apps, som vi diskuterede ovenfor. Mængde betyder ikke altid kvalitet, især når det kommer til teknologi.

 

Tilpasning og personalisering

En af de bedste funktioner i iOS 14 var introduktionen af widgets og flere muligheder for at designe din personlige startskærm.

Du kan endda ændre udseendet på dine ikoner på din startskærm. For eksempel, hvis baggrunden på din startskærm er din ynglings-superhelt, kan du ændre udseendet på dine ikoner for at matche temaet ved hjælp af fotografier, du downloader fra Safari.

Denne proces kan være tidskrævende, så derfor er der blevet udviklet applikations-ikon-pakker til nemt at tilpasse dine ikoner.

Android-telefoner har haft widgets til startskærmen siden day one, og mens Apple løbende tilføjer flere funktioner til tilpasning, har Android-telefoner længe haft dette område dækket godt af.


Forbindelse med andre enheder

Apple-enheder connecter ret godt på tværs i Apples økosystem. For eksempel, når du bruger din Notes-applikation på din iPhone, synkroniseres den automatisk med din MacBook.

Hvis du ejer en iPhone og en nyere MacBook, dukker dine telefonopkald og tekstbeskeder også op på din computer, og du kan besvare opkald og tale på din Macbook, mens du arbejder.

Android integreres med Windows 10 på en lignende måde ved hjælp af Your Phone appen.

En ulempe ved både iPhones og Android-telefoner, forbindelsesmæssigt, er,at mange af de nyere modeller ikke har et hovedtelefonstik. De forbinder begge med andre enheder via Bluetooth, Wi-Fi og USB-forbindelser.

Begge platforme er cloud-optimeret.

iOS fungerer godt med iCloud, og på begge kan du bruge din Google-konto til at få adgang til dine e-mails og Google Docs.

 

Softwareopdateringer

Apple gør sin nyeste softwareopdatering tilgængelig for modeller, der er udgivet op til syv år tidligere, hvis hardware tillader det. Så selvom du har en ældre iPhone, kan du stadig nyde godt af tilpasninger og brugervenligheden på iOS 14.

Software ios vs android.JPG

For maksimal sikkerhed opdateres iOS ofte. Dette sikrer, at din iPhone og alle dens følsomme oplysninger er beskyttet, og at din telefon fortsætter med at køre apps effektivt.

Android adskiller sig meget fra iPhone, når det kommer til softwareopdateringer. Der er kun en håndfuld Android-telefonmodeller, der garanteret får Android 11 opdateringen. De fleste enheder modtager kun en eller to komplette opdateringer, og mange får slet ikke muligheden serveret. Sikkerhedsopdateringer er dog mere almindelige.

Selvfølgelig varierer antallet af opdateringer, du modtager på en Android-telefon, afhængigt af hvilken telefonmodel du køber. Men forvent ikke meget mere end to eller tre års støtte.

 

iPhone eller Android?

Kløften mellem iPhone og Android er faktisk ikke så stor, som den engang var. Begge platforme byrder på imponerende teknologier og dertilhørende hardwarekomponenter, og forskellene mellem softwaren ser ud til at blive mindre for hver opdatering.

Android er selvfølgelig Google-centreret, hvilket nogle mennesker måske ikke kan lide. Apple er til sammenligning dyrt, så hvis du har et budget, kunne du med fordel kigge i retning af, hvad Android har at tilbyde. Dette kan være en altafgørende faktor for, hvorfor Android er den mest populære platform.


Source & Image credit:

Pocket-lint

Vores partnere