Nu virker Windows 10 på Android telefoner

Windows 10 på Andriod telefoner
I 2019 frigav flere udviklere en række screenshots, der så ud til at vise en Windows 10-opstart på telefoner som Pixel 3 XL og OnePlus 6T. Devs var tilsyneladende i stand til at afvikle Windows 10 ARM med succes. En gruppe udviklere har også forsøgt at bringe Windows 10 ARM ind i andre flagskib Android-telefoner. Nu er der endelig godt nyt at berette om Windows 10 på Snapdragon 835-telefoner, hvilket vil åbne for helt nye muligheder.


I dag fortalte Evsio0n, en af hovedudviklerne, at der er opnået en betydelig milepæl, og du nu vil være i stand til at køre Windows 10 på smartphones med Snapdragon 835-processor. Der er rettet en markant hukommelses bug i Windows 10 ARM projektet til Snapdragon 835, som vil give brugerne mulighed for at installere operativsystemet på mange smartphone flagskibe.

Galaxy-S8-med-Windows-10.jpgImage credit: Evsio0n 

RAM er en begrænset ressource, og et hukommelses leak finder sted, når en systemproces ikke korrekt frigiver en blok RAM, hvilket resulterer i en Blue Screen of Death, når man forsøger at køre Microsofts operativsystem.

Evsio0n kunne med succes afvikle Windows 10 på Galaxy S8 drevet af et Qualcomm Snapdragon 835-chipset. En anden Dev fra Spanien hævder, at Xiaomi Mi6 nu også kan køre Windows 10 på ARM efter disse seneste opdateringer.

Windows-10-ARM-på-Android.jpg

Image credit: Evsio0n

Disse bestræbelser er stadig i de tidlige faser, og de har været i stand til at installere operativsystemet på Galaxy S8, Xiaomi Mi6, Xiaomis Mi Mix 2S og OnePlus 6, men meget af operativsystemet (OS) er stadig ubrugelig såsom at berøring, kamera og sensorer ikke fungerer endnu.

Det er værd at bemærke, at brugen af Android-telefoner til at køre Windows 10 på ARM faktisk er mulig på grund af Snapdragon-processor, der er tilknyttet Microsofts indikator for always connected computere.

Projekter som dette tjener måske ikke praktisk formål, men flere medier omtaler, at Devs undersøger muligheden for dual-boot.


Source & Image credit:

Evsio0n