Sådan sendes en fortrolig e-mail i Gmail

Gmail Confidential Mode stor front
Leder du efter en mere sikker måde at sende e-mails i Gmail på? Googles "Confidential mode" er designet til at sikre, at kun den tilsigtede modtager kan se din besked.

Når du bruger ”Confidential mode”, mens du sender en besked i Gmail, skal den tilsigtede modtager indtaste en kode for at læse din e-mail.

Når du har afsendt din besked, modtager modtageren en e-mail, der fortæller dem, at en fortrolig besked venter på dem. For at læse denne skal de bekræfte deres identitet ved hjælp af en kode, der sendes enten via e-mail (til den samme konto) eller via SMS (til et nummer efter eget valg), før de kan læse den.

Intet af meddelelsens indhold vil blive inkluderet i den modtagne e-mail. I stedet findes meddelelsen kun på Googles servere. Ud over bekræftelsesprocessen er der også forbundet et udløb på meddelelser, der sendes via ”Confidential mode”. Du kan vælge en udløbsdato/tid på en uge, en måned, tre måneder eller op til fem år.


Sådan sendes fortrolige e-mails i Gmail

For at bruge ”Confidential mode” skal du logge på Gmail og klikke på knappen Skriv/Compose i øverste venstre hjørne for at begynde at skrive en ny e-mail. Tilføj en modtager, en emnelinje og din meddelelsestekst, og klik derefter på ”Confidential mode” nederst i skrivevinduet (Det ligner en hængelås med et ur på).

Gmail Confidential Mode.JPG

I det vindue, der vises, skal du indstille din udløbsperiode og vælge, om du skal kræve en adgangskode via SMS eller ej. Hvis du vælger "No SMS passcode", leveres koden til den samme e-mail-adresse, som du har angivet i feltet "Til/To" i stedet.

Tryk på "Gem/Save", og kontroller din besked, inden du trykker på Send. Hvis du har valgt sms-adgangskodebekræftelse, skal du indtaste modtagerens mobilnummer, før din besked sendes. Pas på ikke at indtaste det forkerte nummer!


Fjern adgang til en besked, du har sendt

Hvis du vil, kan du ophæve adgangen til en besked, du allerede har sendt. Når du har sendt en e-mail i ”Confidential mode”, vises meddelelsen i din indbakke (du kan også finde den under Sendt.).

For ”unsend” af en fortrolig e-mail skal du først klikke på meddelelsen og derefter klikke på "Fjern adgang/Remove access." Hvis modtageren endnu ikke har læst e-mailen, kan de ikke få adgang til den, efter at adgangen er fjernet.


Ulemperne 

Hvis du ikke anmoder om SMS-adgangskodebekræftelse, er ”Confidential mode” meget mindre sikker end med SMS-adgangskodebekræftelse aktiveret.

For eksempel, hvis den e-mail-adresse, du sender din besked til, allerede er kompromitteret - for eksempel hvis ejeren har efterladt den logget på en offentlig computer - så er bekræftelseskoden praktisk talt ubrugelig.

Modsat svarer tilvejebringelse af et separat mobilnummer og krav om SMS-verifikation, hvordan tofaktorautentificering fungerer. Selvom e-mail-adressen er kompromitteret uden adgang til det mobilnummer, der er angivet af afsenderen, kan meddelelsen ikke tilgås.

Desværre er Gmails tilgang stadig langt fra ligeså sikker som email-udbydere som ProtonMail og Tutanota. Som de fleste e-mail-udbydere krypterer Gmail ikke indholdet af din indbakke på serveren. Googles medarbejdere - eller enhver, der har adgang til din Google-konto – kan - set fra et teknisk perspektiv, se meddelelsen.

Source & Image credit:

Google

Vores partnere