TV2 Play: Hvad er fordelene og ulemperne ved streamingtjenesten?

TV 2 Play Logo
TV2 Play er en streamingtjeneste, som giver adgang til tv-kanalerne TV 2, TV 2 ZULU, TV 2 CHARLIE, TV 2 NEWS, TV 2 FRI, TV 2 SPORT og TV 2 sport X samt en række PLAY-kanaler hvor eksempelvis ekstra sports-transmissioner og lignende vises. I denne guide kigger vi nærmere på fordelene og ulemperne ved streamingtjenesten.

Indledning.

TV 2 påbegyndte streaming af levende billeder via tv2.dk tilbage i år 2000 og etablerede abonnementstjenesten TV2 Play den 6. december 2004 under navnet TV 2 Sputnik. Tjenesten skiftede navn til TV 2 Play d. 21. maj 2012.

TV 2 Play indeholder et fuldt “on demand” katalog med indhold fra alle TV 2s kanaler. Der er mulighed for adgang via pc, smartphones, tablets samt fladskærm via Apple TV, Chromecast eller indbygget smart-tv funktionalitet.


Hvad er TV2 Play?

TV2 Play er en gratis OTT-tjeneste (over-the-top), der er tilgængelig i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. Den er også tilgængelig til streaming i de fleste andre lande, men den nøjagtige tilgængelighed kan variere afhængigt af din placering.

TV2 Play er en underholdningstjeneste, der sender og streamer nyheder, underholdning og sportsprogrammer i realtid. Den er tilgængelig i de fleste lande med undtagelse af USA, Canada, Indien, Pakistan og Afghanistan.

TV2 Play blev lanceret i Norge i 2015 og blev fuldt ud lanceret i de andre nordiske lande i begyndelsen af 2017.

Som medlem af et mediekonsortium, betyder det, at TV2 Play er et af de mediebureaer, der har lov til at sælge rettighederne til at sende TV2-nyheder i Danmark.


Hvornår er det tilgængeligt?

TV2 Play er døgnet rundt, 365 dage om året.

De fleste programmer er tilgængelige umiddelbart efter, at de er udsendt på TV2.

Der er dog nogle få forudindspillede højdepunkter, der er tilgængelige op til 24 timer senere, samt et dagligt højdepunktshow kaldet "PostNord", der sendes direkte efter nyhederne.


Hvordan ser TV2 Play-kanalerne ud?

TV2 Play-kanalerne findes i to typer - live og on-demand. Mens live-tv-streams generelt er tilgængelige i standard- eller high definition, er on-demand-programmer tilgængelige i SD eller HD afhængigt af din enhed og dit abonnement.

Alle programmer på TV2 Play har undertekster og er eftersynkroniserede på både norsk og engelsk.


Hvorfor abonnere på TV2 Play?

TV2 Play er en fantastisk måde for seere i Sverige eller Norge at få fat i de seneste TV2-nyheder på, eller for folk, der bor i andre lande, at få et første kig på landets bedste tv-nyheder.

Ved at logge ind på TV2 Play kan du se de seneste nyheder og sætte overskrifterne på dit eget tv.

Du kan også vælge at se TV2 Play on demand, når du ønsker at genopleve øjeblikket eller se et program, som du måske er gået glip af, de det blev udsendt.

Hvis du er sportsfan, vil du især nyde on-demand-højdepunkterne fra dagens største begivenheder.


Hvad koster streamingtjenesten?

TV2 Play-abonnementer findes i 3 forskellige typer, nemlig Basis, Favorit og Sport. Hver af disse kan så tillægges en service der fjerner reklamer.

Prisen for et medlemskab afhænger af, hvilken pakke du vælger, og du kan tage en gratis prøveperiode på en måned for at afprøve tjenesten og beslutte, om den er den rigtige for dig.


Priserne på abonnementerne er følgende:

Basis: TV 2 on-demand programmer med nyt indhold og snigpremierer. Pris: 49 kr/md. (med reklamer) eller 79 kr/md. (uden reklamer)

Favorit: TV 2 on-demand programmer med nyt indhold og snigpremierer, samt 5 af deres livekanaler. Pris: 109 kr/md. (med reklamer) eller 139 kr/md. (uden reklamer)

Sport: TV 2 on-demand programmer med nyt indhold og snigpremierer, samt 7 af deres livekanaler. Derudover giver abonnementet adgang til TV 2 Sport. Pris: 169 kr/md. (med reklamer) eller 199 kr/md. (uden reklamer)

Der er også en mulighed for familieabonnementer til dem, der ønsker at dele tv med deres børn, eller til dem, der ønsker at få det bedste tilbud.

Den dyreste abonnementsmulighed er "TV2 Play Extreme"-pakken med en pris på en måned. Denne mulighed giver dig adgang til mere end 100 eksklusive TV2 Play-kanaler, herunder Comedy Central, Disney, Discovery Kids og National Geographic.


Hvordan får du TV2 Play i dit land?

TV2 Play er tilgængeligt for alle med en internetforbindelse og en understøttet enhed, så du behøver ikke at bede din tv-udbyder om særlig tilladelse.

I de fleste lande kan du logge ind på TV2 Plays hjemmeside for at finde ud af, om tjenesten er tilgængelig i dit land. Når du har tilføjet tjenesten til dit land på deres side, kan du se den ved hjælp af TV2 Play-appen på understøttede enheder.

Du kan også bruge appen til at søge efter TV2 Play-kanaler og til at se de udsendelser, du tidligere har optaget.


Hvad er det næste for TV2 Play?

TV2 Play er stadig i sin vorden, så der er ikke mange detaljer om, hvad der er det næste for denne spændende nye tjeneste. 

Men baseret på det, der er sket med TV2 Play i de andre nordiske lande, kan vi sandsynligvis forvente at se flere live- og on-demand-programmer fra TV2 samt mere eksklusivt og originalt indhold.


Afsluttende ord.

TV2 Play er det nyeste og mest avancerede eksempel på tv-transmission over IP.

Streamingtjenesten bringer det bedste fra både traditionelle og nye medier og tilbyder nyheder og underholdning via IP-tv og mobilapps.

Selv om TV2 Play stadig er i sin vorden, har tjenesten bestemt et enormt potentiale og vil helt sikkert blive endnu mere populært som tiden går.


Læs også:

DRTV: Alt du skal vide

Vores partnere