Windows 11: Nye funktioner, udgivelsesdato, lækager og mere

Windows 10 februar 2021
Microsoft er klar til at være vært for en dedikeret begivenhed den 24. juni, hvor alt peger i retning af, at Microsoft vil frigive den næste generation af Windows.

Kodenavnet Sun Valley, vi har allerede set mange potentielle funktioner, som Microsoft sandsynligvis vil introducere sammen med næste iteration af Windows i løbet af de næste par måneder. Med begivenheden lige rundt om hjørnet, sættes rygtemøllen på overarbejde. Vil den næste version af Windows rent faktisk navngives Windows 11? Skal du betale for en Windows licens igen? Vi har herunder samlet alle relevante informationer sammen sted.Windows 11: Nyt navn?

Selvom vi endnu er på rygteplan, synes alle medier at være enige i, at den kommende Windows 10 Sun Valley (21H2) -opdatering "Windows 11", vil bevæge sig væk fra Redmont-gigantens tidligere holdning om at gøre Windows 10 til den sidste version af operativsystemet. Derfor kunne meget tyde på, at der er tale om Windows 11 frem for Sun Valley-opdateringen.

Som du kan se i nedenstående annoncerings-tweet, valgte Redmond-giganten ikke at tilføje vandrette linjer til skygger i logoet. De vandrette linjer var til stede i et lignende billede, som virksomheden tidligere har delt via sin Instagramkonto. 

Windows 11 teaser.JPG

Desuden meddelte Microsoft for nylig, at de afslutter Windows 10-support den 14. oktober 2025. Virksomheden opdaterede sin supportlivscyklusside med pensionsdatoen for Windows 10 i løbet af weekenden. Dette er første gang, Microsoft nogensinde har nævnt afslutningen af support til Windows 10, hvilket gør det til en stærkt antydning om, at Windows 11 muligvis er på vej.

Et andet leak kommer fra den velrenommerede leaker Evan Blass. Blass benyttede sig af Twitter for at dele en tweet, der antydede, at den nye opdatering faktisk kaldes Windows 11. Tjek dette tweet herunder.

Blass Win 11.JPG

Forholder vi os til ovenstående, er vores umildbare gæt, at Microsoft vil kalde den næste opdatering for Windows 11.

Windows 11: Udgivelsesdato

Vi forventer, at Microsoft annoncerer udgivelsesdatoen for Windows 11 under sit event i næste uge. Arrangementet er planlagt til 24. juni kl. 11:00 ET, 8:00 PT eller 20:30 IST. Microsoft frigiver muligvis et Insider-build kort efter begivenheden for at give tidlige adoptere en forsmag på sit næste generations desktop OS. Vi forventer en stabil frigivelse engang i oktober 2021.

Windows 11: Tidslinje

Hvis du er nysgerrig efter tilgængeligheden af Windows 11, er her en komplet tidslinje for den kommende opdatering:

- Windows 11 lanceringsdato - Microsoft vil annoncere den næste Windows-opdatering, der spekuleres bredt i Windows 11, den 24. juni.

- Windows 11 Insider Preview Udgivelsesdato - Microsoft kunne frigive Windows 11 til Insiders efter juni-eventet. Insidere i Dev Channel vil være de første til at få en forsmag af det nye design.

- Windows 11 stabile-update - Microsoft udruller normalt den anden Windows 10-opdatering i oktober hvert år. Vi forventer, at virksomheden følger samme proces tilgang og begynder udrulning at den nye version til alle brugere i oktober.

Windows 11 pris: Vil Windows 10-brugere få Windows 11-opgraderingen gratis?

Annonceres Windows 11, vil nye spørgsmål presse på. Hvad sker der med de eksisterende Windows 10-brugere? Med et kig down memory lane, forventer vi, at Microsoft tilbyder gratis opgraderinger til nuværende Windows 10-brugere. 

Redmond-giganten har ved flere lejligheden valgt en Windows-as-a-service for at nå ud til flere brugere og gøre det nemmere at implementere de nyeste opdateringer. Seneste procedure så vi med Microsoft, der tilbød gratis opgraderinger til Windows 10 til brugere af Windows 7 og Windows 8. Dette har blandt andet resulteret i, at Microsoft har over 1 milliard aktive Windows 10-brugere globalt.

Nydesignet Indstillinger-app

Microsoft redesigner appen Indstillinger med Windows 11, og her tolkes flere leaks, som producenten går efter et mere clean look. Nedenstående screnshot stammer fra en italiensk tech-blogger (fjernet nu) og blev videredelt via Windows 10 subreddit. 

windows-11-settings-app.webpImage Courtesy: Reddit/u/Pulagatha

Som du kan se, tilpasser Microsoft appen Indstillinger for at inkludere farverige ikoner til operativsystemets nøgleindstillinger. Især har Microsoft placeret alle de vigtigste muligheder til venstre for appen, som igen fungerer som en sidebjælke. På denne måde kan du hurtigt hoppe mellem de forskellige indstillingsmuligheder uden at skulle vende tilbage til den primære skærm.

UI Revamp med afrundede hjørner

Som en del af Microsofts visuelle foryngelse af Windows tilføjer virksomheden afrundede hjørner til UI-komponenter på tværs af operativsystemet. Microsoft kan endda implementere en ”flydende” startmenu svarende til den nu annullerede Windows 10X, og vi kan ikke vente med at afprøve det, når Microsoft frigiver den første Insider-build.


Nyt handlingscenter

Med Windows 10X redesignede Microsoft Action Center og forbedrede dets design og funktionalitet. For eksempel behøver du ikke åbne siden Indstillinger for at skifte Wi-Fi-netværk eller Bluetooth-enheder på Windows 10X. I stedet kan du udvide disse menuer uden at forlade handlingscenteret. Det er en enorm forbedring af brugervenligheden, og nu hvor Microsoft officielt har annulleret Windows 10X, kunne vi forvente en lignende implementering på Windows 11. 

Snip_20210120_10-37-15.jpgHandlingscenter på Windows 10X

Når de kommer til notifikationer, stables de nu i et separat afsnit over panelet til hurtigindstillinger. Desuden vil der være en “Ryd alt” -knap til at afvise alle afventende notifikationer. Microsoft vil tilføje et dashboard i Task View for at holde styr på din Microsoft-konto og kommende begivenheder.

Nydesignet Microsoft Store

Microsoft opdaterede Xbox-butikken i august sidste år og forbereder en opdatering til Microsoft Store. En rapport fra Windows Central antyder, at Microsoft vil lave en gennemgribende opdatering af Microsoft Store med et mere moderne interface og være mere åben for brugerforslag og udviklere.

Ifølge rapporten vil den nye butik lade udviklere indsende zippede Win32-apps, host-apps og opdateringer på deres eget indholdsnetværk (CDN) og gøre det muligt for udviklere at bruge tredjeparts handelsplatforme i apps. Disse er alle spændende ændringer set fra en udviklers perspektiv og forhåbentlig kunne gøre Microsoft Store til one-stop destinationen for alle apps.

Windows 11: Fremtiden for Windows

Herover har vi samlet alle løse tråde sammen med leaks omkring et potentielt kommende Windows 11/Sun Valley.

I øjeblikket peger alle antydninger mod en større modernisering af Microsofts desktop OS. Vi bliver nødt til at afvente og se, om hypen og forventning resulterer i øget anvendelse af Microsofts nye version af Windows eller ej. 

Hvad er dine forventninger til Windows 11? Lad os høre fra dig i kommentarerne nedenfor.Vores partnere