Windows 7 stadig en del af 100 millioner enheder

Windows 7 stopper officielt support14 januar
En ny rapport afslører, at Windows 7 er at finde på mindst 100 millioner pc'er og bærbare computere ... selv et år efter, at Microsoft officielt sluttede supporten til det forældede operativsystem.

14. januar markerer det første års jubilæum for Microsoft, der afslutter den udvidede support til dets stadigt populære Windows 7 OS. Redmond-giganten stoppede med at understøtte operativsystemet til forbrugere sidste år og distribuerede det kun til erhvervskunder og uddannelseskunder via elektroniske softwareopdateringer (ESU'er). Nylige rapporter tyder dog på, at folk knuselsker det ældgamle operativsystem, og det driver stadig millioner af systemer rundt om i verden (iPhones ikke inkluderet!)

Ifølge tidligere rapporter kørte Windows 7 på næsten en fjerdedel af alle Windows-enheder verden over i august. Nu, et år efter Microsoft afsluttede understøttelsen af operativsystemet, antyder de seneste rapporter, at kærligheden til Windows 7 stadig er stærk blandt brugerne på trods af mindre bugs og problemer.

I henhold til en rapport fra det amerikanske regerings Digital Analytics-program brugte næsten 19% af de samlede besøgende på USA-baserede websteder Windows 7 på deres systemer, mens 75,8% af brugerne kørte den nyeste Windows 10. En anden lignende rapport fra StatCounter Global Stats viser, at omkring 17,7% af alle Windows-brugere kørte det ældre operativsystem i slutningen af 2020.

Nu siger Microsoft, at næsten 1,5 milliarder mennesker i verden bruger operativsystemet på deres pc'er eller bærbare computere. Så ved at dreje ovennævnte procenter til tal viser, at Windows 7 stadig kører på mindst 100 millioner systemer over hele verden.

Dette er ret imponerende og viser, hvor pålidelig Windows 7 var, da operativsystemet peakede.

Det er dog ingen hemmelighed, at Microsoft går all-in på deres Windows 10 OS. I 2021 har Microsoft nye planer med Windows 10, og planlægger også at gennemgå softwaren fuldstændigt. Desuden skal de organisationer og regeringer, der bruger Windows 7 via ESU'er, betale mere for at fortsætte med at modtage opdateringer for hvert år der går.

Som et resultat heraf forventer Microsoft et markant fald i Windows 7-brugerbasen.

 

Source & Image credit:

ADKtechs