Kan du spille PS3-spil på en PS4?

ps3 spil
Fungerer PS3-spil på PS4? Lad os se på, hvordan du kan nyde ældre PS3-titler på en PlayStation 4-konsol.

Bagudkompatibilitet er et vigtigt salgsargument for enhver spilkonsol, da det at kunne spille dine gamle spil på et nyt system øger dets værdi. Derfor kan du med fordel undersøge, om et system har denne funktion, før man investerer i det.


Kan PS4 afspille PS3-spil?

Det korte svar er, at nej, PlayStation 4 er ikke bagudkompatibel med PlayStation 3-spil. Indsættelse af en PS3-disk i PS4 fungerer ikke. Og du kan ikke downloade digitale versioner af PS3-spil fra PlayStation Store til din PlayStation 4. Dette er tilfældet med alle udgaver af PS4, inklusive den slanke PS4 og PS4 Pro.

Årsagen til dette, ligesom de fleste bagudkompatibilitetssituationer, er, at PS3 og PS4 har forskellige systemarkitekturer. PlayStation 4-konsoller har ikke PS3's hardware, så de kan ikke køre de ældre spil native. Og Sony besluttede, at det ikke var umagen værd at opbygge en softwareemulator, der kunne håndtere de ældre titler, så PS4 kun kunne spille PS4-spil.

Læs også Spiludviklernes kamp mod G2A

Heldigvis er der andre måder at spille PS3-titler på din PS4, selv uden native bagudkompatibilitet.


Stream PS3-titler på PS4 via PlayStation Now

PlayStation Now er Sonys cloudgaming tjeneste, tilgængelig på PS4, PS5 og Windows. Det giver dig mulighed for at streame PS4-, PS3- og PS2-spil, så du kan nyde nogle af de bedste titler, konsolfamilien har set gennem årene.

Således, hvis du abonnerer på PlayStation Now, kan du spille bestemte PS3-titler på din PS4 ved at streame. I skrivende stund er der omkring 370 PS3-spil tilgængelige på tjenesten, selvom det nøjagtige antal ændres løbende, når titler tilføjes og fjernes.

Spil Remasters og Remakes

Heldigvis kan vi ofte underholdes med spil lavet til ældre systemer med et nyt lag maling på en nuværende konsol på grund af det enorme antal remastere og genindspilninger. Nogle gange frigives disse i samlinger, så du får flere spil fra en serie i en bundle.

Nedenfor er et par eksempler på PS3-spil, du kan spille remastered på PS4:

- Borderlands: The Handsome Collection er en remaster af Borderlands 2 og Borderlands: The Pre-Sequel sammen med masser af DLC.

- The Last of Us Remastered er en forbedret version af den oprindelige PS3-titel.

- BioShock: Samlingen leveres i remaster af BioShock, BioShock 2 og BioShock Infinite.

Mens du teknisk set spiller et PS4-spil og ikke en PS3-titel, er det faktisk de samme spil med nogle små forbedringer.

 

Brug Cross-Buy og Cross-Gen tilbud

Den eneste anden måde at spille PS3-titler på din PS4 er gennem cross-buy-kampagner. Disse giver dig adgang til et spil på flere systemer. For eksempel, hvis du købte Doki-Doki Universe på PS3, har du automatisk adgang til PS4-versionen uden ekstra omkostninger.

På samme måde, da PS4-generationen startede, tilbød nogle generationers spil også opgraderinger til det nye system mod et mindre gebyr. For eksempel, hvis du købte Battlefield 4 på PS3, kan du opgradere til PS4-versionen for et mindre gebyr. Fysiske kopier af spillene havde en kode inde for at aktivere tilbuddet, mens digitale køb automatisk diskonterede næste generations versioner.

Tjek dit spilbibliotek på PS4 for at se, om du har adgang til nogen af disse. Koderne er sandsynligvis udløbet nu, men digitale tilbud kan stadig være gyldige.

Heldigvis er PS5 bagudkompatibel med næsten alle PS4-spil, men den kan stadig ikke spille PS3-titler.