PlayStation 2 spil virker på Xbox Series S

YSjgmCoijvtGm79VXC2GhS-480-80
Spørgsmålet er: Vil Sony tillade det. Der har været en hel del snak om bagudkompatibilitet fra både Microsoft og Sony forud for deres næste generations konsoller. Mens Microsoft kan prale af, at Xbox Series X og S er fuldstændig bagudkompatible med sine tidligere konsoller, har Sony kun forpligtet sig til at kunne køre PS4-titler på PlayStation 5. Nu viser det sig, at du rent faktisk kan afspille ps2 spil på xbox s.

Denne mangel på playstation 5-konsollen med den populære dualsense controller er måske ikke afgørende for knald eller fald, i betragtning af at der er over 4.000 PS4-titler, som Sony hævder, vil køre fint på det nye system. Retro-entusiaster, der ønsker at spille PS2-spil, må dog tage til takke med de få titler, der allerede er overført til PS4. Det eller købe et PlayStation Now-abonnement. Der er dog dukket en anden mulighed frem af posen med godter.

Ifølge Modern Vintage Gamer kan de fleste PlayStation 2-titler spilles på Xbox Series S. Selvfølgelig skal du bruge en emulator for at dette kan fungere, men MVG testede flere PS2-spil på XBSS ved hjælp af open source-emulatoren fra RetroArch og melder retur, at mange af dem kører fint.

Læs mere:

Hvor bagudkompatibel er PlayStation 5?

Sådan flytter du PS4-spil til PlayStation 5 

Du skal først installere RetroArch på næste generations Xbox via konsollens Developer Mode, som Microsoft har gjort let tilgængelig med registrering. Emulatoren er allerede i stand til at køre GameCube og andre spilsystemtitler, men der blev fornyligt tilføjet en PlayStation 2-kerne kaldet "PCSX2."


Det er stadig i en tidlig udvikling, men de fleste af de MVG-testede spil (video ovenfor) var i det mindste spilbare. Det største problem, de løb ind i, var tekstur-bugs i spillene. De oplevende ligeledes også nogle frame rate problemer i nogle af spillene. Dette burde dog kunne tweakes løbende for at minimerer disse begrænsninger helt.

For eksempel kører Silent Hill 2 næsten fejlfrit ved 60 fps med kun en let forvrængning i spillerkarakterens ansigtsstruktur. Andre spil, der virkede uden problemer, inkluderer Maximo, Okami, God Hand, Burnout 3, Rule of Rose og Castlevania: Curse of Darkness.

Efter det kom frem, at PlayStation 2 spil virker på Xbox Series S, kunne man frygte, at Sony vil sætte en stopper for festen.

I modsætning til Nintendo har Sony ikke tidligere slået ned på brugen af emulatorer. De kunne dog vælge at se PCSX2 som i direkte konkurrence med deres PlayStation Now-abonnementstjeneste, og så er snakken måske af en anden karakter.

Er du blandt de heldige med en Xbox Series S, så kan du prøve dette af og melde retur til os i kommentarsporet herunder.


Source & Image credit:

RetroArch