Specifikationer
Razer Deathstalker V2 serien giver os tre forskellige varianter. Der er Deathstalker v2 Pro, som er den vi ser på i dag. Den findes også i en TKL version og endelig er der en Deathstalker v2 non pro version, som er med kabel i stedet for trådløs som de to andre.
Alle tre varianter kommer med muligheden for enten Linear eller Clicky kontakter, hvor vores test sample er med Linear (Røde)
Centrale features, på den vi ser på i dag, er naturligvis det trådløse element. Det kan både være via den inkluderede 2,4 GHz USB dongle, der gør brug af Razers Hyperspeed teknologi, eller det kan være via Bluetooth. Der er naturligvis fuld Razer Chroma RGB understøttelse. Endeligt er den måske vigtigste detalje, at de nye versioner af Deathstalker kommer med Razers Optiske kontaker.
Rundt om Deathstalker v2 Pro
Der er sket meget med features, og ikke mindst design, af Deathstalker serien over årene. Serien har altid været Razers low profile mulighed. Designet har dog ændret sig betydeligt, og heldigvis til det bedre, hvis du spørger mig.
Det nye design skiller sig måske ikke helt så meget ud, som de tidligere versioner, men er efter min mening mere stilrent. Personligt falder det mere i min smag, men den side af sager er naturligvis meget subjektiv, Der vil uden tvivl være nogen, der vil savne det gamle og mere specielle design.
I helt klassisk gaming stil, får vi med Deathstalker v2 Pro en sort tastatur. Der er ingen vilde udskejelser og stilen er hold med et minimalistisk udtryk og rene linjer. Der er ikke noget der nødvendigvis skriger gaming, og hvis man vælger en afdæmpet lysindstilling, ville det også passe fint ind på et kontor.
Materialerne har fået et skub i den rigtige retning, og toppladen på Deathstalker v2 Pro er aluminium, over en bund i solidt plast.
Materialerne føles super lækre og byggekvaliteten er gennemført og solid. Der er ingen overdreven fleks eller knirken i kabinettet.
Kontakterne er Razers Optiske kontakter med en lav profil, som vi første gang stiftede bekendtskab med på Razer Huntsman v2. På Linear versionen aktiveres de ved 1.2 mm, og har en fuld travel distance på 2,8 mm. Der skal ca. 45 grams belastning til for at aktivere tasterne.
Razer rater kontakterne til 70 millioner klik, så det er svært at klage over den forventede levetid. Det er dog stadig en del mindre, end de 100 millioner klik, som Razers Optiske kontakter i fuld størrelse på for eksempel Huntsman v2 er rated til.
Den helt centrale ting ved kontakterne er naturligvis, at det er optiske kontakter. Det betyder, at de er uden mekaniske dele, som bevæger sig på samme måde som klassiske mekaniske kontakter.
I stedet for en mekanisk kontakt er det, helt som navnet antyder, lys der fungerer som aktivering. Når man trykker tasten ned registreres en lysstråle og dermed aktiveres kontakten. Det betyder også, at en optisk kontakt kan være betydeligt hurtigere end en almindelig mekanisk kontakt.
En lækker detalje med Razers optiske kontakter er også, at de er kompertible med standard Cherry MX style keycaps. Så hvis man vil kaste sig ud i særlige keycaps, kan det altså lade sig gøre.
Layoutet på Deathstalker v2 Pro er helt standard for et tastatur i fuld størrelse. Razer har dog lagt et par ekstra features ind, som kan bruges via FN knappen. Det er blandt andet muligheden for at opsætte macro funktioner, direkte på tastaturet uden om software, eller lave hurtige ændringer til lysindstillingerne.
Razer har også sørget for mediekontrol med et volumenhjul og en multifunktionel knap, i øverste højre hjørne. Volumen hjulet skruer op og ned for lyden, mens et tryk muter eller unmuter.
For mediekontrol bruges knappen ved siden af. Et klik er pause/start, to er næste nummer mens tre er tilbage. Fin lille løsning der betyder, at mediedelen ikke fylder så meget, som hvis der skulle være dedikerede knapper til alle funktionerne.
Kigger vi på toppen af tastaturet finder vi et USB C stik, som bruges til opladning af batteriet, eller hvis du vil tilslutte Deathstalker direkte via USB. Ved siden af den er knapperne til at vælge op til fire forskellige tilsluttede enheder.
Deathadder kan tilsluttes enten via den medfølgende HyperSpeed Dongle eller via Bluetooth 5.0. I toppen af tastaturet er der En knap, der lader os vælgen imellem 2,4 GHz, slukket eller Bluetooth.
Skifter man til Bluetooth, kan man kortvarigt se på nummertallene fra 1-3, hvilken en af forbindelserne man bruger. Herfra er det blot at tilslutte en Bluetooth enhed og så er man kørende. Jeg tilsluttede uden problemer min OnePlus 10 Pro.
Med Bluetooth forbindelsen skal man dog bare huske på, at man ikke får den samme sikre og hurtige forbindelse, som med Razer HyperSpeed løsning via USB dongle.
På undersiden af DeathStalker v2 Pro har man, via foldbare fødder, muligheden for at tilpasse vinkelen på tastaturet i 6 eller 9 graders trin. Som en fin lille detalje har Razer også lavet et lille rum på undersiden, hvor man kan opbevare sin USB dongle, hvis man skal have DeathStalker med på farten.
Software
Som alle andre Razer enheder foregår alt tilpasning naturligvis igennem deres Razer Synapse software.
Her kan man hurtigt tjekke status på forbindelse og batteri, og så selvfølgeligt kaste sig over tilpasning af tasterne og lyset.
Samtlige taster på nær Multifunktions medie knappen, windows tasten og fn tasten, kan remappes som man har lyst. Razer giver gennem Synapse et super bredt udvalg af muligheder. Du kan ligge stort set hvilken som helst funktion ind på en tast, hvad enten det er Windowsgenveje, macro kombinationer, musefunktioner og meget mere.
Alt sammen kan selvfølgeligt også bindes op på forskellige profiler, samt spil eller programmer.
På Chroma RGB siden er der 11 forskellige hurtige presets, man kan vælge imellem for effekter og lys. Hvis man vil gøre det mere avanceret end det, skal man forbi Razers Chroma Studio, hvor der er mulighed for at lave mere avancerede tilpasninger.
Razer Synapse er efterhånden et fornuftigt og gennemprøvet stykke software. Det har ikke givet mig nogen udfordringer i løbet af testen, og alle mine roderier med indstillingerne er gået igennem fint.
Testen - Komfort og brug
Hvilken type af tastatur man foretrækker, vil naturligvis altid være lidt en smagssag. Razer har med Deathstalker v2 Pro lavet et tastatur til dem af os, som foretrækker en lavprofil tastatur, hvilket sikkert ikke er for alle.
På samme måde er det for valget af kontakter. Om det skal være klikkende, stille og hvor meget eller hvor lidt, man skal trykke for at aktivere en tast, er alt sammen noget som kan variere fra person til person.
Kontakterne i den Linear version, som vi har haft forbi til test, vil jeg nok kalde et godt middelpunkt, som rigtigt mange vil finde behagelige. Jeg har en stor forkærlighed for netop den slags kontakter, da de er stille, og personligt har jeg ikke brug for et taktilt bump eller klik under brug.
Jeg har haft Deathstalker på bordet et par uger nu, og jeg må sige at jeg er smaskforelsket i det. Skriveoplevelsen, materialerne og byggekvaliteten rammer plet, lige i forhold til, hvad jeg synes er et lækkert tastatur.
Designet er ret afdæmpet og, synes jeg selv, stilfuldt. Jeg kan rigtigt godt lide at det ikke skriger gaming.
Nogen vil måske synes at det er en anelse kedeligt. Hvis man vil have mere flair eller bling på sit tastatur og mulighederne for RGB bling ikke er nok, så rammer den nye Deathstalker måske lidt ved siden af.
Jeg har dog været super tilfreds med oplevelsen. Razers optiske kontakter er super lækre at skrive på, og lyd og feedback er dejligt afdæmpede under brug.
Den trådløse forbindelse er super solid, og har ikke fejlet mig en eneste gang. Når tastaturet er gået i dvale, for at spare batteri, tager det lige et enkelt sekund eller to at vække det, men man er hurtigt i gang igen.
Razer angiver selv batteritiden til omkring 40 timer med RGB lyset at til Spectrum Cycle indstillingen på 50%. Det rammer meget fornuftigt med min oplevelse under testen. Razer har lavet en lækker funktion, hvor man via fn tasten + end får en hurtig batteristatus, uden at skulle forbi softwaren og tjekke. Hver af de små lys svarer til ca. 20% strøm tilbage.
Det er naturligvis en af de ting man skal medregne, når man skifter til et trådløst tastatur. Hvis man gerne vil slippe for den slags, og samtidigt spare nogen penge, så findes Deathstalker v2 også i en non pro version med kabel.
Pris
Razer Deathstalker v2 Pro er netop landet på markedet, og jeg kan pt ikke finde den online i nogen danske webshops. Razer har den selv stående på deres hjemmeside med en pris på 249 Euro svarende til omkring 1900 kroner.
Det placerer Razer Deathstalker v2 Pro solidt i high end segmentet. Det er et dyrt indkøb, men det tilbyder også nogen features, som ikke findes ret mange andre steder. Hvis man er på udkig efter et tastatur af denne type, så er der ikke ret mange muligheder.
Der er sammenlignelige konkurrenter med Logitechs G915 Lightspeed, som det bedste eksempel. Det lander med en pris omkring 1300 kroner.
Konklusion
Razer Deathstalker v2 Pro ligger sig solidt i toppen, som et af de bedste trådløse gaming tastaturer, jeg har haft fingrene i.
Materialer og byggekvalitet er i top, og listen af features gør det til et powerhouse af en gaming tastatur, til den krævende bruger.
Fleksibiliteten i den trådløse formfaktor, sammen med muligheden for både 2,4 GHz USB dongle forbindelse, og op til tre Bluetooth forbindelser er også svært at slå.
Kombinerer man det med solid batterilevetid og store tilpasningsmuligheder via softwaren, så får man stort set alt hvad man kan bede om.
Man får dog også lov til at betale for det! En pris tæt på 2000 kroner er en solid investering, og for mange vil det, som jeg ser det, ikke være prisen værd. Man skal virkeligt kunne se sig selv bruge de ekstra features, som findes i et high end tastatur som dette.
Er man derimod på markedet for den slags features, så er Deathstalker et af de bedste bud på markedet.
Logitechs G915 kan findes billigere, men personligt synes jeg at Razers optiske kontakter klarer det bedre. Samtidigt betyder detaljer som USB C opladning, kompatibilitet med Cherry MX style keycaps og et renere design at Razer, i min bog er den lidt højere pris værd, og lige overhaler logitech med en mulehår.
Vi lander med en endelig karakter på 9 og en Great Product Award
Godt:
Skidt