Shark Venator K50 TKL: Test

Red SharkGaming K50 RGB Keyboard Venator TKL gaming kailh Shark
Hvis du har kigget på et prebuild gaming computer, så har du med stor sandsynlighed også stiftet bekendtskab med SharkGaming. SharkGaming sælger dog ikke kun computer, de har også deres eget lineup af udstyr. I denne test skal vi tage et nærmere kig på deres tastatur, Shark Venator K50 TKL.

Vi starter med at kigge nærmere på specifikationerne på Shark Venator K50 TKL Red fra SharkGaming. 

Specifikationer på Shark Venator K50 TKL Red 

 • Type: TKL 60% 
 • Materialer: Aluminum og plastik
 • Kontakter: Kailh Red  
 • Baggrundsbelysning: Ja, RGB
 • Tilslutning: Kabel USB-A til USB-C
 • Batteritid: -
 • Polling Rate: -
 • Response Rate: -
 • Profil i indbygget hukommelse: -
 • Medie kontrol: Ja igennem Function Key (FN)
 • Baggrundslys intensitet knap: Ja igennen FN taster
 • Windows lås knap: Ja 
 • Software: SharkGaming
 • Dimensioner: 158 x 41 x 359 mm
 • Justerbar højde: Ja
 • Vægt: 730 gram (uden kabel)
 • Kompatible styresystemer: Windows

Rundt om Shark Venator K50 TKL Red

Shark Venator K50 TKL kommer i en sort kasse. På fronten er der en illustration af tastaturet, ovenover har vi navnet i hvid skrift. Under navnet har vi en blå skrift ”RGB mechanical Gaming keyboard”. I venstre hjørne har vi SharkGaming logoet. 

RGB Keyboard TKL SharkGaming Shark Venator gaming Red K50 kailh.jpg

På bagsiden får vi en mindre specifikationsliste, sammen med nogle nøglepunkter. Blandt andet at tastaturet er et mekanisk tastatur med Kailh kontakter. Den har anti ghosting og du kan ændre kontakterne an på hvilket nordisk sprog du bruger. Udover det byder tastaturet på RGB og justeringer til det. 

Keyboard TKL RGB gaming SharkGaming Shark K50 Red kailh Venator.jpg

I kassen finder vi selve tastaturet, USB-A til USB-C kabel, værktøj til at fjerne tasterne, to taster med Ä og Ö, samt et stykke pap med QR-kode til at kunne finde manual og driver på internettet. 

K50 kailh TKL gaming SharkGaming Keyboard Venator Red RGB Shark.jpg

Shark Venator K50 TKL er som sagt i TKL format, det gør også vi ikke har nogen numpad i højre side. Selve rammen er i aluminium og det gør også tastaturet kommer til at få lidt vægt i sig. Selve plastikken på kontakterne føles en smule billige og har en lidt speciel overflade.  

Keyboard Venator Shark RGB kailh TKL SharkGaming K50 gaming Red.jpg

Selvom Venator K50 TKL mangler numpad sektionen, så er mange ekstra funktioner blevet samlet i selve tastaturet, med blandt andet mulighed for at styre lyset og musik via FN knappen og F tasterne. I venstre side har de også placeret et drejehjul, som kan justere RGB mode. 

gaming Red SharkGaming Keyboard RGB TKL Venator Shark K50 kailh.jpg

TKL kailh K50 Keyboard RGB SharkGaming Venator gaming Shark Red.jpg

Shark Venator K50 TKL er et kablet tastatur, den kommer dog med aftageligt kabel som tilsluttes via USB-C indgang i tastaturet og USB-A til computeren. 

TKL gaming RGB Red Keyboard Shark K50 kailh Venator SharkGaming.jpg

På bagsiden har vi belægning til at holde tastaturet fast, selv på lidt mere glatte overfalder. Det er også muligt at justere højden på tastaturet. 

SharkGaming Red Shark K50 gaming Keyboard Venator kailh RGB TKL.jpg

Der medfølger ingen håndledsstøtte til at skabe en glidende overgang fra bord til tastatur. Men SharkGaming har prøvet at skabe et tastatur som har lidt vinkel. Det ser vi i testen om det har en betydning eller kun er visuelt. 

SharkGaming gaming RGB Venator kailh K50 Red TKL Shark Keyboard.jpg

Software

Shark Venator K50 TKL byder også på noget software til at kunne ændringer på nogle indstillinger. Blandt andet funktionerne ved tasterne. Men min oplevelse, var at den er fuld af fejl og mangel fuld, så jeg valgte at fortsætte testen uden brugen af den. Om det er mangel på færdigudvikling eller jeg bruger Windows 11, skal jeg dog ikke kunne sige. Men efter flere forsøg for at se om jeg kunne få gang i den korrekt, endte jeg med at opgive. 

TKL kailh Venator Keyboard RGB Shark gaming SharkGaming K50 Red.png

Testen – Brugen og komfort

Det er nu blevet tid til selve testen af Shark Venator K50 TKL. Jeg har selvfølgelig skiftet mit primære tastatur ud, for at Venator K50 TKL kan få lov til at blive brugt i stedet. Jeg vil komme igennem noget gaming og almindeligt computer brug med den. 

Starter vi med at kigge på selve skrivningen, klare den det rigtig godt. Jeg oplevede dog nogle gange at CTRL-C ikke altid virkede første gang, når jeg skulle kopiere noget. Tasterne har en god respons og de reagere rigtig hurtig. Med en mindre vurdering virker de til at aktivere allerede når kontakten er halvt nede, og det giver et godt resultat. Selvom det er RED switches, så syntes jeg dog de larmer en del, på trods af de har et lineær tryk. 

Går vi videre til gaming, kan jeg ikke komme med noget negativt, tastaturet reagerede igen hurtigt og præcist. Hvor jeg generelt havde en rigtig god oplevelse med Shark Venator K50 TKL. 

Bevæger vi os lidt væk fra selve tastaturet og kigger på ledningen, så virker det til at være et sted som SharkGaming spare lidt på materialerne. Her syntes jeg selve ledningen virker stiv i det, og kan hurtigt give et indtryk af billige materialer som er brugt, selvom ledningen er i stof. Jeg er dog også godt klar over det er sjældent tastaturet flyver rundt på bordet, som en mus gør. Men det er stadig med til at trække en smule ned på helhedsoplevelsen. 

Pris

Shark Venator K50 TKL Red, har en pris på 649,- DKK, hvor den under testen var på tilbud til 449,- DKK. 

SharkGaming Red RGB kailh gaming TKL K50 Venator Keyboard Shark.png

Ønsker du at finde flere oplysninger omkring Shark Venator K50 TKL Red fra SharkGaming kan du klikke på banneret ovenover.

Konklusion

Selve TKL formatet vinder mere og mere frem, og specielt når det handler om et tastatur som er til gaming. Det giver også rigtig god mening at SharkGaming, nu når de har valgt at bevæge sig ind på den del af markedet, kommer med en TKL tastatur fremfor Full-Size. De har selvfølgelig skilt sig lidt ud på designet, men jeg føler også det er et design vi før har set, hvor jeg personligt foretrækker komfort, ved blandt andet en håndledsstøtte selv ved de små TKL tastaturer. 

De røde kontakter fra Kailh fungere fornuftig og med en hurtig respons, og SharkGaming oplyser selv at de kan holde til 70 millioner kliks. Jeg tror synderen for støjen når tastaturet bruges, skal findes i selve plastik kontakterne, som føles lidt billige, i forhold til andre tastaturer. Når vi så er over i hvad der føles billigt, så kommer vi ikke uden om kablet, selvom jeg er glad for de har valgt USB-C som tilslutning til tastaturet, så måtte de gerne have brugt lidt ekstra for at få et kabel som gav en anden følelse, og som ikke bare ligger som en stiv snor på bordet. 

Kigger vi igen på softwaren til at indstille tastaturet, så oplevede jeg det slet ikke kunne bruges, og jeg ingen muligheder havde med det. Hvilket viser at enten glemmer de at få opdateret til nyere styresystemer, eller de har aldrig fået det gjort færdigt fra start. 

Heldigvis kan tastaturet bruges uden, og det er ikke fordi jeg som sådan har savnet muligheden for at skulle rode i softwaren under testen. 

Jeg slutter derfor testen af med at give Shark Venator K50 TKL Red en score på 7 ud af 10. Det er et godt tastatur til den nye gamer, som gerne vil have et TKL tastatur, og med en pris som er til at arbejde med. Selvfølgelig er forventningerne også lavere hvis vi sammenligner med et tastatur som måske ville koste tre gange så meget, men alligevel falder Venator K50 TKL igennem på nogle parametre, hvor det måske ender med at være for discount.  

Pros

 • Andet design, end det vi normalt ser
 • Kailh kontakterne virker fornuftigt
 • Flot RGB-Belysning
 • USB-C kabel
 • Pris

Cons

 • Mangler håndledsstøtte
 • Knapperne føles billige
 • Kablet føles stift og billigt
 • Dårlig software

Score: 7

Red SharkGaming K50 RGB Keyboard Venator TKL gaming kailh Shark.jpg


Vores partnere