Microsoft afslører rekordfortjeneste

Microsoft logo januar 27 2021
Salg af Azure og Xbox-tjenester fører Microsoft til nye højder rent indtjeningsmæssigt, og dette krydret med den igangværende lockdown grundet Covid-19 pandemien, er det guldrandede tider for Microsoft.

Microsoft har præsenteret en yderst positiv earnings & revenue mens vi nærmer os slutningen af januar 2021, der beskriver indtægter, der langt overstiger forventningerne, hvilket sender Microsofts aktier mod nye højder.

Omsætningsboomet ledes af den fænomenale vækst i Microsofts Azure-produkter og cloud-tjenester, hvor Xbox-indhold og relaterede tjenester også hjælper betydeligt til den samlede vækst.


Overskrifterne fra Earnings Release FY21 Q2 rapporten, der fanger opmærksomheden er:

  • Microsofts omsætning steg 17 procent til $ 43,1 mia
  • Driftsindtægter steg 29 procent til $ 17,9 mia
  • Nettoindtægten steg 33 procent til $ 15,5 mia

Det mest betydelige spring i indtægter kommer fra Microsofts Intelligent Cloud division, der steg med 23 procent til 14,6 milliarder dollars.

Inkluderet i Intelligent Cloud divisionen er Microsofts Azure cloud-computer- og serverprodukter, som selv oplevede en markant vækst på 50 procent. Da Microsoft imidlertid ikke rapporterer Azure-indtjening i et dollars via rapporten, er det de eneste oplysninger, der tilbydes på nuværende tidspunkt.

Interessant nok steg selv Microsofts Windows OEM-salg - om end med 1 procent - hvor mange eksperter forudsagde et mindre fald. Salg af Windows operativsystemer er inkluderet i divisionen More Personal Computing, der top et hop på 14 procent til 15,1 mia. $.

Sektoren ”More Personal Computing” tegner sig blandt andet for Xbox-salg, indhold og tjenester. Selv med aktierestriktionerne, Xbox salg og tjenester bogførte Microsoft en 40 procent stigning i omsætningen.

Læs også: Her er prisen på Xbox Series X og Series S

Xbox-Series-X-og-Series-S-pris-og-tilgængelighed.jpg

Under et earnings call vedrørende indtægtsrapporterne afslørede Microsofts administrerende direktør Satya Nadella, at Xbox Game Pass abonnementstjenesten har rundet 18 millioner abonnenter og fået tre millioner nye abonnenter siden den forrige rapport i september 2020. Nadella bekræftede også, at Xbox Live tjenesten nu har over 100 millioner aktive brugere.

Beklageligt melder den seneste rapport ikke om bedre tider for de konsol-hungrende gamers. Derfor må vi væbne os med tålmodighed omkring en lagerstatus på Xbox Series X og Series S.

Brad Sams.JPG

 

Hvad er næste skridt for Microsoft?

I betragtning af frigivelsen af den yderst earnings & revenue rapport, vil Satya Nadella sandsynligvis have mere af det samme. Der forventedes vækst i næsten alle sektorer under COVID-19-pandemien, da størstedelen af blandt andet arbejdsstyrken er sendt hjem, og derfor benytter sig i et mere udpræget omfang af onlinetjenester


Source & Image credit:

Microsoft

Vores partnere