Microsoft sender serverne i bad

microsoft sender serverne i bad
Nyere GPU'er og CPU'er har ofte tendens til at kræve mere strøm og udvikle mere varme, så luftkøling kæmper indædt for at udføre sit job effektivt. Derfor eksperimenterer Microsoft med en type afkølingsmetode kaldet "two-phase immersion cooling ", hvor servere nedsænkes i en tank med speciel væske, der ikke udgør nogen trussel mod elektronikken.

Microsofts blog kommer nærmere ind på processen, men den generelle idé er, at tankens væske bærer varme fra komponenter op og væk fra dem, når temperaturen når peak. Tanklågets afkølede kondensator får derefter den kogende vanddamp til at vende tilbage til en væske, som sender en regn ned på serverne, hvilket skaber et lukket kredsløbssystem til køling.

microsoft-server-bath.jpg

Image credit: Microsoft

Christian Belady fra Microsofts datacenter advanced development group, forklarede i et interview med The Verge:

It's essentially a bath tub. The rack will lie down inside that bath tub, and what you'll see is boiling just like you'd see boiling in your pot. The boiling in your pot is at 100 degrees Celsius, and in this case it's at 50 degrees Celsius.

Microsoft noterer i sin blog, at det ikke er den første enhed, der anvender netop denne afkølingsmetode: cryptocurrency miners har allerede udnyttet denne form for nedsænkningskøling i nogen tid. Alligevel er inddragelsen af nedsænkningskøling en bemærkelsesværdig udvikling for en af verdens førende inden for cloudtjenester, især da det er en ”vandløs teknologi”, der kan hjælpe Microsoft mod sit mål om at genopfylde mere vand, end det forbruger.

DSC07640.webp

Image credit: Microsoft

Dette er ikke første gang, at Microsoft tager væskekøling i en usædvanlig retning. I 2018 nedsænkede virksomheden et datacenter i det skotske hav for at undersøge gennemførligheden af et datacenter under vandet.

microsoft-undersea-datacenter.jpg

Image credit: Microsoft

Dette blev navngivet Project Natick


 

 

Vores partnere