AUTHOR : Jan Blaszkevizc
PUBLISHED : 2017-09-04 10:51:00

Enermax Revolution SFX - 650 watt


Det er efterhånden ved at være noget tid siden vi sidst har kigget på strømforsyninger, men det er en ting vi starter op på så småt igen. Enermax har sendt os deres Revolution SFX model på hele 650 watt. Der er tale om en lille strømforsyning som udover at være 100% modulær, er certificeret med en 80 Plus Gold certificering. 

Enermax kræver vidst ingen præsentation, da det er en producent vi efterhånden har hilst på mange gange her på siden. Med en masse lækre kabinetter, strømforsyninger og tilbehør til computeren i deres sortiment, tilbyder de noget for enhver. I denne test skal vi se nærmere på en af deres nyeste strømforsyninger, som dog ikke kommer i vante format. Der er nemlig tale om deres nye Revolution SFX serie, som altså er små strømforsyninger med seriøs power.

 

Modellen vi skal se på i denne test, er toppen af poppen med hele 650 watt, 80 plus gold certificering og et 100% modulært design. Alt dette pakket ind i et kabinet på bare 100 x 125 x 63,5 mm – imponerende!

 

Lad os med det samme gå i gang, og se om der er andet end størrelsen der formår at imponere os.

 

Læs flere test af stømforsyninger HER

 

tweak_dk_Enermax_Revolution_SFX_650_watt_80_plus_Gold_PSU_strømforsyning_1

 

Specifikationer og features
Selvom det er meget sparsomt med specifikationer på Enermax hjemmeside, har jeg alligevel været en tur der inde. Nedenfor ser vi de specifikationer der er oplyst, efterfulgt af tre beskrivende billede af nogle af Revolution SFX’s primære features:

 • Dimensioner: 100 x 125 x 63,5 mm (LxBxH)
 • Input: 100-240 Volt
 • Ouput på +3,3 V: 18A – 90 watt
 • Output på +5 V: 15A – 90 watt
 • Output på +12 V: 54A – 648 watt
 • Total power: 650 watt

 

Unboxing og tilbehøret
Revolution SFX kommer i en sort kasse, hvor vi på fronten finder et billede af selve strømforsyningen samt en række features. Der bliver også gjort opmærksom på at der medfølger en lille Bluetooth højttaler i kassen – spændende.

 

Bagsiden af kassen byder på nogle grafer, overblik over hvilke stik der tilbydes, samt en fuld liste over features. Når kassen åbnes op mødes vi af papirerne samt den lille Bluetooth højttaler oppe i højre hjørne.

 

 

Besøg vores samarbejdspartner MSI via banneret.

 

 

Med det hele pakket ud af kassen, kan vi danne os et overblik over hvad man får med i kassen. Vi finder følgende:

 • Enermax Revolution SFX – 650 watt
 • Strømkabel
 • Diverse papirer
 • Bluetooth højttaler
 • ATX beslag og skruer
 • Taske med modulære kabler 

 

Normalt ville vi med det samme gå videre og kigge på selve strømforsyningen nu, men vi har en anden ting der lige skal overstås først – nemlig den lille højttaler. På kassen til strømforsyningen kan vi se at der er fem farve tilgængelig, hvor vi har fået den grønne. Den kommer i en lille grøn og hvid kasse, hvor vi finder lade kabel, quick start guide og naturligvis selve højttaleren inde i den.

 

 

Læs seneste nyheder HER

 

Højttaleren er utrolig lille, hvilket også afspiller sig i lyden den leverer. Den kan spille OK højt, men forvrænger når lydstyrken bliver skruet i vejret. Ligeledes er der ikke meget bund i lyden og det hele bliver lidt mudret når lydstyrken bliver skruet op, selv inden lyden begynder at forvrænge. Parring med telefonen fungere dog smertefrit og er lige til. Selvom den ikke er noget at råbe hurra for, er det alligevel et lille plus i bogen at få den inkluderet – det er da en sjov ekstra gadget til nørden, right? Med den lille præsentation af Bluetooth højttaleren, er det nu blevet tid til at kigge på det vi alle er kommet her for. Nemlig Revolution SFX strømforsyningen, vi starter ud med kablerne herunder.

 

 

Et nærmere kig på Revolution SFX
Kablerne til Revolution SFX kommer i en lækker taske, således at man altid kan holde styr på sine overskydende kabler man ikke bruger. Som det kan ses på det første billede nedenfor, er samtlige kabler 100% sorte og af den flade type. Det er dejligt at næsten alle producenter er ved at have lagt regnbue kablerne fra sig, og gå all in på det sorte – det ser ganske enkelt bare meget bedre ud!

 

Først og fremmest finder vi naturligvis det store 24-pin kabel, samt 4+4-pin kablet til CPU-strømmen. Begge disse kabler har en god længde, hvis man har mini kabinetter i tankerne, hvilket jo klart er hvad denne strømforsyning er tænkt til. På PCI-Express fronten, finder vi to kabler inkluderet som hver er udstyret med et enkelt 6+2-pin PCI-Express stik. Dette giver altså maksimalt to 8-pin PCI-Express stik, hvilket er nok til næsten et hvert high-end grafikkort.

 

Sidst men ikke mindst er der naturligvis også SATA og Molex kabler inkluderet. Hvad angår SATA stik, finder vi seks af slagsen, fordelt på to kabler – tre på hvert. Molex leveres på et andet kabel, hvor der er hele fire stik monteret. Enermax har med Revolution SFX serien droppet Floppy stikket, hvilket er noget alle producenter burde gøre efterhånden – er det ikke et dødt stik? Lad mig høre din mening i forummet.

 

 

Med de forholdsvis få kabler gennemgået, kan vi nu vende blikket mod selve strømforsyningen. På det første billede herunder, kan vi se strømforsyningen som helhed. Det er helt underligt at se en strømforsyning som er bredere end den er dyb, det sker sjældent. Byggekvaliteten virker bundsolid, og designet er minimalistisk, lad os gå lidt i detaljer.

 

tweak_dk_Enermax_Revolution_SFX_650_watt_80_plus_Gold_PSU_strømforsyning_20

 

Mens den ene side byder på Revolution SFX navnet og Enermax logo, finder vi på den anden et skema over outputtet på strømforsyningen. På 12 volt siden er der hele 648 watt til rådighed, samt 54 ampere. Dette burde være tilstrækkeligt til et hvert mini-ITX setup, selv med high-ens komponenter.

 

I bagenden finder vi udelukkende et strømstik. Personligt savner jeg den on/off knap som vi normalt finder på størres strømforsyninger i ATX klassen. Om der ikke har været plads, eller hvorfor Enermax ikke har valgt at bygge denne ind i Revolution SFX, finder vi måske svaret på lige om lidt.

 

Sidste side på strømforsyningen er det modulære interface. Her har Enermax gjort det tydeligt hvor de forskellige stik skal tilsluttes, og skulle du ikke kunne læse så frygt ej. Stikkene passer kun i der hvor de hører hjemme.

 

 

Hvad gemmer der sig på indersiden?
Inden vi tilslutter Revolution SFX til vores belaster, og ser hvordan ydelsen er, skal vi først en tur inden for. Jeg brød garanti klistermærket, så vi sammen kan se på hvad Enermax har gjort for at klemme alt denne power ind på så lidt plads. For at køle strømforsyningen finder vi en 80 mm blæser som har modelnavnet D80SH-12B for de hardcore nørder der ude. Det skal blive spændende at se hvad lydniveauet på denne blæser er, når vi får belastet strømforsyningen lidt senere.

 

 

Det der springer mest i øjnene når vi kigger ind i Revolution SFX, er de to store køleprofiler, samt den store kondensator der er monteret. Vi har naturligvis at gøre med en Japansk kondensator, som kan køre med op til 105 grader uden at tage skade. Kapaciteten på den er 390 uF.

 

 

På den modsatte side finder vi et PCB som er hævet op fra resten. På denne er der en kontrol chip hvis opgave er at holde de forskellige spændinger under kontrol. Der er endnu et opretstående PCB i den ene ende af strømforsyningen. Dette er naturligvis til det modulære interface, og har alle de modulære stik monteret. Revolution SFX er meget kompakt bygget, og jeg forstår godt hvis

Enermax ikke kunne klemme en on/off kontakt ind, selvom det havde været rart. For at undgå støj fra indgangs strømmen, er hele stikket og området omkring det, dækket af med kobber og plastik. Det er virkelig er imponerende stykke teknologi vi har med at gøre her. Lad os få samlet kalorius igen, og spændt den for vores belaster!

 

 

Testopsætning og benchmarking
Det er nu blevet tid til at vi skal kigge på hvordan strømforsyningen rent faktisk performer. Udseendet og feature sættet er jo kun den ene del af en strømforsyning.

 

Testen kommer til at foregå med den PSU-belaster vi har fået lavet, så vi præcist kan holde styr på hvor meget belastning den tilsluttede strømforsyning får. For at måle strømforsyningens PG signal, og se om den starter korrekt op efter bogen, bruger vi en Thermaltake Dr. Power II. Derudover bliver et multimeter brugt til at måle spændingsværdierne under de forskellige belastninger, samt en normal elmåler til at måle elforbruget. På denne måde kan vi også udregne effektiviteten, og se om 80 Plus kravene overholdes. Det eneste redskab jeg ville ønske vi også havde adgang til var et Oscilloscope, så at ripple/støj også kunne blive en del af vores tests.

 

Ovenover ses PSU belasteren, multimeter, Dr. Power II og elmåleren.

 

På vores belaster er det kun muligt at belaste på 12 V. Jeg belaster derfor strømforsyningen så meget jeg nu kan på 12 V siden. Hvor jeg foretager mine målinger, da det er 12 V de fleste komponenter i vores computer bruger (grafikkort, CPU, blæsere etc). Derefter måler jeg om det har indvirkning på de andre spændinger, som strømforsyningen giver ud (5 og 3,3 V).

 

Lige ledes aflæser jeg forbruget på elmåleren, og udregner effektiviteten som strømforsyningen leverer ved forskellige belastninger – tjek vores resultater herunder, henholdsvis med en graf for spændingsværdier og watt ind kontra ud.

 

 

Effektiviteten på strømforsyningen ved de forskellige belastninger var følgende, rundet op/ned:
150 watt belastning: 90% effektivitet
450 watt belastning: 88% effektivitet
650 watt belastning: 87% effektivitet

 

Som det fremgår af vores grafer og effektivitets udregninger ovenfor, er ydelsen som Revolution SFX strømforsyningen leverer ganske god. Især omkring 30-50% belastning er effektiviteten høj, og blæseren meget støjsvag. Den starter ikke engang før vi kommer forbi 30% belastning, hvilket er et klart plus da man derved have en 100% lydløs strømforsyning når man surfer på nettet eller lignende. Blæseren begynder dog for alvor at komme op i omdrejninger når vi rammer de 500 watt og der over. Under fuld belastning er den meget hørbar, og næsten til den støjende side. Lyden vil dog klart været dæmpet, med strømforsyningen monteret i et kabinet.

 

Hvad angik ydelsen på de forskellige rails, er der ikke nogle negative ting at melde her. Revolution SFX strømforsyningen leverede formidabel ydelse over hele linjen, og meldte alt OK på vores PG signal tester også. Over all er jeg imponeret over den mængde ydelse som Enermax har formået at smække ind i denne lille kasse, som tilmed er 100% modulær også. Lad os springe til prisen og konklusionen herunder og få rundet testen af.

 

 

Pris
I skrivende stund d. 19/07 2017 kan Revolution SFX 650 watt findes på PriceRunner.dk til omkring 850,- DKK inklusiv porto. Dette vil jeg faktisk kalde relativt billigt for en strømforsyning af denne kaliber i den lille SFX størrelse. Tilsvarende normale ATX strømforsyninger kan findes i samme prisklasse, så det er imponerende hvordan Enermax kan holde prisen på samme niveau når vi er nede i SFX størrelsen, som typisk er dyrere. Klik på vores prisknap under konklusionen for at komme til prisoversigten hos PriceRunner.dk

 

Ønsker du alle oplysninger på strømforsyningen fra Enermax selv, kan du besøge deres hjemmeside ved at klikke på banneret med deres navn, som du finder herunder – åbner i ny fane/vindue.

 

tweak_dk_Enermax_Revolution_SFX_650_watt_80_plus_Gold_PSU_strømforsyning_1

 

Konklusion
Hvis du er på udkig efter en strømforsyning til dit næste Mini-ITX build eller andet småt, så er Revolution SFX – 650 watt fra Enermax helt sikker et kig værd. Som det fremgik i vores test del ovenfor, leverede den virkelig lækker ydelse på hele linjen, og effektiviteten var i orden også. Så længe du ikke belaster strømforsyningen med mere end omkring 500 watt, vil du også have en lydløs oplevelse. Men derefter kan den lille blæser altså tydeligt høres, hvilket klart er et af de svageste punkter ved denne strømforsyning – en power knap havde nu også været rart Enermax.

 

Med det sagt, så er der dog ikke mere negativt at melde. Byggekvaliteten er i top både hvad angår selve strømforsyningen, men også de modulære kabler der medfølger, som tilmed er 100% sorte også. Som en bonus får man også den lille Bluetooth højttaler med i købet. Selvom den ikke er noget særligt, er det alligevel en fed lille bonus at få med. Jeg er alt i alt ret imponeret over hvad Enermax har formået at lave med Revolution SFX – 650 watt. Det er virkelig imponerende at det er muligt at få 650 watt ud af så lille en kasse. Det giver en god indikation om hvor langt vi er nået i udviklingen. Dette belønner jeg i dag med en flot score på 8,5/10 samt vores Great Product award. Med Revolution SFX serien fra Enermax, får man utrolig meget performance, pakket ind i minimal indpakning!

 

 

Godt

 • Fin ydelse
 • 650 watt i SFX størrelse
 • Lækker byggekvalitet
 • Inkluderet Bluetooth højttaler
 • 100% sorte og flade kabler
 • 80 Plus Gold certificering

Knap så godt

 • Blæseren larmer lidt under fuld load
 • Ingen on/off knap på bagsiden

 

Conclusion
If you are looking for a power supply for your next Mini-ITX build or other small project, the Revolution SFX - 650 watt unit from Enermax is definitely worth a look. As shown in our test section above, it delivered really good performance across the board, and the efficiency was great as well. As long as you do not stress the power supply with more than 500 watts, you will also have a silent experience. But after that, the little fan can be heard ramping up, which is clearly one of the weakest points of this power supply - a power button had also been a nice touch Enermax.

 

With that said however, there is no more negative things to report. The build quality is great both in terms of the power supply itself, but also the modular cables that are included, which are 100% black as well. As a bonus, you also get the small Bluetooth speaker in the box. Even though it's nothing special, it's nevertheless a cool little bonus. All in all, I'm quite impressed with what Enermax has managed to do with the Revolution SFX - 650 watt. It is really impressive that it is possible to get 650 watts out of such a small box. It gives a good indication of how far we have come in the development of power supplies. This gets rewarded with a great score of 8.5/10 and our Great Product award. With the Revolution SFX series from Enermax, you get amazing performance, wrapped in a minimal box!

 

Pros

 • Good performance
 • 650 watts in SFX formfactor
 • Nice build quality
 • Bluetooth speaker included
 • 100% black and flat wires
 • 80 Plus Gold certified

Cons

 • The fan is a little noisy under full load
 • No on/off switch in the rear

Score: 8,5 + Great Product award

 

tweak_dk_Enermax_Revolution_SFX_650_watt_80_plus_Gold_PSU_strømforsyning_38

 


VORES PARTNERE

Synology
Razer
MSI
Cooler Master
Corsair
Deepcool
Olympus
AMD
Seasonic
Gigabyte