Her er alt du skal vide om bitcoins

kanchanara-4KJJezDyo3M-unsplash (1)
Ordet bitcoin er for mange forvirrende, fordi det næsten er et sprog for sig selv.

Bitcoin er en digital kryptovaluta, der er blevet ekstremt populær blandt andet på grund af dens mange høje opsving på børserne. Den indeholder en symbolsk værdi, som minder om den fysiske valuta. Bitcoins bliver udstedt på platformen blockchain, og man kan benytte dem til at købe og handle diverse varer med. Bitcoins er ikke en særlig udbredt betalingsform i Danmark, men flere steder rundt omkring i verden kan man benytte dem på f.eks. restauranter, hoteller og webshops. Dog har mange set bitcoins som en populær investering. Læs med her i artiklen for at lære meget mere om bitcoins og deres betydning.

Hvad er bitcoins?

Bitcoins er en form for digital valuta. De bliver ikke trykt ligesom pengesedler, og man kan kun få adgang til dem via ens computer eller telefon. Bitcoins er decentralt, hvilket betyder, at det ikke er en bestemt central organisation, som producerer eller bestemmer over dem. Bitcoins er en modsætning til pengesedler, da det er en centralbank som producerer og bestemmer over dem. Man kan finde bitcoins på mange forskellige børser, hvor de bliver handlet med. Her er det oftest udbud og efterspørgsel, som er med til at afgøre, hvad prisen på en bitcoin skal være. Tanken bag bitcoins var at tilbyde et nyt betalingssystem og betalingsmiddel, som kunne bruges i stedet for valutaer som kroner og dollars. Man kan finde over 50 forretninger i Danmark, hvor man kan benytte bitcoins til at handle for, og over 12.000 forretninger på verdensplan. Et sted, hvor man kan benytte betalingsmetoder Bitcoin i Norge er f.eks. hos deres online casino.

Hvordan opstod valutaen?

Når man taler om bitcoins, kan man ikke undgå at nævne Satoshi Nakamoto. Navnet er blevet forbundet til hele fortællingen om skabelsen af bitcoin. Navnet er et alias for en ukendt person, som designede denne krypto valuta bitcoin. Denne person udgav i år 2009 et skrift, der forklarede, hvordan man kunne lave et peer-to-peer netværk, som kunne være med til at lave en økonomisk valuta. Satoshi Nakamoto har været med til at opfinde blockchain-teknologien. I år 2009 blev blockchain-teknologien implementeret som en database for transaktioner med bitcoins. Denne blockchain-teknologi fjerner mellemmanden, såsom banken, når der skal laves en transaktion. Derudover er bitcoin-netværket blevet testet og testet for at se om, det var sikkert. Indtil videre har netværket vist sig at være sikkert.

Værdien af bitcoins

Værdien af bitcoins bliver skabt i takt med, at flere virksomheder og privatpersoner vælger at begynde at handle med valutaen. Dette er med til at muliggør, at bitcoins bliver brugt som en traditionel valuta nogle steder på markedet. Det der har været værdiskabende for valutaen er forbrugernes tillid til bitcoins. På den måde er kursen for en bitcoin blevet prissat efter forbrugernes udbud og efterspørgelse. Dengang den digitale valuta blev udviklet i år 2009, kostede en enkelt bitcoin omkring $0,6. Valutaen har siden da vokset med en ekstrem hastighed. For at kunne gøre brug af bitcoins, så skal man have en såkaldt wallet, som er en form for digital tegnebog, som kan holde styr på det antal af digitale bitcoins, som man har. Tegnebogen bliver tilknyttet til ens personlige ID, og giver én muligheden for både at sende og modtage bitcoins fra andre. 

Vores partnere