Mercedes EQS Interiør: En ny standard!

eqs mercedes interiør marts tweakdk
Tweak.dk har været en del af et lille eksklusivt pressekorps, som Mercedes Benz har inviteret med til den første fremvisning af Mercedes Benz EQS nye interiør (eksteriøret venter vi stadig spændt på!). Inden vi kort løber det igennem, så lad os slå en ting fast. Mercedes har ikke blot meldt sig ind i elbilskampen – de har taget de helt store boksehandsker på, og EQS ligner en uppercut i Mike Tyson klassen!

Med EQS-interiøret, har Mercedes haft noget fokusområder. Det de også selv kalder ’innovation areas’. I alt er der tale om 8 primære fokusområder for at revolutionere markedet og sætte en helt ny standard inden for electric automotive experiences. Tweak.dk var med på forreste række via en invitation fra Mercedes, da bilens interiør blev præsenteret.

  • Aerodynamik
  • ENERGIZING NATURE
  • HEPA Filtrering
  • MBUX Hyperscreen
  • One-bow design
  • Over-the-air updates
  • Sound Experiences
  • Zero-layer concept.

Inden vi dykker kort ned i de enkelte, tager vi lige et officielt citat fra Mercedes’ ledelse:

”At Mercedes, we are striving for nothing less than leadership in the field of electric mobility and digitization through an intelligent platform strategy and a software-based approach. The new EQS shows: we are following our own Mercedes path by offering customers a highly efficient, electric and luxurious experience with our electric vehicles.”

-Markus Schäfer, Member of the Board of Management of Daimler AG and COO of Mercedes-Benz Cars.

EQS mercedes marts.JPGForventet afsløring af det ydre 15 april 2021. Image credit: Mercedes


Aerodynamik

Mercedes kaster sig hårdt ind i feltet for aerodynamik, og lægger fra land med en verdensrekord! Den nye EQS bliver den første produktionsbil i verden med en Cd værdi startende ved 0.20. Hvad betyder det for forbrugeren? Jo, du får langt mindre vindmodstand, og det betyder større rækkevidde.

Mercedes EQS presseevent tweakdk.jpg


ENERGIZING NATURE

Mercedes er kendt for deres buzzwords, når det kommer til deres systemer. ENERGIZING NATURE er helt nyt, og kommer indledningsvis kun til EQS. Det byder blandt andet på ENERGIZING COMFORT programmer, som giver dig mulighed for at slappe af til afslappende lydoplevelser. Det ultimative mål, at øge din komfort!

Læste du også: Mercedes E300 e – Direktørbilen på strøm


HEPA Filtrering

Et specialkonstrueret HEPA-filter skal hjælpe med at øge din komfort. Et omfattende filtersystem renser luften udefra ved en uhørt høj granularitet. Det betyder at inde miljøet bliver næsten fri for fine støvpartikler, pollen og ubehagelige lugte.


MBUX Hyperscreen

Det her er uden tvivl den største revolution i nyere tid, indenfor kabiner. Mercedes introduktion af Hyperscreen er tidligere nævnt her på Tweak. En enorm skærm strækker sig på tværs af hele kabinen, og er tilgængelig for begge forsæder. Mercedes fremhæver det som progressiv luksus – for begge personer på forsæderne.


One-bow design

Den hænger tæt sammen med aerodynamikken. Mercedes forsøger at binde kabinen og eksteriøret (vis os det nu…) sammen gennem rene linjer, som fremhæves at give innovativ æstetik.

Mercedes EQS presseevent tweakdk 2021 marts.jpg

mercedes-eqs-interiør-hyperscreen-afsløret-tweakdk.jpg


Over-the-air updates

Meget buzzword i autoindustrien lige nu. Det må efterhånden næsten forventes at alle seriøse bilmærker indfører denne funktionalitet. Mercedes-Benz fremhæver at de blandt andet vil sende nye soundscapes gennem deres WLAN-teknologi. Fordelen for brugerne? Mercedes lover at EQS vil forblive up-to-date gennem hele bilens levetid. Den er vi spændt på! Er EQS som en Android eller iOS med opdateringer? Det vil tiden vise!

Læste du også: Mercedes EQC 400 - Fremtiden er her


Sound Experiences

Som noget nyt byder EQS på Soundscapes. Vi har nævnt det tidligere og de tre indledende ved lanceringen hedder ’Silver Waves’, ’Vivid Flux’ og ’Roaring Pulse’. Det ultimative formål er at give en interaktiv oplevelse af at køre elbil. Din oplevelse skal ikke være som i en ICE-bil, med brølende V8, men det skal heller ikke være som andre elbiler med en hvinende elmotor. Mercedes har derfor lavet specialdesignede soundscapes, som lader dig synke ind i bilen og få en helt ny form for køreglæde. Det glæder vi os til at opleve!


Zero-layer Concept

UX er i fokus i EQS. Det betyder at nøgleapplikationer for enhver situation bliver bragt til det højeste niveau i MBUX-systemet. Mercedes-Benz bygger i EQS altså videre på de systemer, som vi allerede har rost her på Tweak, og som bredt kan anerkendes som værende de bedste i industrien – MBUX!

Alt i alt må vi sige at interiøret ser lovende, futuristisk og eksklusivt ud i EQS. Der kommer både en Hyperscreen version og en mere traditionel, med en stor skærm i centerkonsollen og et interiør layout som minder mere om den nuværende S-klasse. Der er altså med andre ord noget for enhver smag i Mercedes-Benz EQS. Vi glæder os til at stifte indgående bekendtskab med bilen når vi får den til test.

Pris, lancering og eksteriør er endnu ikke kendt. Men vil følge i den kommende tid. Følg med her på Tweak!


Vores partnere