Det er ved at være noget tid siden, vi har haft et bundkort på testbænken her på Tweak.dk, og derfor vil vi gerne præsentere jer for vores seneste Z97 review. I denne omgang er det gået udover ASRock Fatal1ty Z97X Killer/3.1, som egentlig er et rebrand af tidligere bundkort. Denne gang er det blot med USB 3.1 interface PCIe kort i kassen. Om det har noget nyt at byde ind med ellers, finder vi ud af her i dag.
Så er det altså blevet tid til, at vi skal se, om USB 3.1 versionen af Fatal1ty Z97X Killer har noget ekstra at byde på. Jeg forventer det dog ikke, da dette bundkort umiddelbart blot er sendt på gaden for at få USB 3.1 med i fremtiden. Men alt det finder vi snart ud af.
Her kommer et overblik over Fatal1ty Z97X Killer/3.1:
Find prisen på jeres næste bundkort hos...
Udover det forventede bundkort byder kassen også på et væld af SATA3 kabler, et HDD Saver strømkabel med to SATA3 strømstik tilknyttet. Derudover finder vi også en SLI bro, et I/O shield og diverse manualer og garantioplysninger.
Hvad angår udseendet, så er der intet nyt at berette her, da USB 3.1 interfacet kommer på sit eget PCIe indstikskort. Derfor ligner dette kort sin forgænger til fulde. Og det sort/røde farvetema fra Fatal1ty serien holder som altid.
Både VRM- og chipset heatsink følger XXL-serien fra ASRock i bedste stil, og som jeg altid har sagt, så er disse altså godt gennemtænkt. De mange riller indbyder til godt varmeafledning med et godt airflow.
Bundkortet her indbyder til 3-vejs CrossFireX eller SLI opsætninger med de PCIe porte, som det er udstyret med. Til de store opsætninger har ASRock givet os mulighed for at fodre kortet med ekstra strøm via et 4-pins Molex-stik.
DIMM soklerne kører dual channel, og vi kan installere op til 32 GB DDR3 RAM med en maksimal clock frekvens på 3200 MHz. Vi kan både anvende DDR3 og DDR3L RAM. Sidstnævnte kører med en lavere voltage, hvilket giver et lavere strømforbrug.
Z97X Killer/3.1 er sjovt nok udstyret med en Killer E2200 netværkschip, som er en dedikeret gamer chip. Killer softwaren er i stand til at detektere gaming- og streamingforbindelser på en PC, hvorefter den vil favorisere disse.
Som altid med ASRocks topmodeller finder vi en Purity Sound 2 lydløsning, der er en Realtek ALC1150 chip indbygget i en EMI kapsel. Ydermere har det som altid sin egen del af PCB'et, og de to kanaler er separeret i yderligere egne PCB-lag. Lydchippen kan klare op til 115 dB(A) på output fronten, mens mic'en kan optage i op til 104 dB(A). Chippen har endvidere 10 DAC's at blære sig med, hvoraf de 8 (7+1) leverer lyd til udgangene på I/O panelet. De resterende to leverer et stereo signal til headset output på kabinettets front.
Billedet af USB 3.1 Type A indstikskortet er lånt fra vores forrige bundkorttest af ASRock X99 Extreme6/3.1 test, da jeg glemte at tage et billede af kortet sat i. Og da fremgangsmåden er den samme, valgte jeg at dette billede fint kunne illustrere det.
Af SSD/HDD tilslutningsmuligheder finder vi seks SATA3 porte, og de to af dem kan anvendes som tilslutning af en SATA Express løsning. Vi kan yderligere se en M.2 port med en maksimal hastighed på 10 Gbps. Ved siden af SATA portene finder vi HDD Saver udgangen, der kan levere strøm til to HDD's. Via software vil det så være muligt at slukke disse diske og derved spare strøm og diskenes levetid.
På I/O panelet finder vi følgende fra venstre mod højre:
På næste side kigger vi på ydeevnen.