MSI 970 Gaming

Midt i denne tid, hvor der bare spyttes det ene Z97 og H97 bundkort ud på markedet, skal vi jo altså ikke glemme, at der også eksisterer en helt anden producent af CPU\'er, nemlig AMD. Af samme årsag tager vi i dag et kig på 970 Gaming fra AMD til AM3+ soklen, og om dette kort er pengene værd, og hvad det har at byde på, kan I læse meget mere om på de kommende sider.

Det glæder mig, at I er tuned ind for at læse dette bundkort review, selv om det ikke drejer sig om det velkendte og senest ankomne Z97 chipset men i stedet om AM3+ chipsettet 970, der passer til blandt andet FX cpu\'er, og det er også en FX-8320 CPU, som jeg vil bruge til de forskellige tests i dag. Bundkortet byder på MSI Gaming looket, og der er da også anvendt deres velkendte Dragon Armor heatsinks. MSI 970 Gaming bundkortet byder imidlertidigt ikke på en grafikcontroller, og derfor kræves der et eksternt grafikkort, før kortet kan bruges.

 

 

 

 

 

Find aktuelle priser via Edbpriser.dk

 

 

 

 

Lidt hurtig information om produktet:

  • MSI Dragon Gaming design
  • Lækre materialer
  • Seks SATA3 connectors
  • AMD 970 chipsettet
  • SLi og CrossFireX kompatibelt
  • Audio Boost 2 lydchip
  • OC Genie 4
  • Killer E2200 netværkschip
  • Sound Blaster Cinema 2
  • Military Class IV komponenter

Nu er tiden kommet til at gennemgå de mange features, som bundkortet byder på.

 

 

Med bundkortets features på plads er tiden nu kommet til, at vi skal have kigget lidt på ind- og udpakningen af MSI 970 Gaming, så I kan få set, hvordan kortet ser ud, inden jeg på næste side benchmarker og overclocker kortet.

 

 

 

Kassen er lavet i sort og rødt design på både front- og bagside, og fælles for begge sider er, at der er billeder af kortet, produktnavn og af de bedste og mest interessante features, bundkortet byder på.

 

 

Bundlet til dette kort er meget begrænset, og det, I ser her på billedet, er alt, der følger med, og det består af bundkortet, driver DVD, I/O cover, manualer, SLi bro og to styk SATA3 kabler. Derudover medfølger der også en MSI Dragon Gaming doorhanger.

 

 

Sådan ser kortet ud i al sin enkelthed, og som I nok kan se, så er det lidt begrænset med udstyr i modsætning til Gaming 9 AC kortet, men det afspejles også i prisen. Kortet er stadig lækkert at se på, og jeg glæder mig faktisk til at komme i gang.

 

 

 

Som tidligere nævnt, så er kortet udstyret med MSI\'s Dragon Gaming Armor thermal heatsinks, og lige som med de foregående MSI bundkort reviews, så synes jeg stadig, at det ser rigtig godt ud.

 

 

Bundkortet her byder på to PCI express baner til VGA, der begge understøtter PCIe Gen2 x16, mens den første af dem dog kører x16, og den anden kører x8. Ydermere er der to slots, som kører PCIe Gen2 x1 og to almindelige PCI slots.

 

 

DIMM slottene på 970 Gaming understøtter ram op til 2133 MHz ved overclocking, mens der køres dual channel på slots 1 + 3 og slot 2 + 4.

 

 

Lydchippen er en modificeret Realtek 1150 lydchip, der lyder navnet Audio Boost. Lydchippen, og alt der hører til den, har sin egen del af PCB\'et og er adskilt af en oplyst LED stribe. Chippen har ydermere Audio Boost coveret på, og alle kondensatorerne er guldbelagte for bedre lyd, varmeafledning og holdbarhed.

 

 

970 Gaming kortet byder på seks SATA3 porte og altså desværre ingen SATA Express porte. I og med at det heller ikke har en M.2 SATA controller onboard, er det altså IKKE muligt at udvide kortet med SATA Express porte.

 

 

I den ene side finder vi en USB3.0 header ved siden af tre styk USB2.0 headers, og det er vel meget standard for bundkort i dag, så her har jeg egentlig ikke rigtig andet at byde ind med.

 

 

OC Genie 4 muligheden foreligger også, men der er altså ikke, som vi ser det på de dyrere bundkort fra MSI, onboard knapper til at styre overclocket med. Det skal derfor aktiveres gennem BIOS.

 

 

I/O panelet byder ikke på så meget, som vi tidligere har set det, da kortet altså ikke har en grafikcontroller, som kan udnytte CPU\'ens indbyggede grafikchip. Men fra venstre mod højre finder vi:

  • Gaming ports, bestående af en PS/2 port og to USB2.0 porte
  • En optisk lydport
  • Fire USB2.0 porte
  • To USB3.0 porte
  • Killer E22++ RJ45 Ethernet porten og to USB2.0 porte
  • Fem porte til Audio Boost 2 lydchippen og en port eksklusivt til headsets (den røde).

Dette afslutter hermed gennemgangen af MSI 970 Gaming bundkortet, og vi kan derfor på næste side tage et kig på benchmarks og overclocking gennemført på selvsamme kort. Læs endelig med, hvis jeg stadig har jeres interesse.

Vores partnere