ASRock Z690 Taichi Razer Edition: Test

Chroma gaming motherboard intel Razer Taichi RGB Z690 Edition killer synapse 12th ASRock
Razer er kendt for at have en lejr i næsten alle kategorier, og de har også haft bevæget sig ud i ting, som måske ikke altid har haft med computer og gaming at gøre. Men hvad gør man når man ønsker at komme ind på en ny kategori for hardware, men måske ikke sidder med ekspertisen endnu. Så laver man et samarbejde med nogle som har den ekspertise, og det har resulteret i et ASRock Razer bundkort. Vi tager et kig på ASRock Z690 Taichi Razer Edition.

De tekniske Specifikationer:

 • SOCKET: LGA1700
 • CPU (MAX SUPPORT): Intel 12th Gen I9
 • CHIPSET: Intel Z690
 • DDR5 MEMORY: Up to 6400 MHz
 • MEMORY CHANNEL: Dual Channel
 • DIMM SLOTS: 4
 • MAX MEMORY (GB): 128 GB
 • PCI-E X16: 3
 • PCI-E X4: 0
 • PCI-E X1: 1
 • SATAIII: 6
 • RAID: 0/1/5/10
 • M.2 SLOT: 3
 • LAN: 1x 2.5 Gigabyte LAN Killer E3100
 • Wifi: Killer AX1690 Wi-Fi 6E Module
 • AUDIO: Realtek ALC 1220 CODEC
 • FORM FACTOR: ATX
 • SLI: No
 • CROSSFIRE: Yes
 • OPERATING SYSTEM: Support for Windows 10 & Windows 11

Z690 Taichi Razer Edition fra ASRock kommer i en sort æske. På fronten har vi billede af selve bundkortet, ASRock logo i venstre hjørne og navnet på bundkortet i bunden. Udover vi kan se det understøtter den nyeste generation af Intel, med deres 12. generations CPU’er, så har vi et mærkat som fortæller bundkortet fungere sammen med RAzer Chroma RGB. 

RGB killer motherboard ASRock synapse Z690 Edition Razer Taichi 12th Chroma gaming intel.JPEG

På bagsiden bliver vi forsynet med flere informationer. Her bliver der vist at bundkortet kommer med den nyteste WiFi 6E standard, store heatsinks og DDR5. Det er ikke fordi Z690 Taichi Razer edition adskiller sig meget fra den almindelige Z690 Taichi på det tekniske. Forskellen ligger i design og muligheden for at bruge Razer software til at styre lyset. Så hvis du er dybt i Razers økosystem af produkter og RGB belysning, kan du med bundkortet her nu også tilføje det komponent til udvalget i Razers Synapse software. 

RGB Taichi gaming ASRock intel Edition synapse Z690 motherboard Chroma Razer 12th killer.JPEG

Z690 Taichi Razer Edition, har fået en lille make over i forhold til det almindelige Taichi design, som vi kender det fra tidligere. Det lille ”ur”, som normalt sad i hjørnet er blevet skiftet ud med teksten ”Razer Edition”, og de få farver som kunne findes på nu helt sorte. 

Razer Chroma Edition 12th intel motherboard gaming Z690 killer Taichi synapse RGB ASRock.JPEG

Z690 Taichi Razer Edition kommer med en 20 faset digital power design, det gør at vi ender på 105A power stage, hvilket åbner op for at kunne klare lidt større overclockinger på Intel CPU’en, hvis det ønskes. 

Edition Z690 gaming 12th ASRock Chroma intel RGB synapse Taichi killer Razer motherboard.JPEG

Tager vi et kig på PCI-e indgangene har vi to PCIe Gen 5.0 x16 sokler. én PCIe Gen 4.0 x16 sokler, som understøtter x4. Yderligere har den også monteret én PCIe Gen 3.0 x1. Alle x16 soklerne er forstærket. 

synapse ASRock Z690 intel Edition killer Razer 12th gaming Chroma RGB motherboard Taichi.JPEG

DIMM soklerne bruger Dual Channel DDR5 RAM, og Z690 Taichi Razer Edition giver mulighed for helt op til 128 GB non-ECC, med en maksimal frekvens på 6400 MHz. Soklerne er blevet forstærket, og testet til at kunne klare overclocking. 

Z690 Razer Edition 12th Chroma killer intel gaming ASRock RGB motherboard Taichi synapse.JPEG

Z690 Taichi Razer Edition er forsynet med Realtek ALC 1220, ved siden af det, da det er et bundkort lavet af ASRock, kommer den med Nahimic, som giver dig mulighed for at optimere lyden, lige meget hvordan den bliver tilsluttet. Ved siden af det har den også blevet udstyret med ESS Sabre 9218 DAC. 

motherboard intel ASRock synapse RGB Chroma 12th Z690 Razer Edition Taichi gaming killer.JPEG

Vi har tre M.2 sokler, to af dem understøtter PCIe gen 4.0 og den sidste understøtter PCIe Gen 3.0. Hvis man vælger at bruge den første M.2 slot, vil harddisken trække fra CPUen, hvor resten vil bruge chipsettet på bundkortet. Udover det har vi også seks SATA indgange som kan bruges, samt en én enkelt SATA3 som er uafhængig af de andre. 

gaming Taichi RGB Edition Z690 12th ASRock intel Razer synapse motherboard killer Chroma.JPEG

Z690 Taichi Razer Edition har forudinstalleret I/O skjold, her bliver vi forsynet med seks USB-A indgange, to USB-C, HDMI, Wi-Fi 6e stik, indgange til lyd og én 1G LAN og én 2.5G LAN indgang. 

ASRock synapse intel Taichi Razer motherboard Chroma killer Edition Z690 12th gaming RGB.JPEG

Pris

Z690 Taichi Razer Edition fra ASRock har en pris på 5.019, - DKK. Hvilket uden tvivl er i en den dyre ende af skalaen.    

12th Chroma Razer motherboard intel Edition Z690 RGB synapse killer gaming Taichi ASRock.png

Hvis du ønsker at læse mere om Z690 Taichi Razer Edition fra Razer, kan du klikke på banneret ovenfor.

Konklusion

Vi er kommet til slutningen, af testen på ASRock Taichi Razer Edition. Et bundkort som bringer to store mærker sammen, med kombiantionen af Taichi’s kvalitet og Razer’s design, er resultatet blevet rigtig flot og med en masse lækre komponenter. Taichi Razer Edition er som sådan ikke gået på kompromis, vi får blandt andet WiFi 6E, ALC1220 og mulighed for Thunderbolt tilslutning på I/O. Delene er blevet forstærket ved både PCIe x16 og DIMM indgangene. 

Selvom de har valgt at smide en masse gode ting i, så virker det også til at besparelsen på andre ting, kan mærkes, specielt hvis vi sammenligner med andre i den høje prisklasse. Z690 Taichi Razer Edition, kommer blandt andet kun med tre M.2 indgange, hvilket kan virke af lidt, specielt når vi kigger på andre som gerne kommer med minimum 4-5. Udover det så er prisen utrolig høj, og det er på bekostning af det kan være svært at se hvad Z690 Taichi Razer Edition giver ekstra, i forhold til konkurrenterne, for de kommer hverken med et bedre lydkort, højere RAM frekvens eller et LAN indgang som kommer over 2.5G.


Med Razer Edition udgaven af Taischi kortet får vi en bundkort i et lækkert opdateret sort design som matcher Razers design. Oven i det er der mulighed for at kontrollere mulighederne for RGB belysning i den samme software som alle andre Razer produkter da Razers Synapse er integreret direkte i bundkortet. 

Det gør også jeg slutter testen af med at give Z690 Taichi Razer Edition fra ASRock en score på 8 ud af 10. Der skal ikke være nogen tvivl om det er et solidt bundkort, med en masse kvalitet med sig, bare vægten alene siger næsten det hele. Jeg savner dog at se at der ville have været andet som adskilte bundkortet fra de andre highend i samme prisklasse, end at du kan bruge Razer Synapse for at styre RGB’en. Hvis du er Razer fan og skal ud og investere i den nye Intel generation 12, så vil dette bundkort dog være en oplagt kandidat til at fuldende dit setup. 

Pros

 • Lækkert design
 • Gode onboard komponenter
 • Wi-Fi 6e
 • ALC1220 Codec + ESS9118 DAC
 • Forstærket dele
 • Understøtter Thunderbolt på I/O

Cons

 • Prisen
 • Kun tre M.2 tilslutninger

Score: 8

Chroma gaming motherboard intel Razer Taichi RGB Z690 Edition killer synapse 12th ASRock.JPEG

Vores partnere