Windows 10: Nu også problemer med Stifinder

Windows10
Det lader ikke til horden af Windows 10 problemer nærmer sig en afslutning. Senest meldes der om problemer med Stifinder efter Windows 10 november 2019 opdateringen.


Knap er seneste Windows 10 v1909 opdatering rammer AVG og Avast artikel lagt online før nye støder til. 

Microsoft begyndte at sende Windows 10. november 2019 opdatering, kodenavnet 19H2 eller kendt som version 1909, ud fra 12. november 2019. Den nye version af Windows står i øjeblikket som tilgængelig for dem, der søger efter opdateringer via fanen Windows Update.

Dette betyder, at brugere, der via Indstillinger> Opdatering & sikkerhed> Windows Update> Kontroller for opdateringer, og eksplicit vælger indstillingen ”Download og installer nu”, kun downloader november-opdateringen.

Den eneste store og mærkbare ændring i november 2019 opdateringen, er den nye optimering af søgning i Stifinder. Når du indtaster søgefeltet i Stifinder, fremkommer der en forhåndsvisning af de foreslåede filer, og Explorer søger også efter filer, der skulle være lagret på din OneDrive-konto.

Stifinders optimerede søgefunktion, giver ligeledes brugere mulighed for at højreklikke på det foreslåede emne for at åbne filens placering. Som en omgang malurt i alt det gode, sender Windows 10. november 2019 opdatering bugs ind, som gør Stifinder søgefelt ikke svarer. Du kan læse mere om problemet HER

Vi har selv testet omtalte problem, og det lader til ventetiden på Stifinder er meget længere end forventet – inden File Explorer vågner op til dåd igen. Det samme resultat fremkommer ved flere forsøg på at fremprovokere fejlen, så der er altså ikke tale om en random fejl. 

“Actually sometimes search box is getting totally stuck. In windows explorer (folders of window explorer process), it’s not clickable at all, neither right click nor left click works, until you force restart windows explorer. That fixes it for a while, until it gets stuck again,” forklarer en bruger via Microsofts community forum.

Microsoft har endnu ikke anerkendt problemet, men du kan bruge Task Manager til at genstarte Stifinder processen hvis programmet låser/fryser.


Kilde & Image credit:

Microsoft