Arlo Pro 4: Test - Trådløs overvågning ud og inde

Skærmbillede 2022-11-17 172749
Vi har allerede set på et udvalg af forskellige enheder i Arlos series af overvågningskameraer til hjemmet. Nu er turen kommet til deres Arlo Pro 4 kamera, som er trådløst og beregnet til udendørs brug året rundt.

Specifikationer

  • Dimensions: 316g; 89mm x 52mm x 78.4mm
  • Connection: WiFi
  • Battery: 3-6 months
  • Resolution: 2K with HDR (2560x1440)
  • Format: Auto Track and Zoom, HDR, H.264 and H.265 Encoding
  • Field of view: 160° diagonal
  • Night Vision: Illuminates up to 25 feet, Dual 850nm LEDs
  • Zoom: 12x digital zoom
  • Audio: Speaker and Microphone
  • Range: Up to 300 feet line of sight
  • Motion Detection: Single Motion Detectors, 130 degree horizontal
  • Night Vision: high powered infrared LEDs (850nm) with IR cut filter
  • Wireless: Wire-Free motion detection, adjustable up to 23 feet
  • Notification: Automatic email alerts and push notifications
  • Operating Temperature: -20°C to 45°C

Som vi kan se, så minder specifikationerne meget om de tidligere Arlo produkter vi har set på. Værd at bemærke er batteritiden, som alt efter indstillinger og brug kan være op til seks måneder. 


En tur rundt om Arlo Pro 4

I kassen får du ud over selve Arlo Pro 4 kameraet, og det medfølgende batteri, også et magnetisk kabel til opladning og en magnetisk monteringsplade og tilbehør til opsætning. 

Arlo Pro 4 indholdet i pakken.JPG

Designet er det samme afdæmpede sort/hvide, som Arlo benytter til deres øvrige kameraer. Selve hardwaren kan tages ud af den hvide vandtætte skal, med et tryk på knappen i bunden.  

Arlo Pro 4 er naturligvis primært designet til udendørs brug men kan naturligvis også bruges indenfor. Arlo oplyser ikke den præcise IP rating på Arlo Go 2, men de er naturligvis designet til udendørs brug, og er lavet til at modstå regn, vind, sol, sne, og hvad der ellers kastes efter det.

Arlo Pro 4 batteri.JPG

Den hvide skal sikre alt indmaden. Det er muligt via et tryk i bunden af enheden at få adgang til indmaden, hvor man skal placerer batteriet. Det er dog muligt at oplade enheden, uden at skulle skille den ad. Efter installationen har man altså kun brug for at pille delene fra hinanden, hvis man skal nulstille enheden eller skifte batteri, i stedet for blot at lade det op. 

Samlingen af de to dele føles solid og sikker og klikker godt på plads, når man skubber delene på plads.


Opsætning

Den fysiske opsætning af kameraet er ikke besværlig. Den medfølgende magnetiske montering kræver blot en enkelt skrue for at kunne monteres. Herefter holdes Arlo Pro 4 kameraet på plads magnetisk. Det betyder også at det kan være en fordel at sætte det op hvor man ikke lige kan nå det, da det let kan fjernes af folk der måske ikke har gode hensigter. 

Opsætningen af kameraet efter den fysiske del af opgaven sker gennem Arlo Secure app’en. Arlo sælger et udvalg af forskellige kameraløsninger, hvoraf nogen kan forbindes direkte til dit hjemmenetværk. Hvis man har en Arlo Basestation kan man også vælge at tilknytte Arlo Pro 4 med den. Det kræver, at man er indenfor rækkevidde for netværket, som Hub enheden bruger til forbindelsen. 

Arlo Pro 4 magnetisk fod.JPG

Arlo Pro 4 kan dog, som udgangspunkt, bruges uden Hub og forbindes direkte til dit hjemmenetværk.

Det er blot at vælge, hvad man vil tilføje og herefter følge trinnene i guiden. Det er let og ligetil, og undervejs får man mulighed for at navngive enheden og indtaste de netværksoplysninger, som den skal bruge for at komme på netværket. Så man skal altså have navn og kodeord til sit WiFi netværk klar inden opsætningen.

Både den fysiske opsætning og den via appen tog mig samlet set omkring 15 minutter, og herefter var alt på plads og klar i Arlo Secure appen. 

Arlo Secure app opsætning af Arlo Pro 4.jpg

I mit tilfælde har jeg en Arlo Hub på netværket fra de tidligere tests vi har lavet. Jeg forsøgte indledningsvist at forbinde til den, da det giver mulighed for at lagre optagelser lokalt via MicroSD i Hub enheden. 

Man skal dog være opmærksom på, at man kan være begrænset på rækkevidde, alt efter hvor man har placeret sin Hub. I mit tilfælde var det ikke muligt at få en tilfredsstillende forbindelse til Arlo Hub enheden. 

Derfor blev Arlo Pro 4 forbundet direkte til mit Mesh WiFi netværk. 


Software

Både opsætning og den efterfølgende betjening af dine Arlo enheder, foregår igennem Arlo Secure appen. 

Her har man en oversigt over tilsluttede enheder, og kan fra forsiden af appen let tilgå de enkelte enheder og se et live feed hvis man vil. 

Arlo Secure App opsætning Arlo Pro 4.jpg

Der er en række andre funktioner, men det er vigtigt at understrege, at en stor del af dem er afhængige af, at man har et Arlo Secure abonnement. Hvis du ikke har nogen betalt aftale med Arlo Secure, kan du ikke andet end modtage notifikationer når tilsluttede enheder registrerer bevægelse, og så se et live feed fra dine enheder. 

Alle andre funktioner kræver, at man betaler fra omkring 25 kroner i måneden for et enkelt kamera, med mulighed for Videohistorik i 2K opløsning gemt op til 30 dage i skyen, samt en række andre funktioner og helt op til omkring 115 kroner i måneden, for de samme muligheder med et ubegrænset antal kameraer, men nu med mulighed for videohistorik i 4K opløsning. 

Det er en vigtig detalje at have med i sine overvejelser. Der er et tre måneders prøveabonnement med, når man køber Arlo Go 2, men herefter koster det, hvis man vil have den fulde funktionalitet, som vi gennemgår herunder. 

I appen har du også en oversigt over de optagelser, som er gemt i skyen. Når et kamera registrerer bevægelse starter den også en optagelse og sender som standard en notifikation til dig på din smartphone. 

Optagelsen bliver gemt i skyen i op til 30 dage og kan via app'en downloades hvis du får brug for at gemme den længere end det. 

Arlo Secure pris.jpg

Vi tilstands fanen er det muligt hurtigt at tænde, slukke eller tilpasse, hvilken status dine enheder skal være i. Det er muligt via disse indstillinger at vælge imellem tændt, slukket, tidsplan og Geofencing. 

Ud over det kan man også oprette sine egne tilstande. Ved denne opsætning er det muligt, at koble flere enheder sammen. På den måde kan man bede en eller flere enheder om, for eksempel at starte optagelser, hvis bare en af dem registrerer bevægelse. På den måde kan man dække sig selv bedre ind, og sikre sig at få alle vinkler med, hvis man skulle være uheldig og få ubudne gæster. 

Hvis man gerne fintune indstillingerne yderligere, kan man via indstillingerne også oprette aktivitetszoner. Så hvis dit kamera fx er sat til at optage i en retning, hvor den fanger lidt af vejen eller et andet område, hvor du ikke ønsker notifikationer, kan det sættes op. På den måde kan man sikre sig, at det kun er relevante områder der er overvågede. 

Arlo Secure Plans.jpg

På samme måde er der en mulighed for Smart Alarmer, som kan sortere ting som dyr eller køretøjer fra. Arlo softwaren burde kunne identificerer de forskellige ting og sortere i det. På den måde kan du undgå notifikationer fra et kamera, som måske fanger din hund derhjemme i løbet af dagen. Du kan selv angive, hvad Arlo Secure app’en skal sortere fra.

Generelt fungerer Arlo Secure app’en fint, og den er udstyret med gode funktioner. Det er dog, som sagt, bare vigtigt at huske, at en stor del af de mere brugbare er gemt bag en betalingsvæg. 


Test

Jeg har installeret Arlo Pro 4 sammen med de kameraer som jeg allerede har testet i Arlo Ultra 2 sættet omkring hjemmet. Det betyder, at jeg har benyttet mig af mit hjemme WiFi til forbindelsen, hvilket er forløbet uden problemer. Som jeg var inde på tidligere så forsøgte jeg med forbindelse til Arlo Hun enheden, men rækkevidden var ikke god nok til, at det kunne klares der, hvor jeg installerede Arlo Pro 4.

Jeg har hjemmet dækket godt ind af et solidt Mesh WiFi setup, og det havde Arlo Pro 4 dog ingen problemer med at finde og forbinde til. 

Arlo Secure push notifikation.jpg

Både i lys og mørke gav Arlo Pro 4 mig gode og skarpe optagelser, selvom de naturligvis var i sort/hvid om natten, hvis ikke det indbyggede lys er indstillet til at tænde, når der opdages bevægelse. 

Notifikationerne, når der blev opdaget bevægelse, var også stabile og landede fint på den smartphone, der var sat op til at modtage dem. De gik derfra fint videre til mit Smartwatch, så jeg kunne holde øje med, hvad der skete rundt om huset. 

Arlo Pro 4 aften billeder

Opløsningen på Arlo Pro 4 er 1440p eller 2K som Arlo kalder det og det giver gode skarpe billeder som dog klart er bedst i dagslys. Valget af "2K" er en beslutning, der giver fint mening, når man tænker på brugsscenariet. Arlo Pro 4 er som udgangspunkt beregnet til forbindelse til dit hjemmenetværk og her kan man opnår hurtigere forbindelse ved at begrænse sig til 2K i stedet for det noget tungere 4K format, som andre Arlo enheder har.  

Arlo Pro 4 linse.JPG

Hvis du har et Smart Home setup, som for eksempel Google Home er det let at integrere Arlo systemet til det. Hvis man gør det, er det let at se en stream fra et Arlo kamera på dine Google enheder, som Nest Hub eller på dit TV via Chromecast. 

Arlo angiver selv batteritiden til et sted mellem tre og seks måneder. Det vil naturligvis afhænge meget af, hvilke indstillinger du bruger. Hvis kameraet er aktive døgnet rundt og måske ofte opfanger bevægelse fra biler, dyr eller andet, vil det naturligvis påvirke batteritiden. 

Det er dog muligt at optimere batteritiden via indstillingerne, ved for eksempel at indstille tingene med en tidsplan, så systemet slås fra på tidspunkter, hvor det ikke er relevant.

Baseret på mine uger test af Arlo Pro 4 så vil jeg dog sige at Arlos vurdering af batteritiden holder fint. Heldigvis er det også let at pille ned og lade op igen så man har begrænset nedetid. 


Pris

Jeg kan i skrivende stund finde Arlo Pro 4, i den enkelt pakke version, som vi har modtaget til test med en online pris på lige over 1600 kroner. 

Det placerer, som vi har set tidligere, Arlo i en betydeligt dyrere kategori en sammenlignelige kameraer fra fx TP-Link. 


Konklusion 

Arlo har med deres Pro 4 kamera lavet et fysisk godt produkt, som er let at sætte op og som med solid software har en masse gode funktioner. 

Som jeg har været inde på i mine tidligere Arlo anmeldelser, så har jeg det dog MEGET svært med kravet fra Arlo, om løbende betaling for at få adgang til funktioner, som i min bog, burde være inkluderet, når man betaler 1600 kroner for et overvågningskamera.

Det er fair nok, at det skal koste lidt at få adgang til en cloud service, som kan gemme videooptagelser. Serverplads koster penge, så den del kan jeg leve med. Men Arlo gemmer ting som aktivitetszoner og smart alarmer bag en betalingsvæg. Der er endda en begrænsning på, hvor mange Arlo kameraer man kan bruge på en profil, uden at skulle betale.

Arlo Pro 4 opladning.JPG

Det synes jeg simpelthen er optrækkeri for det er software features, som ikke er en løbende udgift for Arlo. Det er features som mere end rigeligt burde være dækket ind af prisen på 1600 kroner for ET kamera. 

Jeg gentager mig selv endnu en gang, og vi lander med en endelig karakter på 7 for en teknisk god løsning, som Arlo dog selv sender ud med et lidt for stort handicap, via deres krav om abonnement for visse funktioner, der i min bog burde være kernefunktioner. Hvis Arlo justerede priserne eller lod flere funktioner være del af den gratis oplevelse, ville det se anderledes ud. 


Godt: 

  • Let opsætning
  • Teknisk god løsning
  • Let integration med fx Google Home



Skidt: 

  • Mange funktioner er gemt bag et relativt dyrt abonnement  


Vores partnere