Specifikationer
Ting, som ved en hurtig gennemgang, er værd at fremhæve er dual display opsætningen og så, den på papiret, solide Snapdragon 4100 platform, som uret er bygget over. Mobvoi lover 72 timers batteritid i Smartmode og op til 45 dage i essential mode, hvilket også er gode stats, som vi naturligvis ser nærmere på senere.
Design
Variationer i urdesign er naturligvis ret begrænsede, da formfaktoren ikke ligefrem giver plads til vilde udskejelser. Mobvoi har valgt en klassisk vinkel på designet, med en rund urskive, og ikke som for eksempel Apple med deres mere firkantede design.
Selve rammen er lavet i mat sort stål, med en blank ring omkring den 1,4” store skærm. Det er netop i skærmen, at den af de specielle features ved TicWatch Pro 3 Ultra GPS gemmer sig. Der er nemlig tale om to skærme i samme ur.
Der er både en Retina AMOLED skærm med en 454 x 454 opløsning til alle Smartwatch funktionerne. Oven på den ligger der dog også en meget mere energieffektiv FSTN skærm, lidt i samme stil, som vi kender fra klassiske digitalure. Det er en skærm, som bruger betydeligt mindre strøm.
Den dual opdeling betyder, at Mobvoi har lavet et ur, som sammen med den underliggende Snapdragon platform, kan give længere batterilevetid, uden at skulle gå for meget på kompromis med features.
FSTN skærmen bruges til de basale oplysninger, som dato og klokkeslæt, ved et hurtigt blik. Det betyder, at man til det hurtige dagligdags kig på uret for at se klokken, ikke aktiverer den mere krævende AMOLED skærm.
Vil man havde adgang til de mere avancerede funktioner på TicWatch Pro 3 Ultra GPS, skal man blot tappe på urskiven, eller trykke på en af de to knapper på siden af uret. Så er der adgang til en lækker skærm med gode farver og en fornuftig lysstyrke.
Der er som sagt to knapper på højre side af uret. Den øverste giver adgang til app menuen med alle de installerede apps, mens den nederste er sat op til at give adgang til træningsmenuen. Denne knap kan dog tilpasses til at være genvej til en valgfri app, så man er ikke bundet til noget fast.
På højre side mellem knapperne finder vi en mikrofon, mens der på venstre side er blevet plads til en højttaler.
Ser vi på undersiden af uret finder vi den magnetiske opladningsport. Her klikker den medfølgende USB lader på og uret kan lades op. Der er ingen strømadapter med i kassen, så man skal bruge en USB port på for eksempel sin PC eller en oplader man allerede har.
Det er også på undersiden af vi finder PPG Heart Rate Sensoren, som kan bruges til at aflæse din puls.
Remmen på TicWatch Pro 3 Ultra GPS er af Fluoro Rubber, som er tilpas fleksibel til at give en god pasform. Fluoro Rubber er en gummi type som er specielt modstandsdygtig overfor varme og kemiske påvirkninger. Den har en behageligt blød overflade og et matsort look, der matcher uret rigtigt fint. Hvis man vil bruge andre remme på uret, så er det selvfølgeligt også muligt, da der er en standard montering af remmen.
Software
Software delen er todelt, da der både er en App til din Smartphone og så naturligvis software på selve uret.
Vi starter med at tage et kig på smartphone app'en, der følger med til TicWatch Pro 3 Ultra GPS. Her er hovedskærmen dedikeret til aktivitets- og træningsinformation aflæst af uret. Det er en oversigt, som du i høj grad kan tilpasse, så den er bedst indstillet til de informationer, som du ønsker at overvåge og følge med i. Det er alt fra træningsregistreringer, hvis du er ude og løbe, over søvnmålinger, puls og meget mere.
I Device menuen er der mulighed for at få en hurtig status på uret. Herfra kan man også tilgå købssiden, hvor det er muligt at vælge mellem et stort udvalg af urskiver. Nogen er gratis, men langt størstedelen skal købes for et mindre beløb. Der burde være mulighed for at finde en udskrive, som falder i ens smag, og som har de funktioner og oplysninger man ønsker. Jeg oplevede dog, at der var et par af urskiverne, som jeg af en eller anden grund ikke kunne installere.
Generelt synes jeg, at smartphone app’en er ret mangelfuld eller ihvertfald ikke specielt funktionel. Trænings og aktivitetsdelen fungerer fornuftigt, og giver gode oplysninger og et godt overblik over dine træningsdata.
Resten af app’en virker dog meget rodet og underlig tom. Jeg løb for eksempel ind i tekst på kinesisk under Audio Recordings menuen, mens Quick Control menuen også var mere eller mindre tom.
Ellers så fylder Explore delen af app’en også en del, hvor man kan deltage i et Mobvoi community med en blog, forum og tilbud på flere produkter. Alt sammen ting, som jeg ikke er dykket ned i.
Lad os i stedet springe videre til softwaren på selve uret. Det er Android WearOS baseret, og giver alle de muligheder for integration med Google Play Store, som det indebærer. Mobvoi har naturligvis også fyldt en del af deres ting ovenpå WearOS delen.
Det kommer mest tydeligt til syne med de mange Tic apps, som findes på uret. Det er små aps, der kan bruges til alt fra vejrtrækningsøvelser over lydmålinger til stress og søvnmålinger. Det er måske ikke lige dem alle der er lige relevante for alle, men de er alle sammen fine og funktionelle. man skal dog nok ikke basere sit liv og sin sundhedsvurdering, på de oplysninger som de kan måle via uret.
Det er dog interessante ting at følge med i, hvis man er lidt nysgerrig på ting som puls og søvndata for eksempel, og gerne vil følge med over tid.
Ud over de indbyggede Tic apps, er der naturligvis også mulighed for, via Google Play Store, at installere et væld af tredjeparts apps til uret. Det er ting som Spotify, Kalorietællere eller alternative træningsapps sammen med alt muligt andet. Der er et ret bredt udvalg af apps, og jeg har naturligvis ikke kastet mig over dem alle sammen. Installation af apps via Google Play Store, har dog virket fint for mig under min test.
Generelt er oplevelsen af softwaren på uret hurtigt og responsiv, og Snapdragon platformen havde ikke nogen problemer med at følge med, til de opgaver jeg har kastet efter den.
Jeg har et par gange oplevet, at tingene hænger et øjeblik og kræver et smut tilbage til startskærmen. Jeg har også en enkelt gang oplevet at måtte genstarte uret, for at få tingene i gang igen. Alle gange har det dog været under brug af tredjeparts apps, så jeg har svært ved at sige, om udfordringen skyldes den pågældende app eller urets styresystem. Det var dog kun et par gange under min test, som har strukket sig over et par uger.
Test
Jeg har, som jeg lige nævnte, brugt TicWatch Pro 3 Ultra GPS, på en periode på omkring tre uger nu. Jeg har brugt uret sammen med OnePlus 10 Pro som I kan læse en anmeldelse af lige her.
I testperioden har jeg brugt det både som almindeligt ur, og naturligvis også benyttet mig af mulighederne, for træning registreringer og som notifikationscenter for beskeder og information fra min telefon.
I forhold til komfort har det været behageligt at bære TicWatch. Remmen af Fluoro Rubber er behageligt at have på, og selv om den sidder godt til når man strammer den, har den ikke klemt på nogen måde.
Min oplevelse af TicWatch Pro 3 Ultra GPS har været rigtigt god. Jeg er nok hvad jeg vil beskrive, som en casual smartwatch bruger. Jeg ønsker et ur, som jeg kan bruge til hverdagsting som vækkeur, tjekke notifikationer og som tracker til min træning. Alle de ting kommer TicWatch Pro 3 Ultra GPS i mål med i god stil.
Jeg er ikke triatlet, maratonløber eller andet, med meget specifikke krav til min træningstracking, så jeg har været fint tilfreds med de oplysninger, som jeg har kunne samle sammen med TicWatch Pro 3 Ultra GPS under mine løbe- og træningsture generelt. Der er mulighed for at bruge både Tic Appen til træning men også Googles egen Fit.
Mulighederne med Tic trackingen er næsten overvældende med muligheder for MANGE forskellige træningstyper. Det er alt fra Motocross over fægtning til tovtrækkeri og alt ind imellem helt ned til meget specifikke øvelser. Hvor meget det lige betyder, at man vælger en specifik trackingstype står vist hen i det uvisse, men det giver naturligvis mulighed for at holde styr på det i sin træningsoversigt bagefter.
Jeg har benyttet mig af løb og så en til tracking af generel vægttræning, og det har virket fint. Det kan ind imellem tage lidt lang tid for uret at få en GPS forbindelse, men de fleste gange går det hurtigt og smertefrit.
Det har været meget fint at have en følgesvend på håndledet, der også har kunne minde mig om at holde mig i gang. Det er muligt at angive et sæt mål, for ting som aktivitetstid og skridt pr. dag, og så bliver man løbende mindet om, at holde sig i gang for at nå i mål hver dag.
Det er naturligvis ikke en ny ting, og Mobvoi har måske også skelet lidt meget i retningen af for eksempel Apples løsning, med aktivitetsringe for at holde øje med målene. Selv om der måske er lånt lidt på den front, så virker det rigtigt fint og det har været med til at motivere mig, til lige at gå en lidt længere tur med hunden, for at nå i mål med mine skridt for sagen.
WearOS systemet giver også mulighed for integration med dine Google tjenester, hvilket også har været en god bonus. Det er små ting, som at kunne bruge Google Assistant direkte på telefonen. Det er sikkert ikke lige relevant for alle, men jeg synes fx det er fint at have en lille ekstra adgang, til at styre mine Smart Home enheder via uret.
På samme måde har det også været rigtigt lækkert, at kunne sætte Google Pay op og bruge det via TicWatch Pro 3 Ultra GPS. Så er der altid adgang til, via uret, hurtigt at kunne betale når man er ude og handle. Jeg har ikke oplevet at støde på en butik i min test, hvor jeg ikke let og hurtigt kunne betale for mine varer via Google Pay på uret.
Mobvoi anfører batteri tiden til omkring 72 timer i Smart Mode. Det lander meget fint i tråd med min oplevelse. Det kan dog naturligvis variere en del, alt efter hvordan man bruger uret. Hvis man laver mange ting som bruger GPS delen for eksempel, vil man dræne batteriet hurtigere.
Mine oplevelser med almindeligt brug betød, at jeg som regel fint kom i nærheden af tre dage imellem opladningerne.
Hvis man vil strække den længere, så kan man dog skifte til Essentials Mode. Det betyder dog, at man kun har adgang til det mere simple FSTN display. Man mister altså adgang til Smart funktionerne, og har under Essentials Mode kun adgang til tid, dato, skridt-, søvn- og pulsmåleren.
Det er naturligvis en noget mere begrænset oplevelse, men det er rart at have muligheden for at kunne forlænge batteritiden i situationer, hvor det kan være nødvendigt eller passende.
Det er også muligt at angive intervaller, hvor uret automatisk skifter til Essentials Mode. Det kunne fx være i løbet af natten, hvor man på den måde kan spare batteri.
Pris
Jeg kan pt finde TicWatch Pro 3 Ultra GPS online, med en pris på omkring 2300 kroner. Det lander betydeligt under priserne, vi ser på Apple siden af hegnet. Det lander dog meget fornuftigt i forhold til sammenlignelige Smartwatch muligheder på Android siden.
Jeg synes man får utroligt meget ur for pengene alt taget i betragtning. Samtidigt er det også rart at det ikke er en Android løsning, som er skræddersyet til at passe bedst sammen med et bestemt mærke af telefoner.
Konklusion
TicWatch Pro 3 Ultra GPS har været en lækker gæst, at have med på håndledet over de sidste par uger. Det lander rigtigt godt i punktet mellem et smartwatch med solide og velfungerende “hverdagsfunktioner”, og et dedikeret adventure/sportsur.
Alt har fungeret uden de store problemer under min test, og funktionaliteten har været i top. Dual display muligheden giver en god fleksibilitet, og muligheden for rigtigt lang batteritid på bekostning af visse funktioner.
WearOS integrationen med mulighed for funktioner, som Google Pay og hurtigt adgang til Google Assistant til Smart Home styring, har været rigtigt lækre detaljer for mig. Så hvis man er en aktiv bruger af Googles tjenester, er TicWatch Pro 3 Ultra GPS et rigtigt godt bud.
Der er ingen tvivl om, at der kan findes billigere Smartwatch løsninger på markedet. Mulighederne og funktionaliteten kan dog være begrænset på mange af de ure, som ikke har den fulde WearOS funktionalitet.
Det er naturligvis altid et spørgsmål om behov, men for en aktiv tech nørd som mig med en hang til sporty aktiviteter også, har TicWatch Pro 3 Ultra GPS været en fantastisk udvidelse af gadget udvalget.
Smartphone appen er lidt mangelfuld, men det er ikke noget der har haft indflydelse på mit brug af uret i dagligdagen, som alt sammen har foregået på selve uret.
Vi lander med en endelig karakter på 9 og en Great Produkt Award.
Godt:
Skidt: