Paracon ROGUE Gamer Stol

På udkig efter en ny stol til gamer setuppet der hjemme, men er pungen ved at være tom? Fortvivl ikke, Paracon to the rescue! Vi har taget et kig på ROGUE stolen fra den nye producent Paracon, som vi også har kigget på mus og tastatur fra. Budget produkter med fede features, men hvordan hænger dette sammen når vi snakker gamer stole. Kan ting blive for billigt produceret? 

Hvis du er en trofast læser her på Tweak.dk, har du måske allerede læst vores tests af de andre produkter fra den nye producent Paracon. Vi har både kigget på mus, tastatur og headset fra dem, og nu er tiden kommet til noget i en lidt anden boldgade. Vi har modtaget deres gamerstol ved navn ROGUE, som ud over at kunne fås i fire forskellige farvekombinationer, også har en læn og nakkestøtte inkluderet. Kan Paracon bidrage med noget nyt til et efter hånden proppet marked med stole? Er ROGUE gamerstolen værd at overveje? 

 

Vi tager et spadestik dybere i denne test af gamer stolen

 

large_front

 

Specifikationer og features


Eftersom at Paracon er så nyt et brand, har de i skrivende stund ingen hjemmeside tilgængelig. Vi har derfor været en tur forbi shoppen som er forhandler af Paracon, og fundet en række specifikationer på stolen:

 • Sæddebredde: 53cm
 • Sædedybde: 50cm
 • Justerbar sædehøjde: 50cm - 61cm
 • Ryglænshøjde: 82cm
 • Ryglænsbredde: 57cm
 • Justerbare armlæn
 • 2 justerbare puder
 • Stærk aluminiumskonstruktion

De skriver desuden følgende om Gaming-stolen på deres hjemmeside:

 

Paracon er et dedikeret gaming brand, som bruger alle ressourcer på at lave fokuserede produkter til gamere. Deres ROGUE gamer stol er toppen af poppen, hvis du er gamer og elsker fede gamer stole i stærke materialer.

 

Paracon ROGUE kommer med et multifunktionelt armlæn, som giver dig masser af muligheder for at tilpasse stolen til lige præcis din krop, dine arme, albuer og skuldre. Armlænene kan både justeres op og ned samt drejes så de har en åben eller lukket vinkel. Derudover kan armlænenes afstand fra sædet også justeres sådan, at stolen kan gøres bredere og smallere alt efter hvad du ønsker.

Der medfølger selvfølgelig lækre puder til både lænd og nakke, hvor det fede Paracon logo også er på. Puderne kommer med en klassisk klik-montering, som gør det nemt at tage puderne af og på. Derudover kan pudernes placering også tilpasses alt efter hvor du synes det føles bedst med den ekstra støtte.

 

Paracon ROGUE er virkelig et feinschmecker produkt til setuppet. Den fås i 4 forskellige farvekombinationer. Vælg din favorit!

 

Paracon ROGUE – samling af gamer-stolen
Med introduktionen overstået, er det nu blevet tid til at vi skal se nærmere på stolen. Inden vi kan dette, skal vi dog lige have samlet den først. ROGUE kommer i en stor kasse som vejer på den anden side af 20 kg. Nede i kassen finder vi alle de forskellige dele, pakket pænt og beskyttet ind for at undgå skader under transport.

 

 

Der er naturligvis det nederste sæde, samt ryggen. Begge pakket ind i plastikposer med beskyttelse på metaldelene. Foden og armlænene er pakket ind i bobleplast, mens at resten af delene er i pap. Det eneste der ikke rigtig er beskyttet under transporten, er de to plastikbeskyttere som vi ser på det andet billede herunder.

 

 

Med alle delene pakket ud, kan vi danne os et overblik over hvad man får med. Paracon har naturligvis inkluderet en samlevejledning, eller skulle vi sige et stykke A5 papir med nogle tegninger. Selvom denne guide ikke ser ud af meget, er der de oplysninger man skal bruge, og det er gjort klart og tydeligt hvor hvad skal monteres, og hvilke skruer der skal bruges.

 

 

Lad os komme i gang med at samle gamer stolen. Skulle du ikke have noget værktøj der hjemme, inkluderer Paracon heldigvis en lille nøgle, som samtidig også fungerer som en stjerneskruetrækker. Selvom jeg har værktøj hjemme hos mig, valgte jeg alligevel at samle stolen med den inkluderede nøgle. På den måde kan jeg give jer den bedste beskrivelse af samlingen, samt hvor lang tid det tog mig.

 

Første skridt i samlings processen er at klikke de fem hjul fast på foden, og installere stemplet som sørger for at stolen kan komme op/ned når man trykker på håndtaget. Ingen brug for værktøj her. Til det næste skulle nøglen dog bruges. Rygdelen skal siddes sammen med den nederste. Dette vil klart være en lettere opgave hvis man er to til opgaven. Jeg støttede gaming stolen op af min væg, og løste opgaven selv.

 

 

Det næste skridt på tegningen er at montere det nederste beslag, som har håndtaget til at komme op/ned monteret. Det er gjort tydeligt på beslaget hvilken ende der er fronten, så man ikke vender noget forkert – med mindre man er uopmærksom.

 

Armlænene er det næste punkt på tegningen, og disse fastgøres med to skruer i hver. Bemærk at hullerne er lidt aflange. Dette gør at man kan justere dem ind eller ud fra stolen med et par centimeter for at opnå den bedst mulige komfort.

 

 

Ind til vi nåede til det sidste punkt i samlevejledningen havde alt foregået smertefrit. Dog var den medfølgende nøgle allerede ved at være slidt op, så jeg tog fat i min skruetrækker for at klare det sidste – eller det troede jeg da. Nedenfor på det første billede ser vi en af de to stykker plastik der skal dække/beskytte metalbeslagene på begge sider af stolen, der hvor ryggen og bunden siddes sammen. Der medfølger to skruer til at fastgøre disse, en til hver.

 

Til min store overraskelse viste det sig dog at disse skruer både var for korte og for tynde til at gribe fat i noget gevind. Jeg ved ikke lige hvad jeg skal sige til dette punkt. Det er sådan noget der ikke må ske, og burde være blevet opdaget ved kvalitetskontrollen. Heldigvis er det ikke nogle livsnødvendige dele, da de blot monteres for udseendets skyld. Samlingen tog mig lidt over tyve minutter med den inkluderede nøgle, og ville sikkert kunne kortes en smule ned ved brug af ordentligt værktøj.

 

 

Det færdige resultat – færdigsamlet gamer stol
Med ROGUE stolen samlet færdig – eller næsten. Er det blevet tid til at vi skal en tur rundt om den, og se hvilke features og muligheder der er. Selvom stolen leveres med begge puder præmonteret, har jeg afmonteret dem nedenfor, så i også kan se den uden. Formen og designet på gamerstole minder utrolig meget om hinanden, og ROGUE er ingen undtagelse. Både nakke og læn støtten kan let klikkes af og på, samt justeres hvor de skal sidde for at give den bedst mulige komfort – vi vender tilbage til dette under test delen.

 

 

De tre billeder herunder viser Paracon ROGUE fuldt sat op med begge puder monteret, samt armlæn i højeste position. Skulle sort være lidt for kedeligt til din smag, tilbydes ROGUE også i tre andre farvekombinationer. Vi giver disse et kort kig senere efter test delen.

 

 

Konstruktionen på stolen virker meget solid og godt bygget. Også overfladen i læder look er behagelig og pæn at se på. Jeg fandt ingen fejlsyninger på stolen, dog var der nogle blyantstreger eller lignende enkelte steder rundt omkring. Tydeligvis disse linjer personen der syede stolen skulle følge. Disse kunne heldigvis let tørres af med en fugtig klud, men dette burde måske have været sket på fabrikken?

 

Hvis du er typen der gamer til langt ud på natten, og ikke magter at gå i seng så har ROGUE også sin ryg – bogstaveligtalt. Ryggen på stolen kan nemlig lænes ubehagelig langt tilbage, således at man næsten ligger ned på stolen. Man føler man vælter bag over, men det skete heldigvis ikke.

 

 

For at justere ryggen er der et håndtag i højre side, som blot skal løftes op. Her efter kan du justere ryggen helt efter dit eget ønske. Den kan sågar komme så langt frem, at man sidder krummet sammen – hvem der så end vil sidde sådan, muligheden er der. Det er også i den højre side, under stolen at højden kan justeres.

 

Armlænene kan også justeres op og ned. Dette gøres ved at løfte i håndtaget markeret med den røde pil på billede to nedenfor. De glider smertefrit op og ned og der er mange højder tilgængelige så du kan tilpasse dem lige til dit behov.

 

 

Vi kigger lige på den sidste indstillings mulighed inden vi går til vores test afsnit. Ikke nok med at armlænene kan kører op og ned, kan de nemlig også dreje til højre og venstre. Der er tre indstillinger, som kan ses på billederne herunder. Man hører og mærker et klik når armlænet er justeret hvilket er fint. Men det er ikke ligefremt guld og grønne skove det hele… Lad os gå til test delen…

 

 

Hvordan er komforten så på Paracon ROGUE?
Jeg var under min test af stolen, ved at komme lettere til skade flere gange på grund af ovennævnte. Det er dejligt at kunne justere armlænene både i højde og fra side til side. Jeg ville blot have ønsket at Paracon havde monteret en lås eller lignende, således at armlænene ikke kunne dreje frit hele tiden. Der er et klik og hak de får fat i, men dette er slet ikke kraftigt nok. Hvis man tager fat i armlænene for lige at rette sig op i stolen, drejer disse let og man er ved at vælte næsten. Det blev dog bedre med tiden, efter at jeg lærte stolen at kende men er i den grad noget der kræver tilvænning. Kan vi få et låsesystem på disse i en eventuel version to Paracon?

 

Billeder lånt af producenten.

 

Ud over at armlænene er halv farlige ind til man lærer dem at kende, er resten af oplevelsen med ROGUE gamer stolen faktisk super positiv. Jeg har i min tid som anmelder kun testet et par gamer stole, hvor ROGUE kommer op i toppen. Sammenlignet med stolen fra EL33T har ROGUE en meget bedre og bredere pasform, så store fyre som mig selv kan sidde ordentligt uden at blive omklamret af stolen omkring skuldre og lår. Puderne på ROGUE er dog til den lidt hårde side, i forhold til hvad jeg har set på andre gamer og kontorstole. Men jeg vil dog ikke sige at dette er en dårlig ting, tværtimod for mit vedkomne. Det er selvfølgelig en smagssag, når det kommer til hvordan man vil have en stol skal være at sidde på, men jeg er fan af det lidt hårdere skum i ROGUE.

 

 

Hvis vi går lidt ned på stolen og ser på hjulene, så er disse lidt større end hvad jeg normalt ser på gamer og kontor stole hvilket også er et plus. De ruller ubesværet både på træ, plastik og gulvtæppe. Stemplet til at justere højden er også lidt længere end på blandt andet stolen fra EL33T, hvilket gør at den kan komme højere op, hvilket også er et plus. Komfort er meget individuelt, men Paracon har gjort deres for at gøre stolen så justerbar som muligt. Kort sagt er der rigtig mange gode ting ved ROGUE stolen, men også et par småting som kunne være bedre. Inden vi springer til konklusionen for at opsummere hvad disse er, har jeg som lovet fundet et par billeder af ROGUE i de andre farve kombinationer som er tilgængelige.

 

Billeder lånt af producenten

 

Pris
ROGUE kan i skrivende stund d. 24/03 2017 findes på PriceRunner.dk til en pris på knap 1400,- DKK inklusiv fragt. Dette er en yderst fornuftig pris for en gamer stol i denne kaliber, og med de features som ROGUE tilbyder. Bred pasform, gode justerings muligheder, deriblandt drej – og højde justerbare armstøtter er normalt ikke ting vi ser på billigere stole. Jeg vil gå så vidt som at sige at prisen på ROGUE er fordelagtig, i forhold til de andre billige stole på markedet. 

 

 

Konklusion
Lad os få skrevet de afsluttende sætninger i vores test af gaming stolen fra Paracon. Gamerstole er et område som bliver mere og mere populært, hvilket jeg godt kan forstå. Hvis man har det perfekte setup, hvorfor så ikke krydre det med en lækker stol som også skåner ryggen når der skal spilles over længere tid. Paracon må have luret de store drenge over skulderen, da de er et ret ungt brand som stadig har fat i den lange ende når det kommer til design af gamerstole. Designet er fedt, og med mulighed for flere forskellige farvekombinationer er der noget for enhver.

 

Simpel samling, god kvalitets følelse og inkluderet tilbehør som pude til nakke og læn er dejligt at se. Det største plus ud over de mange indstillings muligheder er dog den brede pasform som ROGUE tilbyder. Det er dejligt ikke at blive trykket på skuldrene når man læner sig tilbage, eller få mast sine lår – tommel op! En ting som dog ikke fortjener en tommel op, er kvalitetskontrollen. Det er uacceptabelt at de medfølgende skruer til de små beskyttelse covers ikke passer, selvom vi har med en gamerstol i den billige ende at gøre. Med det sagt, kan det jo heldigvis let løses og er ikke et funktionelt problem, blot visuelt.

 

Alt i alt er ROGUE faktisk en super solid gamer stol i lækker kvalitet og med god komfort. Efter tilvænning af både armlænene og læn-støtten, er det klart en af de bedste stole jeg har testet og siddet i. Dette er også hvorfor jeg har sendt min gamle stol fra Jysk på pension, og budt ROGUE fra Paracon velkommen indenfor på mit kontor. På trods af lidt småfejl, fortjener ROGUE fra Paracon en score på 8,5/10 og vores Safe Buy award. Du får utrolig meget stol, for meget få penge!

 

Godt

 • Fedt ”gamer” design
 • Enkel samling på cirka 30 minutter
 • God komfort – nakke og læn pude
 • Er lidt hård at sidde på (for nogen)
 • Fire forskellige farver tilgængelige
 • God bredde til både ryg og lår
 • Mange indstillinger (højde, armlæn etc.)
 • Prisen er fornuftig

Knap så godt

 • Er lidt hård at sidde på (for nogen)
 • Skruerne til siderne passer ikke
 • Armlænene drejer lidt for let

 

Conclusion
It is now time to write the final sentences in our review of the ROGUE chair from Paracon. Gaming chairs is an area which is becoming more and more popular, which I can understand. If you have the perfect setup, why not spice it up with a cool chair which is also good for your back. Maybe Paracon have looked the big boys over their shoulders, as they are a relatively young brand but still seems to know what they are doing, when it comes to designing gaming chairs. The design is cool, and with the possibility of several different color combinations, there is something for everyone.

 

Simple assembly, good quality feel and included accessories like a pillow for the neck and lean is great to see. The biggest plus in addition to the numerous of adjusting options, is the wide fit that ROGUE offers. It's nice not to feel pressure on the shoulders when leaning back or get squashed on the thighs - thumbs up! One thing that does not deserve a thumb up though, is the quality control. It is unacceptable to see screws that does not fit, even if it’s just for the small protection covers. With that said, it can fortunately be easily solved, and is not a functional problem, just visually.

 

All in all, ROGUE is actually a very solid gaming chair with great quality and comfort. After getting used to the armrests and lean support, it is clearly one of the best chairs I've ever tested and sat in. This is also why I have sent my old chair from Jysk at retirement and welcomed ROGUE from Paracon to my office. Despite some minor flaws, ROGUE from Paracon still deserves a score of 8.5/10 and our Safe Buy award. You get a lot of chair, for a very low price!

 

Pros

 • Cool ”gamer” design
 • Simple assemble – approx. 30 minutes
 • Great comfort – neck and back pillow
 • Is a little hard to sit on (for some)
 • Four different color options available
 • Good width for both back and thighs
 • Many adjustments (height, armrest etc.)
 • The price is fair

Cons

 • Is a little hard to sit on (for some)
 • Screws for the sides doesn’t fit
 • The armrests turns a little to easy

Score: 8,5 + Safe Buy award

 

Paracon_ROUGE_Gamer_Stol_tweak_dk_35