ASUS lancerer RTX 4080 Noctua Edition

asus_4080_noctua_edition_2
Hvis du er på markedet efter et RTX 4080 grafikkort, og gerne vil have den ultimative stille køling, kan det være du skal se i retning af ASUS GeForce RTX 4080 Noctua Edition. Det hjælper samtidigt, hvis du er fan af den brune farve :P

ASUS har nu officielt meldt ud, at de fortsætter deres samarbejde med Noctua om køleløsninger til grafikkort. Vi har set resultatet af deres samarbejde før, på tidligere generationer af Nvidia grafikkort. 

Det nye ASUS GeForce RTX 4080 Noctua Edition kort kommer med et look, som måske ikke lige falder i alles smag, men som i den grad skriger Noctua. Det er de klassiske beige og brune farver. 

asus_4080_noctua_edition_1_1 (1).jpg

Der er ikke overraskende stort fokus på at levere god køling, så lydsvagt som muligt. Det betyder, at man skal gøre god plads i sit kabinet til et massivt kort, der er designet med en stor heatsink og to 120mm Noctua blæsere i fuld størrelse. Det betyder, at der er tale om et kort der næsten fylder fem PCIe slots. 

De indledende anmeldelser af kortet viser, at temperaturen kan holdes i den lave ende af 60'erne, selv under full load. Det klarede kortet med et lydniveau på omkring 30 dbA. Hvis de tal holder, så er det det laveste lydniveau jeg har set på et luftkølet RTX 4080 kort endnu. 

asus_4080_noctua_edition_3_1.jpg

Det er dog ikke super imponerende, taget i betragtning at de to RTX 4080 kort, som vi har testet fra MSI og Gigabyte begge to klarede bedre temperaturer på 50-55 grader. De kort klarede det dog med an anelse mere stø,j med lydniveauet på omkring 38-40 dbA. 

Om det specielle design og den lille forbedring i lydnivauet, så er det hele værd må være op til den enkelte. For Noctua fans på udkig efter et RTX 4080 kort, så er det dog lige til højrebenet. 

Jeg kan pt ikke finde kortet med en dansk pris, men forvent nok at vi ender godt på den "forkerte" side af 12.000 kroner, når vi sammenligner med andre custom grafikkort. 

Vores partnere