Intel Xe Graphics: Frigives om 20 dage

intel graphics frigives om 20 dage tweet slettet
Sådan lød et tweet, som efterfølgende blev slettet. Er du nysgerrig efter at finde ud af, hvad Intel har planlagt til sin Xe Graphics? Baseret på et hurtigt slettet indlæg fra den officielle twitter-konto finder vi ud den 13. august.

Med teksten "You've waited. You've wondered. We'll deliver. In 20 days, expect more details on Xe graphics,", fik denne tweet os frem i stolesædet. 

Intels Xe GPU-platform, der kommer i form af integreret grafik og dedikerede grafikkort, er endnu ikke helt fremme i rampelyset med hensyn til faktuelle informationer, og derfor ser vi frem til noget officielt meldes ud. Det er også ukendt, hvorfor Intel slettede tweeten med lynets hast.

intel graphics frigives om 20 dage.JPG

Det skal bemærkes, at David Blythe, Senior Fellow and Director of Graphics Architecture hos Intel, har programsat en tale om Xe Graphics på Hot Chips den 17. august, kun tre dage efter omtalte dato i tweeten.

Tilbage i november forklarede Intel, at Xe ville komme i tre varianter: high-performance, low-power og high-performance compute. High-performance compute kategorien, Ponte Vecchio, antages at komme til næste år på 7nm. Noden.

Selvom vi formodes første draft fra Intels Xe Graphics henvendes til servere og professionelle, har flere rygter peget på, at Xe Graphics også kommer til gamerne. Dette konkluderes ud fra integrationen af ray tracing acceleration.

Vi ved også, at de kommende Tiger Lake mobile processorer vil være de første til at introducere platformen via Gen12 Xe Graphics, og disse kunne allerede lanceres ved en virtuel begivenhed den 12. september.

En nylig Geekbench-post viste, hvordan en Tiger Lake-processor kunne udfordre det bedste Nvidia og AMD har at tilbyde i dette mobilsegment. Hvorvidt Chipzilla nogensinde vil gøre det samme på grafikkortmarkedet må kun tiden afsløre.


 Source & Image credit:

Intel