Kryptomining dræner markedet for grafikkort

kryptomining dræner markedet for grafikkort
Vi har set det før, og noget kunne tyde på samme skrækscenarie vender retur. Priserne på kryptovalutaer er på himmelflugt, og intet tyder på dette vil aftage i 2021. Det betyder så også, at vi endnu en gang skal kæmpe med tomme grafikkort lagre, et markedet som allerede er hårdt ramt at mangel på grafikkort.

Gårsdagens nyhed om RTX 3080 Ethereum mining rig tjener $20K pr måned, er et klokkeklart på kryptomining er på vej retur med fornyet energi.

Bitcoin og Ethereum er steget astronomisk i pris, og det samme gælder mining. Ud over at priserne på Bitcoin og Ethereum skyder i vejret, står vi også over for en nuværende mangel på de nyeste silicon fra NVIDIA og AMD.

Før værdistigningen var Bitcoin stabil på omkring $ 10.000, men i oktober begyndte prisen på Bitcoin at stige med raketfart og ramte $ 20.000 i december. I sidste uge steg prisen til tæt på $ 35.000.

Med stigningen i prisen på Bitcoin har andre kryptokurver set samme udvikling. Ethereum har oplevet en stigning på 500% i værdi siden begyndelsen af 2020. I begyndelsen af 2020 blev Ethereum prissat omkring $ 200 og steg til $ 400 i august. I november fortsatte den opadgående tendens i pris, der ramte $ 600, og i sidste uge blev det prissat over $ 1000.

Toolatetobuybitcoin.jpg

Efterspørgslen på grafikkort kom forud for denne stigning i kryptovalutaværdien, men nu er efterspørgslen højere end nogensinde efter især high end grafikkort.

Det nyeste silicon fra NVIDIA og AMD har været et yndet mål for scalpers, men nu skal vi også tage kryptomining med ind i ligningen. Kommende grafikkort som RTX 3080 Ti vil derfor blive endnu sværere at få fat på.

Overskuddet fra mining i øjeblikket rekordhøj. Tom's Hardware har foretaget beregningerne for rentabiliteten af disse kort, men værd at bemærke er, at break-even beregnes ved hjælp af MSRP. I øjeblikket er det næsten umuligt at få en GPU til MSRP, så break-even for kort købt over MSRP vil være købsprisen divideret med den daglige fortjeneste.

Selvom CPU-mining er mulig, er det langt fra optimalt. CPU-mining har højere omkostninger med meget lidt plads til fortjeneste. I en mining-setup kan en person køre flere GPU'er på en CPU, men til CPU-mining har personen brug for flere systemer til mining med flere CPU'er.

Den mest optimale måde at udvinde er at bruge en enkelt af flere GPU'er.

Cryptocurrency mining-dillen er vendt tilbage, så GPU-manglen vil fortsætte, indtil der er et fald i prisen på kryptovaluta.


Relaterede nyheder:

Bitcoin vs Altcoins

Bitcoin – ALL TIME HIGH

Er det for sent at købe Bitcoin?