Grafikkort markedet løber tør for GDDR5

nvidia 1650 gpu GDDR6
Som en kombination mellem produktionsproblemer og igangværende Coronavirus-pandemi, er markedet ved at være støvsuget for GDDR5. Dette scenarie leder nu til, at NVIDIA GeForce GTX 1650 skifter til to GDDR6, og dermed oplever low-end segmentet inden for grafikkort, at få en mindre performanceboost.


NVIDIAs GeForce GTX 1650 grafikkort får dermed et nøk op på hukommelsesdelen, hvilket resulterer i en båndbreddeforøgelse, der skulle få grafikkortets ydeevne et niveau på i gear. 

Årsagen til skiftet er imidlertid den interessante del. I et statement til PCGamer, forklarede NVIDIA-repræsentanten, at der ganske enkelt er en mangel på GDDR5 lige nu. "The industry is running out of GDDR5, so we've transitioned the product to GDDR6," sagde repræsentanten fra NVIDIA.

Resultatet er, at producenter af grafikkort vil udstyre deres opdaterede kort med GDDR6. Både Zotac og EVGA er blandt dem, der har afsløret opdateringerne indtil videre.

Med hensyn til præstationseffekten, bliver vi nødt til at vente og se tiden an. En tidlig gennemgang, der er sammenfattet af Videocardz, peger imidlertid på en beskeden boost på 6 procent, med hukommelsesbåndbredde stigende fra 128 GB / s til 192 GB / s, og ligeledes vil priserne også stige en smule.


Source & Image credit:

PCGamer