MSI RTX 4060Ti Gaming X Trio

MSI RTX 4060Ti Gaming X Trio
Det er blevet tid til at se på et af de mindste kort i Nvidias 40 serie af kort. Fysisk er det aktuelle kort dog ikke specielt lille da det er et RTX 4060Ti Gaming X Trio kort fra MSI.

Centrale specifikationer: 

 • Boost: 2670 MHz
 • CUDA Cores: 4352
 • RAM: 8GB GDDR6
 • MSI’s TRI FROZR 3 thermal design

Hardware specifikationerne er mere eller mindre fastlagt af Nvidia, men i denne model har MSI dog valgt deres større Trio Frozr køling. Det betyder også, at vi har med et fysisk ret stort kort at gøre.


En tur rundt om MSI RTX 4060Ti Gaming X Trio

RTX 4060Ti kortet her følger den samme designstil, som MSI efterhånden har haft i nogen år i deres Gaming X serie af grafikkort. 

MSI RTX 4060Ti Gaming X Trio front.jpg

Det er en kombination af sort og gunmetal grå elementer og i denne her version naturligvis med et kølesetup med tre blæsere. Stilen er ret gaming orienteret med forskellige teksturer og skarpe linjer. 

Grafikkortet kommer selvfølgelig også med RGB lys, som er opdelt i to zoner. Den ene er MSI logoet på siden af kortet, mens det andet er seks mindre RGB LED lys på midten af kortet. 

MSI RTX 4060Ti Gaming X Trio RGB.jpg

Det er MSI's Tri Frozr design, som kommer med tre af deres Torx 5.0 blæsere. De er kombineret med en ret massiv køleblok nedenunder. Faktisk er længden på kølefinnerne faktisk dobbelt så lang som selve PCB delen fra grafikkortet er. Det betyder, at halvanden af blæserne faktisk stikker ud over kortet. 

MSI RTX 4060Ti Gaming X Trio backplate.jpg

Til det formål er kortet lavet med et blow through design, så luften kan passere direkte igennem kortet. Vi får en fin backplate med, men den er selvfølgelig forsynet med en stor udskæring til netop det formål. 

MSI RTX 4060Ti Gaming X Trio strømstik.jpg

Kortet kræver et enkelt otte pins PCIe stik til strømmen og MSI anbefaler en 550W strømforsyning sammen med kortet. 

MSI RTX 4060Ti Gaming X Trio tilslutninger.jpg

Ser vi på tilslutningerne får vi tre DisplayPort 1.4a og et enkelt HDMI 2.1a stik. 


Test

Vi springer direkte videre til selve testen og ser på, hvordan kortet yder i vores udvalg af benchmarks.

Alle tests er foregået på vores AMD baserede test bench med følgende hardware: 

 • Bundkort: ASUS ROG Crosshair X670E Hero 
 • CPU: AMD Ryzen 9 7900
 • RAM: 32 GB Kingston Fury DDR5 @6000 MHz
 • PSU: Seasonic Vertex GX-1000

Alle kort der er med i sammenligningen, er naturligvis også blevet testet på samme setup. 

Første skridt er at få et overblik over baseline-resultaterne, og det gør jeg ved at lade systemet køre i 30 minutter med en Heaven stress test.

Her toppede kortet med en boost clock på 2850 MHz, så altså en fin bid over den annoncerede hastighed fra MSI på  2670 MHz

PXL_20240301_113344562.MP.jpg

Temperaturen toppede ved 43 grader, så kortet vinder prisen som det køligste kort vi har testet i lang tid. Her kan man virkelig se, hvor meget den store køler kan klare. 

I forhold til støj landede vi med et gennemsnit omkring 37 dB under full load. Det placerer kortet blandt de mindst støjende kort, vi har testet. Igen kan den store køler på kortet tilskrives æren for dette. 


Syntetiske Benchmarks

Næste trin i testen er de syntetiske benchmarks, hvor vi starter med 3D Mark Fire Strike Extreme. 

3D Mark - Fire Strike Extreme.png

Her kan vi se at springet fra RTX 4060Ti og op til det næste kort i Nvidia rækken er ret stor. 


Time Spy

3D Mark - Time Spy.png

Igen bliver det tydeligt, at springet op til næste kort i rækken er ret stort. 


Spiltests

I sidste ende er syntetiske benchmarks dog måske ikke helt så interessante, som reelle spil benchmarks, som vi springer videre til her. Alle tests her er gennemført uden brug af DLSS, render scaling eller andre lignende teknologier, så det er en test af den rene rå ydelse.


Cyberpunk 2077

 • High Preset - INGEN DLSS - INGEN AMD Fidility FX - Dynamic Resolution Scaling = OFF

Cyberpunk 2077_MSI RTX 4060TI Gaming X Trio.png

Her kan vi se at vi er rigtigt godt med ved både 1080p og 1440p opløsningerne med solide gennemsnitlige FPS. Med 113 og 72 FPS og fornuftige 1% resultater er det super spilbare resultater. 

4K er dog mere end kortet kan klare på en fornuftig måde uden hjælp af upscaling. Her kan vi se at 8GB RAM ikke er nok til at hive gode resultater hjem. 

Cyberpunk 2077 (1)_MSI RTX 4060TI Gaming X Trio.png

Ser vi på sammenligningen bliver springet til RTX 4070 kortet tydeligt igen. Mere surt kan vi se, at RTX 4060Ti kortet faktisk klarer sig dårligere end det noget billigere RX 7600 XT. 


Assassin's Creed Valhalla

 • High Preset - Resolution Scale: 100% - Adaptive Quality = OFF

Assasins Creed - Valhalla_MSI RTX 4060TI Gaming X Trio.png

Også her får vi rigtigt solide resultater. Alt i alt rigtigt gode resultater ved 1080p og 1440p, men igen kommer ydelsen til at halte ved 4K, selv om vi rammer de magiske 60 FPS trods alt. 

Assasins Creed - Valhalla (1)_MSI RTX 4060TI Gaming X Trio.png

I sammenligningen kan vi se at resultaterne ser nogenlunde ud som i Cyberpunk 2077. Springet til RTX 4070 er endnu større her og RX 7600 XT kortet er stadig tæt på og overhaler faktisk ved 1440p. 


Outriders

 • Ultra Preset - DLSS: OFF - Resolution Scaling: 100%

Outriders_MSI RTX 4060TI Gaming X Trio.png

Næste trin på stigen følger den samme trend, som vi har set i de andre resultater. Her får vi igen understreget at vi primært har med et 1080p og 1440p minded grafikkort at gøre. 4K er stadig for stor en mundfuld. 

Outriders (2)_MSI RTX 4060TI Gaming X Trio.png

I sammenligningen lander vi nogenlunde på samme måde som i Assassin's Creed. Der er dog lagt mere afstand til RX 7600 XT kortet. 


Overwatch 2

 • Ultra Preset - Ultra Preset - Render Scale: 100% - Dynamic Render Scale: OFF - High Quality Upsampling: OFF

Overwatch 2_MSI RTX 4060TI Gaming X Trio.png

Sidste spil i rækken er det letteste i vores tests og det kan også tydeligt ses på resultaterne. Her kan vi se at 4K også er med i det spilbare område. Vi kan dog stadig se et ret stort fald i ydelsen så snart vi går på til 4K. 

Overwatch 2 (1)_MSI RTX 4060TI Gaming X Trio.png

I sammenligningen ligger vi igen med ret skuffende resultater, hvis vi ser på det noget billigere RX 7600 XT, som ligger lige i hælene på RTX 4060Ti kortet. 


Ray Tracing

Over den seneste tid har vi haft Ray Tracing med i vores benchmarks og jeg har dog også kørt et par benchmarks her. Vi lander dog ikke med en ydelse, der er værd at bruge ret meget tid på. 

Selv ved 1080p i Cyberpunk 2077 med Medium Ray Tracking preset landede jeg på gennemsnitlige resultater på 45 FPS. Altså et godt stykke uden for hvad jeg vil kalde det spilbare område for et spil af denne type.

Her vil DLSS eller lign upscaling være nødvendig for at få brugbare resultater. 


Pris

Jeg kan i skrivende stund vinde MSI RTX 4060TI Gaming X Trio kortet med en online pris på lige omkring 3700 kroner. Som reference til vores tests, så lander RTX 4070 kortene omkring 1000 kroner dyrere og et RX 7600 XT er omkring 1000 kroner billigere. 


Konklusion

MSI har med deres RTX 4060Ti Gaming X Trio lavet et grafikkort, som under belastning er både køligt og støjsvagt. 

MSI RTX 4060Ti Gaming X Trio Torx fans.jpg

Ydelsen er super fint ved Full HD 1920x1080 opløsning og kan også være med ved 1440p. Specielt hvis man begynder at indregne brugen af DLSS 3, i de spil som understøtter det. 

Det er dog langt fra alle spil der gør brug af DLSS, og det er også grunden til, at vi som udgangspunkt ikke tester med det.

MSI er dog bundet lidt på hænder og fødder af RTX 4060Ti chippen, som egentligt ikke er specielt imponerende, og slet ikke til den pris som kortene ender på. 

Som vi kunne se i vores tests, så var det betydeligt billigere RX 7600 XT kort ikke langt fra RTX 4060Ti kortet i resultaterne. Det er altså Nvidia eksklusive teknologier som DLSS 3 der er Nvidias hovedargument for et kort som RTX 4060Ti. Det er dog stadig en ret begrænset del af spillene på markedet der understøtter DLSS, så det alene er i min bog et ret svagt slagsargument. 

MSI RTX 4060Ti Gaming X Trio PCB.jpg

Vi lander med en endelig karakter på 7 for et kort som ikke rammer målet i forhold til pris og ydelse. 


Fordele: 

 • Lave temperaturer
 • Støjer ikke meget


Ulemper: 

 • Pris og ydelse matcher ikke
 • 8GB RAM begrænser kortet fremadrettet

Vores partnere