NVIDIA sænker kryptomining hastighed på RTX 3060

NVIDIA logo feb 2021 19-02
NVIDIA har igangsat en række nye tiltag for ar gøre sin nye RTX 3060 GPU mindre attraktiv for cryptocurrency miners i et forsøg på at bringe en lille smule stabilitet ind i grafikkortmarkedet.

Grafikkortmarkedet kæmper indædt for at følge med efterspørgslen fra kunderne, og blandt de største udfordringer på vejen til mål, er hukommelsesproduktionen, et frembrusende kryptokurrencymarked og ikke mindst scalpers, hvilket gør det utroligt svært for den almene gamer, at få fat på den nye hardware.

NVIDIA forsøger via drivere, at kompensere for problemet ved kunstigt at begrænse output fra RTX 3060, hvis det registrerer brug af kryptomining, hvilket reducerer kortets ydeevne med ca. 50 procent, ifølge NVIDIA.

Man kunne stille sig undrende overfor, hvorfor NVIDIA bevidst skulle begrænse salget af sin hardware til en bestemt demografi?

Sideløbende med nyheden om GPU-begrænsninger lancerer NVIDIA en ny GPU-serie navngivet "CPM", som står for Cryptocurrency Mining Processors.

På den officielle landingsside for NVIDIA CMP beskrives kortene som en "Dedikeret GPU til professionel mining" med optimeret hardware med bedre køling, dedikeret arkitektur og en effektskalerbar teknologi, der øger output.

NVIDIA frigiver i første omgang fire CPM GPU'er: 30HX, 40HX, 50HX og 90HX. Desuden siger NVIDIA, at CPM-serien "don't do graphics" og ikke vil have skærmoutput, hvilket betyder, at de har et specifikt formål.

NVIDIA har ligeledes bekræftet, at deres eksisterende autoriserede partnere (AIB) vil stå for salget af den nye hardware. Så i den nærmeste fremtid kan du forvente dedikerede kryptomining-GPU'er fra Asus, EVGA, Colourful, Gigabyte, MSI, Palit med videre.Vil NVIDIA begrænse RTX 3070 og RTX 3080?

Der er ingen oplysninger om nogen begrænsning af kryptomining på de mere kraftfulde NVIDIA RTX 3070 og RTX 3080 GPU'er, som allerede er lanceret. Det er muligt, at NVIDIA kunne vælge at frigive en firmwareopdatering for at introducere denne funktionalitet til de eksisterende kort, men det virker usandsynligt.

 

Source & Image credit:

NVIDIA

 

Vores partnere