NVIDIAs kryptomining begrænsning fejler big time

NVIDIA RTX 3060 kryptominingbegrænsning fejler
I februar meddelte NVIDIA, at de softwaremæssigt ville gøre RTX 3060 grafikkortet knap så attraktivt for kryptomining. Begrænsningen er dog allerede blevet brudt, takket være en Beta-driver fra Nvidia selv.

Håbet var at afskrække kryptominers fra at købe alle grafikkort og drive priserne i vejret. Mindre end en måned senere er det nu muligt at låse op for krypto-begrænseren på RTX 3060. Den eneste overraskelse er, at de nødvendige drivere kom direkte fra NVIDIA…..

Idéen virkede god. Mining efter kryptovaluta kræver kraftige GPU'er, hvilket igen fører til højere grafikkortpriser. Udbud og efterspørgsel spiller ind, og i denne tumult, sidder gamerne og almene forbrugere uden mulighed for at købe grafikkort.

NVIDIA satsede på, at deres kryptomining-begrænsning, kunne flytte fokus fra consumer-grafikkort, og over til NVIDIAs Cryptocurrency Mining Processor i stedet. Det må siges at have fejlet.

NVIDIA virkede endda overbevist om, at det ikke ville være let at omgå begrænsningen. Virksomhedens kommunikationschef forklarede, “[i]t’s not just a driver thing. There is a secure handshake between the driver, the RTX 3060 silicon, and the BIOS (firmware) that prevents removal of the hash rate limiter.” Og på trods af dette løfte omgår en enkelt driver begrænsningen.

Og på trods af dette løfte omgår en enkelt driver denne begrænsning.

Som rapporteret af PCWatch og bekræftet af ComputerBase, låser Nvidias egne beta-drivere op for RTX 3060's fulde muligheder, uden behov for at opdatere BIOS. Det er sandsynligvis en fejl i NVIDIAs ende, da virksomheden syntes at være fløjtens ligeglade med at begrænse kryptomining. Beta-driveren nævner ikke funktionen og er i stedet beregnet til udviklere, for at teste Windows Subsystem til Linux (WSL).

Kryptominers og NVIDIA vs. forbrugere: 1-0

Vores partnere