Corsair klar til Nvidias 40 serie

rtx 40 series power plug
Med annonceringen af Nvidias 40 Serie af grafikkort fik vi også et indblik i nogen af de nye hardware specifikationer. Nogen af dem afføder nye tiltag på andre hardware fronter. Det gælder blandt andet strømforsyninger som opdateres med den nye 12+4 pin 12VHPWR power connector.

Med de nye grafikkort fra Nvidia i deres 40 serie, kommer der ud over den nye Ada Lovelace arkitektur også lidt andet nyt til bordet. En af de ting er den nye 12+4 pin 12VHPWR power connector som betyder, at der nu skal et specielt stik til at føre den nødvendige strøm til grafikkortet. 

Vi så den samme udvikling med nogle af kortene i 30 serien. Som udgangspunkt er det dog ikke alle kort, og kortpartnere laver i mange tilfælde kortene med almindelige PCIe stik, som vi kender dem fra tidligere. 

Hvis man springer på en af Nvidias egne kort, så vil det dog komme med den nye 12+4 pin 12VHPWR power connector. Der pakkes en adapter med i kassen til grafikkortet, så man kan bruge det med eksisterende strømforsyninger. 

Det kan dog være meget praktisk, og ikke mindst flottere, hvis det hele kan forbindes direkte til strømforsyningen. 


Brug din eksisterende Corsair strømforsyning

Det ved producenter som Corsair selvfølgeligt også. Heldigvis er et udvalg af deres strømforsyninger allerede kompatible med den nye 12+4 pin 12VHPWR power connector. Hvis du allerede har en strømforsyning fra Corsair, med deres Type 4 kabler, er det let at skifte til den nye 2+4 pin 12VHPWR power connector. 

40series-Hero-2.jpg

Det er nemlig muligt at bestille officielle 2+4 pin 12VHPWR power connector kabler fra Corsair, som kan bruges med Type 4 strømforsyninger. På den måde undgår man behovet for at skulle bruge en adapter til de nye grafikkort. 

Man skal dog være opmærksom på, at man har en strømforsyning der er kraftig nok til også at drive det fulde 600W, som kan trækkes igennem det nye stik. Til 600W maksimummet, skal der ifølge Corsair en 1200W strømforsyning til. Et RTX 4090 grafikkort har som standard en TDP på 450W, hvilket ifølge Corsair vil kræve en 1000W strømforsyning.

Så 2+4 pin 12VHPWR power connector delen er ikke den eneste del i ligningen. Selve strømforsyningens størrelse spiller også ind. 

Se den fuld eliste over 2+4 pin 12VHPWR power connector kompatible strømforsyninger her eller læs mere på Corsairs hjemmeside. 

Corsair Type 4 compatibility list.jpg

Corsair Type 4 compatibility list2.jpg


Corsair HydroX også snart klar til RTX 4090

Hvis du benytter dig af Corsairs HydroX vandkøling, og har set dig lun på et RTX 4090 grafikkort, så er der også godt nyt. Corsair har nemlig også meldt ud, at de arbejder med løsninger på den front. Fra november vil det være muligt at få deres Hydro X Series XG7 4090 FE blok til Nvidias Founders Edition kort. 


40series-Hero-4.jpg

De kan naturligvis bruges uden problemer sammen med Corsairs eksisterende serie af HydroX produkter. 

Vores partnere