Creative Sensemore Air

Creative Sensemore Air
Udvalget af Ture Wireless Earbuds er vokset stødt. Det samme er listen af features og ikke mindst priserne. I dag tager vi et kig på Sensemore Air sættet fra Creative. Det er det mindste og letteste i deres lineup.

Specifikationer

 • Wearing Style: In-ear
 • Product Type: True Wireless
 • Water Resistance (IP Rating): IPX5
 • Operating Temperature: 0–45°C
 • Dimensions: Earbuds (per earbud): 26.7 x 21.2 x 24.5 mm, Charging Case: 67.7 x 47.0 x 31.8 mm
 • Weight: (Per Earbud) 5.2g, Charging Case: 38g
 • Cable Length (End-to-end): 0.22m / 0.72 ft
 • Battery Type and Life:
 • (Per earbud) Rechargeable Lithium-ion Polymer Battery x 1 – 60 mAh ((Charging case) Rechargeable Lithium-ion Polymer Battery x 1 – 400 mAh)
 • Up to 35 hours total (ANC / Ambient Mode / Sensemore Mode off)
 • Up to 27 hours total (ANC / Ambient Mode / Sensemore Mode on)
 • Up to 10 hours per charge (ANC / Ambient Mode / Sensemore Mode off)
 • Up to 8 hours per charge (ANC / Ambient Mode / Sensemore Mode on)
 • Charging Type: USB-C, Wireless Charging, Qi-compatible
 • Microphone:
 • Frequency Response: 100–10,000 Hz
 • Sensitivity @ 1 kHz: - 38 dBV/Pa
 • Detachable: No
 • Type: Omni-directional x 2 (per earbud)
 • Voice Assistant: Siri, Google Assistant
 • Driver Type: Bio-cellulose x 2
 • Driver Size: 6 mm (0.24")
 • Frequency Response: 20–20,000 Hz
 • Bluetooth® Version: 5.2
 • Profiles: (HFP) Hands-free Profile, (A2DP) Advanced Audio Distribution Profile, (AVRCP) Audio / Video Remote Control Profile
 • Operating Frequency: 2402–2480 MHz
 • Operating Range: Up to 10m
 • Technology: Ambient Mode, Active Noise Cancellation, Sensemore Mode
 • Controls:
 • Playback: Yes
 • Volume: Yes
 • Call: Yes
 • Voice Assistant: Yes
 • Power: Yes
 • Noise Control: Yes
 • Type: Customizable Touch Control
 • Color: Black
 • Software: Creative app

Features, som er værd at hæfte sig ved, er naturligvis ANC muligheden og en annonceret batteritid op til 10 timer, eller 35 timer i alt, via løbende opladning i det medfølgende etui. 


En tur rundt om Creative Sensemore Air

Sensemore Air sættet kommer i et medfølgende etui, som både fungerer som opbevaring og oplader til de to earbuds. 

Etuiet er lavet i et meget afdæmpet clamshell design. Der er tre små LED lys på fronten, som kan indikere batteristatus og opladning. Der er en til hver ear buds og en til etuiet.  På bagsiden er der et USB C stik, til opladning af etuiet og earbuds. 

Creative Sensemore Air størrelse.JPG

Etuiet er lavet i mat sort plast og holdes magnetisk lukket. Det lukker sikkert og solidt, men generelt føles materialerne ikke specielt solide. Der er en del fleks i låget når det er åbent. 

Inden i er der selvfølgeligt plads til de to earbuds, som ligesom låget holdes magnestisk på plads. 

Selve de to earbuds adskiller sig ikke synderligt fra udvalget af andre ear buds på markedet. Personligt er det fint for mig, da det ikke er en ting, som jeg synes behøver at tiltrække sig opmærksomhed. 

Creative Sensemore Air earbuds led ring.JPG

De er lavet i en kombination af mat og blankt sort plast. Jeg have foretrukket at det var blevet holdt i mat plast hele vejen rundt, da det som regel er lettere at holde pænt over tid. 

Hver ear bud er forsynet med en LED lysring. Den kan bruges til at indikere forbindelsestilstand og kan skifte mellem blå og rød. 

Creative Sensemore Air earbuds.JPG

Sættet sidder fast i øret udelukkende via silikone spidserne på sættet. Der er altså ingen bøjle eller andet til ekstra sikring. Der er yderligere to størrelser af silikone spider med i kassen til Sensemore Air, ud over den medium størrelse, som de kommer monteret med. 

Endeligt er der et kort USB C kabel med i kassen til opladning af sættet. 


Software

Der er mulighed for, via Creative App’en på din smartphone, at indstille forskellige aspekter ved Sensemore Air sættet. 

Creative App Sensemore Air overview.jpg

Dels kan man hurtigt tjekke op på batteristatus, eller se om der er Firmware opdateringer. Der er også adgang til en Equalizer. Her kan du selv indstille lyden efter din præference, eller du kan vælge af den imponerende lange liste af presets. 

Creative App Sensemore Air EQ settings 1.jpg

Der er ikke mindre end 43 profiler at vælge imellem. Det dækker alt fra generelle indstillinger, som musik eller spil, til specifikke musikgenrer og spil som blandt andet League of Legends Red Dead Redemption 2 og The Witcher 3. 

Der er også mulighed for at indstille og tilpasse de forskellige muligheder med Ambient Mode og ANC under Ambient Control. 

Creative App Sensemore Air ambient control.jpg

Her kan du vælge, om du vil bruge den aktive støjreduktion (ANC) og du kan vælge, hvilket niveau det skal være på. 

Samtidigt er det også her du kan vælge Ambient Mode, som Creative i deres tilfælde kalder Sensemore Mode. Her lukker du lyden fra dine omgivelser ind i lydbilledet, så du kan følge med i samtaler osv, selv om du har Sensemore sættet i ørene. Også her kan du vælge, hvilket niveau det skal være indstillet på. 

Sidste punkt er muligheden for at tilpasse knapperne på sættet. Der er en på hver Earbud, og de kan have tre funktioner tilknyttet hver. Her kan du vælge imellem mediekontrol, lydprofiler eller Voice Assistant. Sensemore Air understøtter både Google Assistant og Apple Siri.  


Testen

Jeg har brugt Creative Sensemore Air sættet over et par uger. Det har primært været musik, men der har også været blandet lidt andet, som YouTube videoer osv med i mixet. 

Komforten har været god hele vejen igennem min test. De monterede medium silikone spider passede fint til mine øre. Jeg har under min test ikke haft nogen problemer med at Sensemore Air sættet sad løst. 

Jeg har frit kunne bevæge mig og tilmed løbe uden udfordringer. Sættet har en IPX5 rating, så det kan sagtens bruges til træning, eller ude i det fugtige danske vintervejr. 

Forbindelsen er via Bluetooth 5.2 og har været god og solid hele vejen igennem testen. Creative angiver selv at rækkevidden er op til 10 meter, alt efter hvilke omgivelser du bevæger dig rundt i. 

Creative Sensemore Air case.JPG

Den afstand kunne jeg sagtens slå i min test, hvor jeg først begyndte at opleve problemer med forbindelse på omkring 15 meters afstand, med flere vægge imellem mig og min telefon. Så på den front har Sensemore Air klaret opgaven fint. 

Et område, hvor den dog ikke ligefrem imponerede, var på ANC og Ambient mode. ANC indstillingen kunne godt tage toppen af baggrundsstøj, men det var primært de høje toner, der blev klippet fra. Det var ikke en generel dæmpning af støjen, som jeg oplever med andre bedre løsninger. Så personligt synes jeg, der var ret begrænset virkning af ANC indstillingen. 

Hvor ANC sorterede de høje toner fra, så lod det til at Sensemore Mode tilføjede dem i stor til. Der blev helt klart åbnet op for lyden omkring dig generelt, men det er med et specielt stort plus på høje toner. 

Creative Sensemore Air parring.JPG

Det betyder, at specielt summende lyde og klik eller skarpe lyde fra fx en tastatur, trænger unaturligt meget igennem, når Sensemore Mode er aktiveret. Det skaber, som jeg ser det, lidt for meget unødig støj i lydbilledet. Det er sjældent lyde af den profil af lyd, man gerne vil have lukket ind fra omgivelserne i overdrevet stil. 

I forhold til lyden generelt i den musik eller andet indhold, som man hører via Sensemore Air sættet, så klarer Creative opgaven betydeligt bedre. De 6mm Bio-cellulose drivers klarer opgaven med at levere lyd rigtigt fornuftigt. 

En in ear løsning vil altid, i et eller andet omfang, være begrænset sammenlignet med et mere åbent over ear sæt, eller deciderede højtalere.

Creative har dog klaret det rigtigt godt, med at tune sættet til at levere et lydbillede, der trods begrænsningerne formår at skabe et lækkert lydbillede, der virker mere åbent end man skulle tro. 

Creative Sensemore Air etui USB C opladning.JPG

Der er en god bund af bas til at underbygge lyden og både høj og mellemtoner er godt repræsenteret. Der er god adskillelse i lyden og kun ved høj volumen oplevede jeg at lyden kunne blive lidt mudret eller forvrænget. 

Op til omkring 75% volumen, på den Pixel 7 Pro jeg testede med, var der ingen problemer og jeg kunne nyde både musik og video indhold med fornøjelse. 

Creative Sensemore Air etui.JPG

Batteritiden lander efter min overbevisning meget fint omkring Creatives angivelser. På trods af, at jeg ikke har siddet et otte timers stræk igennem, så lander mit bud meget fint i tråd med Creatives angivelser. 

Med muligheden for løbende opladning, når de to earbuds placeres i etuiet, betyder at der skal en del musik til, før man skal forbi en oplader. Batteriet i etuiet kan oplade sættet omkring 2,5 gang til fuld. 

Baseret på min tests af ANC og Sensemore Funktionen, som jeg var inde på tidligere, så vil jeg som udgangspunkt ikke bruge det ret meget. Uden de funktioner slået til kan man se frem til omkring 35 timers samlet lyttetid, før man skal oplade Creative Sensemore Air. 


Pris

Jeg kan pt ikke finde Creative Sensemore Air i nogen danske webbutikker. Jeg kan dog finde dem online direkte fra Creative selv, med en pris på lige under 750 kroner. 


Konklusion 

Creative har med Sensemore Ait sættet lavet et True Wireless Headset, som klarer sig rigtigt godt på lyden. Creative har flere gange vist, at de er gode til at tune deres produkter til at levere en god og velafbalanceret lyd. 

Det er samtidigt pakket ind i en let og transportabel pakke med god batteritid. Fornemmelsen af materialerne og designet på delene, kommer ikke ind og slår andre true wireless sæt, vi har haft til test. 

Man skal dog bare huske på, at Creative Sensemore Air lander med en pris betydeligt under, de fleste andre sæt vi har testet. 

Hvor Sensemore Air kommer til kort, er dog på deres ANC og Sensemore (Ambient) modes, som jeg ikke synes rammer målet specielt godt. 

Creative Sensemore Air opbevaring og opladning.JPG

Begge indstillinger virker til at have for stort fokus på de høje toner i lydbilledet. Det betyder, at man med ANC primært får skåret de høje toner fra, og ikke får en mere generel dæmpning af støjen, som man ser med gode løsninger. 

I Sensemore Mode synes jeg også, at de høje toner og mere skarpe lyde, som fx en tastatur klik, bliver sendt overdrevet meget igennem, hvilket giver et for mig forstyrrende lydbillede. Det er med til ødelægge lyden for meget, på det indhold jeg hører. 

Begge dele betyder, at jeg ikke ville bruge nogen af de to indstillinger, hvilket som udgangspunkt er et stort minus. 

Creative holder dog prisen så langt nede på Sensemore Air sættet, at jeg til dels godt kan se bort fra den mindre gode ANC og Ambient mode, når den generelle lyd er så solid som den er. 

Samlet set på kommer Sensemore Air dog bare lidt til kort, når ANC og Ambient mode sorteres fra. I de tilfælde ville jeg foretrække et sæt, som det Urbanista Soul sæt, som vi også har anmeldt tidligere, i stedet for, da det er en anelse billigere, stadig har solid lyd, men føles mere lækkert i materialerne. 

Vi lander med en endelig karakter på 7 for et produkt med en solid lyd, som dog fejler på ANC og Ambient Mode. 


Godt

 • God batteritid
 • Solid lyd


Skidt

 • ANC og Sensemore Mode (Ambient) er specielt gode
 • Materialerne føles lidt billige


Vores partnere