Logitech G Pro X 2 Lightspeed

Logitech G Pro X 2 Lightspeed
Logitech lancerede i 2020 deres Logitech G Pro X Wireless headset, og nu omkring tre år efter er det blevet tid til en opdatering, i form af Pro X 2 Lightspeed. Sættet gemmer, ud over tilføjelsen af Lightspeed navnet, også på ny teknologi til de drivere, der driver lyden.

Specifikationer

  • Drivers: PRO-G 50 mm Graphene audio drivers, 
  • Frequency Response: 20Hz-20KHz
  • Impedance: 38 ohms
  • Microphone Specs: Detachable 6mm condenser mic 
  • Pickup pattern: Cardioid (unidirectional)
  • Frequency Response: 100Hz-10KHz
  • Battery Life: Rechargeable up to 50h
  • Wireless Range: up to 30m
  • Console Compatibility: PlayStationR 5 and PlayStationR 4 (USB wireless stereo sound
  • only), Nintendo Switch (wireless stereo sound when docked )
  • Connectivity: 2.4GHz LIGHTSPEED, Bluetooth, 3.5mm AUX
  • Colors: Black or White
  • Weight: 345 g
  • Headset Dimensions: 189H x 176W x 95D mm
  • Charging Cable Length: 1.8 m

Den største ting at være opmærksom på i specifikationerne er brugen af graphene Drivers. Det er et super let og stærkt materiale, som gør det rigtigt godt egnet til netop højtaler-drivere. Logitech er ikke de første der bruger Graphene Drivers, men de er de første, der bruger dem i et gaming headset. 


En tur rundt om Logitech G Pro X 2 Lightspeed

På det ydre har Logitech ikke rykket specielt meget ved designet, i forhold til deres Pro X Wireless sæt. Holder man de to sæt op ved siden af hinanden, skal man faktisk næsten anstrenge sig for at se forskel. 

Logitech G Pro X sammenligning_.JPG

Materialerne er de samme med en kombination af plast, metal og “læder”. Sættet fås i en sort og en hvid version, hvor vi har fået den hvide version til test. Mikrofonen er aftagelig og er faktisk også den samme, som er anvendt på den tidligere Pro X Wireless. 

Der er dog små forskelle, når man ser efter på det nye sæt. En af dem er, at man nu kan rotere ørekopperne, så de kan ligge fladt, hvis man har sættet om halsen.

P1100724.JPG

På den venstre ørekop finder vi knapperne til power, volume og mute sammen med et USB C stik til opladning. Det nye Pro X 2 Lightspeed sæt kommer også med mulighed for tilslutning via Bluetooth, og på venstre ørekop finder vi også en knap til den forbindelse.

Den højre ørekop har også fået en lille opdatering, i form af et 3,5mm stik. Det betyder, at der er tilføjet en del mere fleksibilitet i forbindelserne på den nye X 2 Pro.

Logitech G Pro X 2 Lightspeed kabler.JPG

Med i kassen er der naturligvis et USB A til USB C kabel og et 3,5 mm stik, så man kan benytte den også. 

Ørepuderne er blødt memory foam, og der følger et sæt to sæt med i kassen. Et med kunstlæder og et med stof. Det er dejligt at få valgmuligheder, og man kan let og hurtigt skifte. 

Logitech G Pro X 2 Lightspeed ørepuder.JPG

Lightspeed forbindelsen klares via en USB Dongle, som også har et 3,5 mm stik, så du kan forbinde der.

Helt som med det tidligere sæt i Pro X serien, er der styr på både materialer og byggekvalitet, og Logitech har lavet et lækkert og gennemført headset, med et godt feature sæt. 

Det helt store spring er dog et, som man ikke umiddelbart kan se. Logitech har nemlig anvendt Graphene Drivers til Pro X 2 Lightspeed sættet. Graphene er et utroligt let og stærkt materiale.

Logitech G Pro X 2 Lightspeed Graphene drivers.JPG

Det er netop de egenskaber, der gør det specielt godt egnet. Gode drivere er et arbejde med at finde en balance mellem styrke og den rette grad af fleksibilitet. Det er vibrationerne over driveren, der skubber luften og derved skaber de lydbølger, vi hører. 

Med et utroligt let, men stadig stærkt materiale, som Graphene burde man kunne få en bedre og mere præcis lyd. Specielt fordelene i forhold til den rummelige del af lyden, er et stort plus i forhold til gaming, hvor muligheden for at høre og placere dine modstandere i fx CS:GO eller lign. FPS spil, kan være altafgørende for, om man vinder eller taber. 


Software

Som alle produkter i Logitechs G serie, skal vi forbi deres Logitech G Suite for at tilpasse indstillingerne for Pro X 2 Lightspeed. 

Logitech G Pro X 2 Lightspeed software oversigt.png

Her kan man til en start få en hurtig status på batteriet, og hvilken forbindelse man anvender. 

Der er dog også mulighed for at tilpasse lyden, i form af EQ indstillinger. Der er fem EQ indstillinger klar i programmet fra start. Dem kan man dog frit tilpasse som man vil, eller man kan tilpasse sine egne hvis man vil. 

Logitech G Pro X 2 Lightspeed software EQ settings.png

Samtidigt er der også mulighed for at tilpasse volumen niveauerne på systemet, mikrofonen og evt. medhør, hvis man gerne vil kunne høre sin egen stemme. 

Der er også mulighed for at slå virtuel surround lyd til. Her kan man også tilpasse indstillingerne for de enkelte kanaler. En lækker lille detalje er, at alle kanalerne kan skrues op til 11!

Logitech G Pro X 2 Lightspeed mikrofon settings EQ.png

Endelig er der også mulighed for at tilpasse mikrofonen. Du kan via softwaren slå Blue Vo!ce til, som giver mulighed for EQ indstillinger til din stemme. Der er i alt 12 forskellige EQ indstillinger at vælge imellem, og her er der også frit spil til at tilpasse eller lave dine egne EQ indstillinger. 

Hvis det skal være lidt mere tosset, er der også en lang række effekter, man kan tilføje sin stemme. Så kan du lyde som en robot, alien eller noget helt tredje. Det er en indstillinger, der følger med over i andre programmer og apps. 


Testen

Jeg har haft mulighed for at teste Logitech G Pro X 2 Lightspeed i en lille uges tid inden lanceringen. Det er sket med en blanding af almindeligt desktop brug, YouTube, film og serier og naturligvis gaming. 

Jeg har testet primært ved brug af den Flade EQ profil og som udgangspunkt uden surround lyd, som andet end en kort test. 

Den relativt lave vægt sammen med de bløde memory foam puder betyder, at komforten har været rigtigt god med Pro X 2 Lightspeed sættet. Selv under længere tids gaming, og som brillebruger, har der ikke været noget ubehag under min test. Sættet kan godt blive en anelse varmt, men efter jeg skiftede til stof ørepuderne var det bedre.

Logitech G Pro X 2 Lightspeed ørekopper.JPG

Logitech angiver en batteritid op til 50 timer og baseret på min test burde man komme fint i mål med at nå det.  

Springer vi videre til lyden, som alt andet lige er det vigtigste, så kan jeg uden at blinke sige at sættet her, er et af de bedste gaming headsets jeg har prøvet. Kombinationen af Logitechs tuning og Graphene drivers giver et smukt og detaljeret lydbillede. 

Der er en super skarp og klar adskillelse og definition af lav, mellem og høje toner. Det er en detalje, som jeg fx lagde mærke til under mine timer med min Diablo IV test, hvor det gode lyddesign sammen med Pro X 2 gav en fantastisk lydoplevelse, der trak Sanctuary ned omkring mig. 

I mere actionprægede spil som Call of Duty, som er mit go to FPS spil, kommer den gode lyd også til sin ret. Logitech lagde i deres præsentation af sættet meget vægt på arbejdet, der var lavet for at forbedre lydens detaljegrad i forhold til placering af fjender. 

Det arbejde vil jeg sige har givet resultater. En del af det er det gode veldefinerede lydbillede, hvor detaljerne let kan adskilles uden at glide sammen. Det gør det lettere at fange lyde, som fodtrin eller en genladning, over andre lyde som eksplosioner. 

Logitech G Pro X 2 Lightspeed boom mic.JPG

Samtidigt er den rumlige fornemmelse af lyden og positionering også rigtigt god. Det var jeg glad for i et spil som Dead Space Remake, hvor jeg hele tiden havde en fornemmelse af de klamme monstre i gangene omkring mig.

Bruger man surround indstillingen, får man et mere åbent lydbillede, men det bliver samtidigt også noget mere mudret. Faktisk er det for mig en ret skærende kontrast i forhold til en rigtigt gode lyd som man får på stereoindstillingen. Så jeg vil helt klart anbefale at man bare bliver på stereo. 

På mikrofonen er der ikke sket en udvikling siden den tidligere version, da det er den samme mikrofon der bruges igen. Det er desværre her, at vi finder det svage punkt ved Pro X 2 Lightspeed sættet. Det var også et punkt vi slog ned på i vores test af den tidligere Pro X version. 

Jeg vil slå på de samme punkter og sige at lyden ikke er direkte dårlig, men lander lidt i et “meh” felt, hvor det sammenlignet med resten af sættet falder lidt ved siden af. 

Logitech G Pro X 2 Lightspeed mikrofon.JPG

Blue Vo!ce effekterne kan ikke rigtigt redde dagen, og det er skuffende, at der ikke er sket en udvikling her. Specielt når nu Logitech selv skubber Blue navnet helt frem i bussen i deres markedsføring og bruger Pro så fremtrædende i navnet. 

Hør en lydtest på mikrofonen her, som er optaget med med og uden brug af Blue Vo!ce eller effekter.  


Pris

Prisen på Logitech Pro X 3 Lightspeed lander ifølge Logitech på 1999 kroner. 


Konklusion

Logitech har med Pro X 3 Lightspeed sættet lavet et intet mindre end fantastisk headset. Inddragelsen af Graphene Driver sammen med god tuning og gode software muligheder, giver et forbandet lækkert lydbillede, som meget let kan sætte en ny barre at måle gaming headsets efter. 

Runder man det af med god batterilevetid og lækre materialer, er det svært at finde ret meget at klage over. 


Der er dog noget at klage over på trods af min kærlighed til lyden. Mikrofonen falder ved siden af og det er skuffende at se hvordan Logitech ikke har valgt at udvikle her, når de nu har lagt så meget arbejde i deres nye Graphene Drivers. 

Holder man det sammen med prisen og et kig på nye konkurrenter, som fx Razers nye opdaterede version af Blackshark V2, så er det lidt et hak i tuden til Logitechs ellers fantastiske produkt. 

Logitech G Pro X 2 Lightspeed hovedbånd.JPG

Mikrofonen på Blackshark V2 er betydeligt bedre, og samtidigt kommer den med lidt flere features, sammenlignelig lyd og en lavere pris. 

Det tidligere Pro X sæt fra Logitech fik hos os en karakter på 9 og Great Product Award. På trods af forbedringer i lyden, så kan vi dog ikke trække karakteren højere op end 9 og en Great Product Award igen. 

Lyden er klart til en 10'er, men den samlede pakke trækker den lidt ned igen. 

Logitech G Pro X 2 Lightspeed er på hylderne i midten af juni.


Godt: 

  • Fleksible tilslutningsmuligheder
  • Gode materialer og byggekvalitet
  • Fantastisk lyd!
  • Lang batteritid


Skidt: 

  • Mikrofonen skuffer stadig
  • Prisen er en anelse højere end gode konkurrenter


Vores partnere