Specifikationer
Nogen af de spændende ting at hæfte sig ved her, er muligheden for at forbinde til et væld af forskellige enheder. Også muligheden for at være tilsluttet via 2,4 GHz og Bluetooth på samme tid kan værer praktisk.
Det er dog også vigtigt at påpege, at der findes forskellige varianter af Arctis Nova Pro. Der findes en version med kabel, som kan bruges til PC, MAC, Nintendo Switch og PlayStation. Derudover findes der trådløse versioner, som kan bruges til PC, MAC, Nintendo Switch, PlayStation og Xbox. Man skal dog være opmærksom, hvis man er Xbox X eller S bruger for det er en særlig version man skal have, for at kunne tilslutte der. Den indeholder nemlig den sikkerhedschip, der er nødvendig for at kunne bruges med de enheder. Her er den ene af de to USB tilslutninger specielt til Xbox. Den anden kan dog bruges til alle andre enheder.
Opsummeret så kan Xbox versionen bruges til ALLE enheder, mens PlayStation versionen kan bruges til alle enheder, men IKKE Xbox.Så se jer for inden I køber, baseret på hvilke enheder I planlægger at tilslutte.
Design
Ved første blik kan man se, at Arctis Nova Pro Wireless adskiller sig fra den designstil, som man er vant til at så på headsets fra SteelSeries. Når man ser lidt efter så vil man dog stadig kunne se klare tråde til de tidligere designs.
Det klassiske SteelSeries design er en oval ørekop med et fladt ydre. Det er kombineret med en stålbøjle med et elastikbånd.
Arctis Nova Pro Wireless har lidt af de samme elementer, men ørekopperne har fået et nyt design. Der holdes fast i en form der minder meget om tidligere modeller. Der er dog kommet en forhøjning til på hver ørekop, med runde aftagelige covers. De fæstnes til ørekoppen med magneter.
Som standard er de en mørk gunmetal grå. SteelSeries har dog lavet det de kalder Nova Booster Packs i fire forskellige farver, hvis man vil have lidt mere knald på.
Hovedbøjlen er i samme stil, som vi kender det fra SteelSeries. Elastikbåndet som kan indstilles, er dog lavet på en ny måde. Det kan justeres ved hjælp af tre små huller på hver side. Det giver ikke ret meget rum til justeringer af størrelsen.
Det betyder dog ikke helt så meget med Nova Pro Wireless, da der i modsætning til andre headsets fra SteelSeries, er mulighed for at justere størrelsen på selve bøjlen. Det er en feature, som jeg personligt, har syntes manglede tidligere.
Ørekopperne kan stadig drejes 90 grader, så de kan ligge fladt, hvis man har den hængende om nakken.
På venstre ørekop finder vi en power knap, en mute knap til mikrofonen, en volumen knap og et 3.5mm jack stik
Hvis man fjerner det magnetiske cover på siden er der et USB C stik til opladning af headsettet. Det er også på venstre ørekop af mikrofonen sidder. Den er super fleksibel og kan skubbes helt op, så den går i et med headsettet.
På højre ørekop er det mere begrænset med en powerknap til Bluetooth funktionen. Under coveret på siden finder vi det udskiftelige batteri.
Puderne på ørekopperne er med super blødt memory foam og kunstlæder. Materialerne overalt på Nova Pro Wireless føles i det hele taget super lækre. Det er tydeligt, at SteelSeries har sat barren højt med dette headset.
Som tilbehør til Nova Pro Wireless kommer der en USB base station. Den fungerer både som dongle til den trådløse 2,4 GHz forbindelse, som hub til ændring af indstillinger og som oplader til de udskiftelige batterier.
Som en lille genistreg har SteelSeries gjort det muligt med forskellige input. Der er mulighed for at forbinde to enheder via USB C stik, kombineret med et 3,5 mm line in jack stik. Det sluttes så endeligt af med et 3,5 mm line out jackstik
Det gør USB basestationen til en super fleksibel enhed, med et væld af funktioner. Jeg kunne for eksempel tilslutte både min gaming PC og min PlayStation 4 Pro via USB. På den måde kan jeg let og bekvemt skifte imellem dem, og bruge det samme headset til begge dele.
Line out muligheden kan man så bruge til at forbinde et par højtalere, eller forbinde den, som lydinput til sin streaming PC.
Desværre føles USB basestationen en anelse let og plastikagtig, i forhold til den solide kvalitetsfornemmelse man får med selve headsettet.
Software
Som alle andre SteelSeries enheder foregår alt indstilling igennem deres Engine software, som er en del af deres GG softwarepakke. Her er der gode muligheder for at tjekke op på eller ændre indstillingerne på headsettet. Det kan være alt fra EQ setting til mikrofon volumen eller sidetone niveau.
Da Nova Pro Wireless kan forbindes via Bluetooth og 2,4 GHz på samme tid, er det også muligt at indstille, hvad man ønsker der skal ske med din spil volumen, hvis du modtager et opkald. En praktisk lille feature.
Det hele kan selvfølgeligt bindes op på forskellige profiler. På den måde kan man havde specielle indstillinger, alt efter hvilke programmer eller spil man bruger. Hvis man har flere SteelSeries enheder kan det også koordineres på tværs af dem via profilerne
En stor del af glæderne ved Arctis Nova Pro Wireless, kan dog findes i SteelSeries Sonar delen af GG. Her er der mulighed for at fintune lyden helt ned i detaljen, og sætte det op fra spil til spil. Her er der allerede en række EQ indstillinger skræddersyet til et udvalg af spil, som for eksempel CS:GO, Call of Duty: Warzone, DOTA 2 og mange flere. De er lavet til at forbedre oplevelsen af de spil og fremhæve ting som stemmer og fodtrin, som kan gøre det lettere at tune sig ind på fjender og begivenheder i spillet.
Det er også her man kan indstille Spacial Audio funktionerne, som giver mulighed for Virtuelt Surround. Der er understøttelse for både Dolby Atmos og Windows Sonic, så der er ret brede muligheder.
Via Sonar delen af softwaren kan man tune og tilpasse lyden meget detaljeret Der er i det hele taget super gode og brede muligheder, for at fintune stort set alle dele af lydoplevelsen, via SteelSeries Engine og Sonar igennem GG softwaren.
Min eneste seriøse klage over Engine er, at det er bagt ind i den større GG software pakke, som indeholder mange ting ud over Engine og Sonar som jeg godt kunne undvære. Jeg vil bare gerne kunne indstille min enhed og er ikke interesseret i reklamer for andre produkter eller Video Capture muligheder.
Keep it simple!
Test
Jeg har testet SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless sættet, med både mit gaming setup med PC og PlayStation 4 Pro og til telefonen med en OnePlus 10 Pro Android telefon. Der er ingen tvivl om, at SteelSeries går efter at ramme et segment, som måske gerne vil have et headset der kan bruges til begge dele. Ude på farten i løbet af dagen, og hjemme ved gaming setuppet om aftenen.
Der er dog ingen tvivl om, at sættet har tilbragt mest tid ved siden af min PC. Her har den stået på en god blanding af musik til arbejdet og så naturligvis en masse gaming. Opsætningen var dejlig let, via den inkluderede USB hub. Jeg forbandt de to USB C stik til henholdsvis min PC og min PlayStation 4 Pro, og så var det blot at vælge det rette output på systemerne.
Hvis vi skal starte med at komme omkring den inkluderede USB hub, så giver den mulighed for at tilpasse indstillingerne og lyden, uden at skulle forbi PC eller PlayStation menuerne.
Det lille display giver dig en fin oversigt over, hvilken enhed man er tilsluttet, og hvilken lyd der kommer igennem enheden. Her er det også muligt at tjekke batteristatus, på både headsettet og det ekstra batteri, som lades op i siden af USB hubben.
Via hjulet kan man skrue op og ned for volumen eller navigere i menuerne. Den fungerer nemlig også som trykknap, som giver adgang til de forskellige menuer. Via dem kan man hurtigt vælge, hvilket input man vil bruge, tilpasse EQ indstillingerne eller mere specifikke indstillinger, som hvor mange detaljer man vil have vist på USB hubbens display.
Alt sammen fungerer ret let og intuitivt, og det er dejligt let lige at have adgang til tingene på bordet foran sig.
Den største klage jeg har over enheden og betjeningen af den er dog, som jeg var inde på tidligere, den lidt billige plastik agtige fornemmelse den har. Den vejer ikke ret meget og glider derfor let rundt på bordet, når man skal bruge menuerne eller indstille volumen. Så man skal næsten altid holde den lidt fast, når man skal betjene den.
Samtidigt ville jeg også ønske, at volumenhjulet havde haft en mere tekstureret overflade, eller bare have gledet lidt lettere. Overfladen er meget glat og kombineret med en lav vægt på hele hub enheden, så kan de være lidt besværligt lige at række over for hurtigt at justere lyden.
Vi springer videre til selve headset og ikke mindst lyden, da det trods alt er her de centrale features findes. Jeg har i min test periode brugt Nova Pro Wireless i et væld af timer. Komforten har været i top på sættet. Speciel den forbedrede mulighed for at tilpasse størrelsen, har været lækker at have med.
De bløde ørepuder har dog også være gode til både at fungere lydisolerende for omgivelserne, og til at sikre god komfort. De er en anelse varmere end stof mesh versionerne, som man kender fra SteelSeries, men ikke i en grad så det har været ubehageligt for mig. Som brillebruger kan jeg også indskyde, at det bestemt ikke har været et problem med Nova sættet.
Selve lydoplevelsen på SteelSeries Nova Pro Wireless kan jeg bedst beskrive som fantastisk. Det er blandt de ubetinget bedste oplevelser jeg har haft med et headset af den her type. Selv på standard indstillingerne, før jeg overhovedet var begyndt at tweake og tilpasse indstillinger og bruge specielle Equalizer indstillinger, var det en lækker oplevelse.
Man får et dybt og veldefineret lydbillede, som giver en god adskillelse af både høj og mellemtoner, lagt på en solid bund af bas, som underbygger lydbilledet uden at mudre det til.
Hvis vi ligger mulighederne med Sonar indstillingerne oven i hatten, så bliver det kun endnu bedre. Jeg spiller en del Call of Duty, og det er en af de spil, som der er en dedikeret EQ profil til via Sonar.
Jeg kan uden at tøve sige, at det løftede mit spil en del, da jeg simpelthen havde et betydeligt bedre og mere defineret lydbillede at forholde mig til. Det betød, at jeg i højere grad havde en god fornemmelse af mine omgivelser. Det kunne veksles bedre resultater over tid…
Nu gør bedre lyd naturligvis ikke en til en bedre spiller med en trylleslag, men det er stadig i høj grad et værktøj, som kan være med til at skubbe i den rigtige retning.
Jeg har altid været ret skeptisk over for virtual surround, men den løsning som SteelSeries har skruet sammen med mulighederne i Sonar, rammer forbandet godt.
Det sidste aspekt af min test af SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless, er det som man måske kan kalde livsstilsdelen. Det er tydeligt, at SteelSeries har designet sættet, så det også sagtens kan fungere som et “almindeligt” headset til livet på farten.
Den indbyggede mikrofon kan diskret gemmes helt væk og der er ikke noget ved sættet der skriger gaming. Selv SteelSeries logoet på siden er ret afdæmpet, og jeg er sikker på, at der ikke er mange der vil kunne skille Nova Pro Wireless ud, som noget anderledes i flokken af headsets man møder i toget eller bussen på vej på arbejde.
Heldigvis kan den gode lyd jo også sagtens bruges på farten, når der forbindes via Bluetooth. Jeg har haft sættet med af flere omgange og brugt det sammen med en OnePlus 10 Pro telefon, og det har været en rigtigt fin oplevelse hver gang.
Den indbyggede mulighed for aktiv støjreduktion er også god at have med, hvis man kører med bus eller tog. Selv om det ikke helt kan måle med med noget af det rigtigt gode ANC, som findes på mere dedikerede musik headsets, så er det stadig en god bonus at have med.
Jeg kunne sagtens se SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless blive mit foretrukne headset, også når jeg skulle ud af døren med min telefon, og gerne vil have god lyd med til musikken på farten.
Pris
Alle de features som er puttet i SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless sammen med den gode byggekvalitet og de lækre materialer koster naturligvis. Sættet kan pt findes online i den version, som vi har haft til test, til den ret tunge pris af 2899 kroner.
Det er ikke uhørt for et gaming headset, men det er absolut i den høje ende af skalaen. Der er dog som sagt mange spændende features med, kombineret med solid lyd og lækre materialer. Så hvis man er på markedet efter et high end headset, som kan løse flere roller, så er prisen måske ikke helt tosset.
Konklusion
Det er tydeligt, at SteelSeries med Arctis Nova Pro Wireless har sat barren højt. Der er blevet pakket mange gode features ind i et headset, som samtidigt kommer med super solid lyd.
Der er ingen tvivl om at den høje pris vil være for meget for mange. Der er uden tvivl tale om et headset for de mere kræsne brugere, som sigter efter noget af det bedste på markedet. Det er samtidigt for dem, som kan se en ide i mulighederne for tilslutning til mere et et system, og som gerne vil have et headset som kan fungere både hjemme foran gaming tronen men også kan fungere på farten.
SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless er netop et headset, som fylder begge roller i super fin stil, og som samtidigt gør det med fantastisk lyd.
Jeg ville virkeligt gerne have set, at SteelSeries havde lavet den tilhørende USB hub, så den havde den samme fornemmelse af kvalitet, som selve headsettet. Som det er nu stikker den lidt ud og føles billig og lidt malplaceret, ved siden af det super lækre headset.
Funktionelt er der dog ikke en finger at sætte på den, og det er en rigtigt god løsning. Alle de mest normale indstillinger er lige ved fingerspidserne. Kombinerer man det med det ekstra batteri og opladningen i USB hubben, så kommer man aldrig til at løbe tør for strøm.
SteelSeries har lavet et forbandet lækkert setup med Arctis Nova Pro Wireless. Et lækkert og veludført headset kombineret med gode features, batteritid som i praksis er stort set uendelig og god software betyder man man med sættet for en eminent gaming oplevelse. SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless kommer med en række features, som man ikke kan få andre steder.
Vi lander med en endelig karakter på 9 og en Editors Choice Award. Det er virkeligt små detaljer, der holder os fra et 10 tal her.
Godt:
Skidt: