Specifikationer
Som altid, når man har planer om at samle et system i den her størrelse, kan de godt betale sig at læse og dobbelttjekke, hvad man kan få plads til har hardware. Specielt fordi Fractal Design har valgt at lade Mini og Nano versionerne af Meshify 2, dele samme underside på deres hjemmeside.
Det betød, at jeg fik læst forkert og var af den opfattelse, at jeg kunne få plads til en 240mm radiator i toppen, hvilket jeg bestemt ikke kunne, som I kan læse senere i testen.
Den detalje til side, så kan man se, at der trods den lille størrelse, stadig er plads til en del i Meshify 2 Nano. Man skal have fat i det lille ITX bundkort, men der er plads til en ATX strømforsyning, så der skal man ikke helt ned i størrelse.
Samtidigt kan vi få plads til grafikkort med en længde op til 30,5 cm, hvilket jeg kommer til at udfordre lidt.
Rundt om Meshify 2 Nano
Hvis man har set Fractal Designs Meshify design før, så vil man føle sig hjemme med det samme. Design og stil er helt som vi kender det fra serien, men nu er det bare i en mindre størrelse.
Fronten er et mesh materiale og det er naturligvis herfra serien får sit navn. Andre designs fra Fractal Design er mere lukkede i fronten, men Meshify har fokus på airflow.
Fronten kan åbnes som en låge, hvilket giver adgang til let at servicere den installerede 140mm blæser, som kommer med kabinettet. Det giver også let adgang til det støvfilter, som findes bag fronten. Alt efter hvor man har sit kabinet stående, vil jeg dog mene, at man godt kan undvære det ekstra støvfilter, og så sikre sig lidt bedre airflow. Uanset er det dog lækkert at se, Fractal design har det med.
Det er muligt at tage hele frontdelen af uden brug af værktøj. Det er kodeordet for de fleste paneler på Meshify 2 Nano. En rigtig god bonus, og på trods af ikke at være skruet fast, så sidder de godt fast med deres klikmontering.
Ser vi på toppen er der i fronten i midten en Powerknap. Den er omgivet af en reset knap, to USB 3.0 Type A, et enkelt USB 3.1 Gen 2 stik og stik til lyd. Et rigtigt godt udvalg for et lille kabinet.
Der er plads til to 120mm eller en enkelt 140 mm blæser i toppen af kabinettet. Der er dog begrænsninger på 140mm blæserens højde, som Fractal Design angiver til max 15 mm.
Der er let adgang til at montere blæsere, eller bare bedre adgang til resten af hardwaren, da hele toppanelet også kan tages af. Her er det også klaret uden brug af værktøj. Under panelet får vi endnu et støvfilter, som er let at tage ud og rengøre, hvis det er nødvendigt. Her kan det dog også i mange tilfælde spares væk, da mesh materialet i toppen i sig selv vil fungere, som et godt støvfilter til det meste.
Ved at fjerne to skruer kan man tage hele monteringsdelen til blæserne i toppen ud. Det gør det både lettere at montere blæsere, men det giver også rigtigt god plads til at arbejde med stik og kabler i toppen af kabinettet, inden man samler det hele igen.
Venstre side af kabinettet er lavet i hærdet glas ,med en et mørk toning. Glaspanelet kan fjernes hurtigt og uden værktøj, men sidder solidt fast med Fractals Designs gode klikfæstninger.
Den højre side af kabinettet er en stålside, som fjernes på samme måde som glaspanelet. Bagsiden giver god plads til kabelføring på trods af den lille størrelse. Fractal Design har sørget for masser af velcro til at fæstne og samle kabler.
På bagsiden er der en enkelt slæde til montering af en 2,5” SSD. Der er plads til tre af slæderne fordelt i kabinettet, og der følger to med til Meshify 2 Nano.
I kammeret i bunden til strømforsyning finder vi en slæde til en 3,5” harddisk. Den kan dog let fjernes, hvis man hellere vil have mere plads til sine kabler.
Ser vi ind i kabinettets hovedkammer, er der naturligvis ikke synderligt meget plads. Der er plads til to slots grafikkort, hvilket man naturligvis skal være opmærksom på ud over længden.
Ser vi i fronten kan vi se en lille detalje, som jeg synes er meget fin. Fractal Design har lavet en to små plastindsatser, som sidder i bunden af kabinettet, og som er med til at dirigere luften fra den nederste blæser op til grafikkortet, hvor det vil gøre mest gavn.
Hvis man vil gøre brug af muligheden for en AIO monteret i fronten, skal de dog fjernes for at få plads.
Der er masser af gode kabelgennemføringer fordelt rundt om i kabinettet. Det giver mulighed for at føre kabler let og pænt hen, hvor det er nødvendigt.
Testen
Der skulle naturligvis lidt hardware i kabinettet, hvilket altid kan være en udfordring med de små ITX kabinetter. Meshify 2 Nano er dog bestemt ikke det mindste ITX kabinet på markedet. Så på trods af at være ITX minded, er der relativt god plads stadig.
Det er en fordel at kunne bruge en almindelig ATX strømforsyning, da de som regel er billigere.
Til min test brugte jeg et ASUS ROG Strix Z390-I Gaming bundkort og en Fractal Design ION+ 860P strømforsyning. Jeg gik efter at klemme mest mulig grafikkraft ind i systemet. Det ville maxe Fractals Designs specifikationer, da jeg gik efter at bruge et ASUS ROG Strix RTX 2080Ti 11G Gaming grafikkort. Det kommer ind med en længde på 30,47 cm. Så små tre mm fra hvad Fractal Design noterer som deres max.
Her i starten havde jeg også en lille hjerneblødning, da jeg havde blandet specifikationerne på Meshify 2 Nano og Mini sammen. Så jeg troede jeg ville have plads til en Fractal Design Lumen S24 AIO i toppen af kabinettet.
Det fandt jeg dog hurtigt ud af, selvfølgeligt ikke kunne lade sig gøre, så jeg skiftede til en klassiker, i form af Cooler Masters Hyper 212 i en Black Edition version.
Da der var styr på hardwaren, var selve byggeprocessen ret lige til. Muligheden for let at tage panelerne af på stort set alle sider, gav god plads til at komme til at montere hardware. Specielt muligheden for at åbne helt op i toppen, var lækker i forhold til montering af CPU power stik og blæsere, som alle sammen var placeret øverst på ASUS bundkortet. På samme tid har Fractal Design sørget for at der er en dejlig stor udskæring på bagsiden af bundkortet. Det betyder. at der kan arbejdes med montering af de fleste kølere, uden at man behøver at skulle have bundkortet ud. Med det bundkort jeg brugte betyder det også, at jeg har fri adgang til den ekstra M.2 plads der findes på bagsiden af bundkortet, hvis der skulle blive brug for den.
Det største udfordring var at få grafikkortet på plads. Selv om der burde være et par mm at give af, så kunne jeg kun lige klemme kortet ind på plads.
ASUS kortet er en 2,7 slots kort, så jeg var lidt spændt på at se, hvordan det ville klare sig. Det endte med at være meget tæt på bunden i hovedkammeret. Det kan være det var her, at Fractal Designs lille luftkanal, skulle komme til sin ret.
Med hardwaren på plads kunne jeg starte systemet op og teste, hvordan et så tætpakket system ville klare sig under belastning.
Jeg startede Heaven benchmark op og lod den køre i 45 minutter, for at se hvor tingene ville lande. Det var udelukkende med de to inkluderede blæsere installeret. Meshify 2 nano kommer med en 140 mm i fronten og en 120 mm bagerst.
Efter 45 minutters gaming load, endte systemet på overraskende fornuftige 79 grader på grafikkortet og 70 grader, på den Intel 8700K CPU som var i systemet.
For et system som var så tætpakket, med grafikkortet helt nede ved bunden, var det bedre end jeg havde forventet. Fractals Designs lille trick med luftkanalen i fronten, må være med til at dirigere tilstrækkeligt luft til grafikkortet.
Med supplerende blæsere i fronten og/eller toppen, ville man sikkert kunne forbedre tingene yderligere.
Pris
Jeg kan pt finde Fractal Design Meshify 2 Nano med en online pris på lige omkring 1200 kroner. Det placerer den i den dyre ende for ITX kabinetter. Listen af features, materialer og byggekvalitet, er dog med til at retfærdiggøre den dyrere pris.
Konklusion
Jeg kan godt li’ de udfordringer, der kan være I at bygge i ITX størrelsen. Det kombineret med,at man ikke altid behøver et stort kabinet eller system, for at få masser af gaming ydelse på bordet.
ITX kabinetter kan dog også være et mareridt at bygge i, hvis ikke der er lavet gode løsninger. Det er dog ikke tilfældet med Meshify 2 Nano, som har været præget af gode løsninger fra top til bund.
Det er ikke et kabinet for dem, som går efter at få klemt deres system så langt ned i størrelse som muligt. For et ITX kabinet er det stadig i den større ende, hvis man ser på nogen af de andre premium small form factor muligheder, der er derude.
Hvis man er tilfreds med mellemstørrelsen, som Nano lidt lander i, så får man dog et super kabinet med Meshify 2 Nano. Fractal Design har ikke sparet på kvaliteten af deres materialer eller håndværket.
Der er støvfiltre i alle leder og kanter og detaljerne som, at kunne arbejde med meget uden behov for værktøj er super gode.
Det er måske lige før der er overdrevet meget støvfilter for pengene, men den slags vil jeg ikke klage over. De er hurtige og lette at fjerne, hvis man mener at kunne klare sig uden.
Prisen ligger til den dyre side, sammenlignet med hvad der ellers er på ITX markedet. Det er dog i min bog retfærdiggjort, med den kvalitet og featureliste man får.
Selv om jeg fyldte kabinettet til bristepunktet var temperaturerne stadig i den acceptable ende.
Vi lander med en endelig karakter på 9 og en Great Product Award, for et lækkert kabinet i ministørrelse for fans af Fractal Design designstil.
Godt
Skidt