MSI kompakt vs. Full Size

msi-meg-gaming-forside
SPONSORERET ARTIKEL: I dag tager vi i samarbejde med MSI et kig på to af deres komplette gaming systemer. Det ene er deres MEG Infinite X, som er et system i normal desktop størrelse. Andet skud i bøssen er deres MEG Trident X, som falder i deres Compact PC segment.

Når man er på markedet efter en gaming PC, så er der mange aspekter, der kan spille ind på, hvilken maskine man ender med at købe. Der er fordele og ulemper, når samtalen falder på kompakte vs. full Size computersystemer. Blandt disse finder vi den fyske størrelse. 

Planen er, at lave en sammenligning mellem de to systemer, og netop fokusere på fordele og ulemper ved disse former for formfaktorer. Lad os starte med at se på hardwarekonfigurationen på de to fremsendte systemer fra MSI. 

Hardware: 

MEG Trident X 10th specs:MEG Infinite X Specs:


  • Intel i9-10900K
  • MSI MEG Z490I Unify
  • 32 GB RAM
  • RTX 2080 Super


  • Intel i9-10900KF
  • MSI Z490M-S01
  • 32 GB RAM
  • RTX 2080 Super


msi-meg-gaming-systems.jpg

Som det fremgår af hardwarekonfigurationen, så er det ikke på denne front,vi skal finde forskellene. I forhold til CPU og grafikkort er der nøjagtigt de samme muligheder i de to systemer. Det er muligt at finde begge systemer i forskellige konfigurationer. Så husk at kontrollere, hvilken konfiguration du har for øje hos en forhandler. 

Den underliggende arkitektur i de to systemer er dog den samme, og er baseret på et Intels Z490 chipset. 

MSI Trident X, som er vores kompakte system i sammenligningen, er fysisk mindre end Infinite X systemet, og på hardware-siden kommer det til udtryk på et pas områder.

Trident X fr MSI er baseret på et mITX bundkort, og det betyder rent praktisk, at der kun er plads til to RAM-moduler i systemet. Derfor er den maksimale kapacitet 64 GB, imod de 128 GB, som der er mulighed for i MSI Infinite X. 

msi-meg-trident-x-lager.jpg

På lagersiden spiller den mindre plads også ind. Her er der for eksempel ikke plads til 3.5” mekaniske harddiske, og du er derfor "begrænset"  M.2 og 2.5”.

Den tilgængelige køleløsning er også et punkt, der adskiller de to Pc-systemer fra MSI. Infinite X har betydeligt mere plads, og derfor er der blevet plads til en AIO-vandkøler. I Trident X er der “kun” plads til en luftkøler. 

msi-meg-infinite-x-aio.jpg

Om det har en betydning for systemydelsen, ser vi på lidt senere. Der er naturligvis fordele og ulemper ved både vand- og luftkøling. Vi har tidligere taget et kig på netop det spørgsmål. Denne artikel finder I her

Så den mindre fysiske størrelse har ikke overraskende betydning for, hvad der er plads til i maskinrummet. Det kommer dog også med fordele. Ser vi på størrelse og vægt, så kommer MSI Trident X ud som en noget slankere model. Den har kun en volumen på lidt over 10 liter, mens Infinite X ligger på 40 liter. Samtidigt vejer Infinite X også dobbelt så meget som Trident X.

msi-meg-gaming-systems-top.jpg

Størrelsen er altså en af de mest betydelige forskelle mellem de to systemer. Hvis man er en ret stationær gamer PC med plads på bordet og som ikke flytter sit system til for eksempel LAN event eller lignende, så er Infinite X det oplagte bud. MSI  Infinite X er udstyret et robust håndtag i toppen, så hvis det er nødvendigt at flyttet systemet, kan det gøre ret let. 

Hvis man derimod har mindre plads at gøre godt med til sit setup, og måske endda har systemet med ud af huset til LAN events, så er den betydeligt mindre og lettere formfaktor på Trident X, værd at have med i sine overvejelser. 

msi-meg-gaming-systems-side.jpg

Der er naturligvis også restriktioner at tage med i betragtning i forhold til hardware grundet den mindre fyske plads i Trident X. Når det er sagt, så er der dog for langt hovedparten, mulighed for mere end rigelig gaming kraft i selv den mindre Trident X. 

Både M.2 og 2.5” SSD er tilgængelige med kapaciteter der betyder, at man kan få plads til ret mange terrabytes lagerplads selv hvis man vælger den kompakte Trident X PC fra MSI.

Opgraderingsmuligheder

Hardwaren i begge systemer er standard komponenter. Det betyder, at fremtidig opgraderinger er let tilgængelige, hvis man har skruet hænderne ordentligt på. Man behøver ikke bekymre sig om bundkort eller andre komponenter i en speciel OEM formfaktor. Selv strømforsyningerne er standard. 

Det eneste man skal være opmærksom på er, at den mindre plads i Trident X naturligvis betyder, at man her måske har lidt mindre udvalg af komponenter. Heldigvis er mITX systemer blevet populære på det sidste, så der er trods alt et fornuftigt udvalg at vælge imellem.

msi-meg-trident-x-glass-panel.jpg

På den mere stilbetonede side kommer begge systemer også med muligheden for et sidepanel i glas. Det følger med i kassen, og det er op til brugeren selv om man ønsker den side eller den metal side, som er monteret som standard. 

Processen med at få glaspanelet på er ret simpelt og kan klares på få minutter. I begge systemer er der taget hensyn til airflow. I Trident X systemet betyder det, at der stadig er et ventileret område, så CPU køleren kan få en god forsyning af frisk luft. 

msi-meg-infinite-x-glas.jpg

Glaspanelet på Infinite X kan monteres med god afstand til kabinettet, så det lodret-monterede grafikkort, stadig har mulighed for at få luft. Det betyder at man har gode fleksible muligheder for at tilpasse udseendet på systemerne, uden at skulle gå på kompromis med ydelsen.

Ydelse

For at teste ydelse, og ikke mindst kølingen, testede vi begge systemer under fuld belastning, svarende til normal gaming. Begge systemer blev testet både med metal- og glaspaneler. 

msi-meg-trident-x-benchmark.jpg

Gældende for MSI Infinite X endte systemet med temperaturer under load på 64 grader på CPUen og 79 grader på grafikkortet. For det mindre MSI Trident X system endte temperaturerne på 68 grader for CPUen og 78 grader for grafikkortet. 

Så der er altså meget lille faktuel forskel imellem de to systemer. Infinite X fra MSI vinder med en lille margen grundet den inkluderede vandkøler. Fælles for begge systemer er dog, at de yder helt inden for normale rammer, og køleløsningerne er rigtigt gode til at holde systemerne kølinge under gaming. 

msi-meg-infinite-x-grafikkort.jpg

I forhold til den rene rå performance under gaming, så vil det naturligvis være afhængigt af, hvilken konfiguration man køber. I vores tilfælde var begge systemer udstyret med et meget habilt RTX 2080 Super grafikkort. 

Hvilket system løber med sejren? 

Når alt kommer til alt, så har MSI lavet to super gode alternativer. Det er primært størrelsen der adskiller de to systemer, med de muligheder og begrænsninger det afføder. 

Der er ingen tvivl om, at MSI Trident X fylder betydeligt mindre på bordet. Det er et lækkert kompakt gaming-system. Der er gode muligheder for opgradering løbende, da der bruges standardkomponenter. Man skal bare være opmærksom på, at den mindre formfaktor betyder, at man skal være mere opmærksom, hvis man vil opgradere systemet, da ikke alt hardware passer i den lille formfaktor. 

msi-meg-trident-x-cpu-side.jpg

Vil man være sikker på at have plads til hardware opgraderinger, eller har man brug for mere plads til mekaniske harddiske, så er MSI Infinite X vejen frem. Dette system er mere fleksibelt, da der er betydeligt bedre plads på kabinettet. 

I forhold til ydelsen, så er der dog ingen forskel imellem de to systemer. Begge har mulighed for hardware af samme type. Oven i hatten er kølingen i systemerne godt tilpassede, så man kan forvente at få god ydelse ud af den installerede hardware.

msi-meg-gaming-systems-showdown.jpg

Så hvad enten man vælger det kompakte system eller et i fuld størrelse, kan man forvente en god gaming oplevelse af hardwaren. Begge systemer kan findes online i en konfiguration, som vores hos forhandlere herhjemme. 

Køb MSI MEG Trident X

Køb MSI MEG  Infinite X


For tiden kører MSI deres End of Summer Cashback periode, hvor det på udvalgte modeller er muligt at spare op til næsten 600 kr. Så hvis du er på markedet efter en af gaming systemerne her, eller nogen af MSIs andre produkter som gaming skærme, bundkort eller andet, så læs mere om deres læs mere om deres End of Summer Cashback her.

Læs mere om begge systemer hos MSI lige her: 

MSI MEG Trident X

MSI MEG Infinite X

Vores partnere