SteelSeries Aerox 3 Wireless 2022 Edition: Test

2.4ghz Edition Steelseries Wireless Aerox3 Aerox bluetooth ip54 truemove gamermouse mouse Air 2022
I 2020 kom Steelseries med en ny serie til deres muse lineup. Vi blev forkælet med både en kablet og trådløs version af Aerox, en mus som kom med lav vægt, honey shell design og USB-C for at give en hurtig opladning. Vi skal nu kigge på en opdateret version nemlig deres Aerox 3 Wireless 2022 Edition, vi kigger nærmere på om det er en opgraderet version eller mere et rebrand af deres eksisterende mus.

Inden vi skal kigge på Aerox 3 Wireless har jeg fundet specifikationer frem. Jeg har været på SteelSeries hjemmeside for at finde oplysningerne.  

Specifikationer og features Aerox 3 Wireless 2022 Edition

 • Type: Trådløs gamermus
 • Materialer: ABS plastik
 • Sensor: SteelSeries TrueMove Air
 • CPI: 100 – 18.000
 • IPS: 400 på SteelSeries QcK Surfaces
 • Maksimal acceleration: 40G
 • Polling rate: 1000 Hz 
 • Forbindelse: kabel, 2.4GHz og Bluetooth. 
 • Grip Style: Palm, Claw eller fingertip greb
 • Antal knapper: 6
 • Kontakt type: SteelSeries mechanical switches (80 millioner kliks)
 • RGB-lys: Ja, 3 zoner
 • Vægt: 68 gram 
 • Dimensioner: L120.55 x B67.03 x H37.98
 • OS support: Windows, Mac, Xbox, Linux
 • Software: SteelSeries Engine 3.18.4+ 


Har du læst anmeldelsen af Aerox 3 og Aerox 3 Wireless, som fik en score på 9 ud af 10, sammen med editors choice. 

Rundt om Aerox 3 Wireless 2022 edition

Aerox 3 Wireless 2022 Edition kommer i en grå og orange kasse, med billede af selve musen på fronten. Vi har navnet Aerox 3 Wireless i bunden, og hvis du har været inde på vores test af den første udgave, kan du hurtigt se at de er identiske. Det kan altså være svært at se vi har med en ny udgave af en gammel kending. 

gamermouse truemove ip54 Wireless Aerox3 Aerox Edition bluetooth 2.4ghz Air 2022 Steelseries mouse.jpg

Kigger vi på bagsiden begynder vi at se lidt forskellige. Selvom det er sat op på samme måde, kan vi se at PFTE fødderne nu er 100% og i hvide frem for sorte. Kigger vi på nogle af nøglefunktionerne, så fremhæver Steelseries stadig 200 timers batteri tid, Truemove Air sensoren og med en vægt på 68 gram, hvilket er 2 gram mere end forgængeren. Udover det har Aerox 3 Wireless 2022 Edition fået IP54 certificering. 

Wireless Aerox3 2.4ghz Steelseries truemove bluetooth Aerox gamermouse 2022 mouse Air ip54 Edition.jpg

Vi skal have pakket musen ud for at se hvad vi får med. Udover musen kommer der et USB-A til USB-C kabel, en USB-C til USB-C adapter og en USB-C dongle. Ved siden af har vi også en lille manual med produktinformationer. 

truemove Air gamermouse Aerox bluetooth 2.4ghz Steelseries mouse 2022 Aerox3 ip54 Edition Wireless.jpg

Vi skal have Aerox 3 Wireless 2022 Edition i fokus, og får fjernet de ekstra ting som følger med. Aerox 3 Wireless 2022 Edition, kan i princippet bruges både med højre og venstre hånd. Selvom vi har to knapper i venstre side, så gør formen at den ikke fungere bedre i den ene frem for den anden. 

Steelseries 2.4ghz ip54 bluetooth 2022 Aerox gamermouse truemove Air Edition Aerox3 Wireless mouse.jpg

Tager vi et kig på den modsatte side, kan det tydeligt ses at musen ikke har en form tilpasses til højrehåndet. Igen er det utrolig svært at se forskel på den tidligere Aerox 3 model, fremfor den nye. Dette kan også være forståeligt nok, da det har fungeret og de har skabt en mus som bød på et flot men neutralt design. 

truemove 2022 ip54 Wireless mouse Edition Aerox Air Steelseries gamermouse 2.4ghz Aerox3 bluetooth.jpg 

Aerox 3 Wireless 2022 Edition har en almindelig størrelse, hvilket også gør det muligt at bruge den både med, fingertip, palm og claw greb, både an på størrelsen af hånden men også præference.  

ip54 Edition Steelseries truemove Air 2.4ghz Aerox Aerox3 mouse bluetooth 2022 Wireless gamermouse.jpg

Med Aerox 3 Wireless 2022 Edition har vi tre muligheder for tilslutning af musen. Udover selvfølgelig at kunne bruge kablet, kan vi også tilslutte den via 2.4 GHz dongle, som har en estimeret batteritid på 80 timer, og via bluetooth som har en estimeret batteritid på 200 timer. Der vil dog være ydelsesforskel på om du vælger 2.4 GHz eller Bluetooth. 

truemove Aerox mouse bluetooth ip54 Wireless Air 2022 Steelseries gamermouse Aerox3 2.4ghz Edition.jpg

Tager vi et kig i bunden af musen, er det også her vi nemmest kan se forskellen på den gamle og nye model. For det er specielt PFTE-puderne som er blevet skiftet. På den gamle model, var det fire små sorte puder som skulle hjælpe med at give en glidende oplevelse, når musen kørte over overfladen. Med den nye 2022 model, er det blevet til to store puder som dækker i hver sin ende af musen. Det er også i bunden vi kan skifte mellem forbindelsestyperne, blandt andet 2.4 GHz eller Bluetooth. 

Air Aerox Edition Steelseries mouse bluetooth Aerox3 2022 gamermouse truemove ip54 Wireless 2.4ghz.jpg

Software

Vi skal have sat Aerox 3 Wireless 2022 Edition op i softwaren. Til det bruger SteelSeries deres Engine software som samler alt hardware fra SteelSeries. 

Som det første skal vi have opdateret firmware i musen, hvilket gør vi skal have sat den til ledning, og ellers lade softwaren gøre sit. 

gamermouse truemove ip54 Wireless Aerox mouse Air 2.4ghz Steelseries bluetooth Aerox3 2022 Edition.png

Inde på selve musen, har vi mulighed for at ændre funktionerne på knapperne, sætte CPI og lave fem forskellige CPI profiler. Der er også andre funktioner, såsom acceleration, polling rate eller hvornår musen skal gå i søvntilstand. 

Selvom det kun er en side, vi har at lege med, så kan vi justere musen efter det nødvendige behov. Vi har også mulighed for at gå over i illumination, hvor vi kan indstille RGB i musen. Den er opdelt i tre zoner som hver kan tilpasses det du ønsker. 

Aerox ip54 gamermouse mouse Air bluetooth Edition 2022 truemove 2.4ghz Wireless Aerox3 Steelseries.png

Testen – Brugen og komfort

Det er blevet tid til selve testen, og til det har jeg udskiftet den mus jeg normalt bruger, og erstattet den med Aerox 3 Wireless. Den bliver brugt i en periode, hvor den bliver kastet igennem lidt forskelligt, fra almindelig computerbrug og gaming. 

Som den hurtige måske har læst sig frem til er der ikke stor forskel på designet omkring den ældre Aerox 3 Wireless og den nye 2022 Edition. Det gør også at oplevelsen i form af komfort, ikke har ændret sig. Det er bestemt ikke en dårlig ting, da Aerox 3 Wireless ligger godt i hånden og honeycomb shell designet er med til at give luft til hånden, når man sidder og bruger den i længere tid. 

Selvom Aerox 3 Wireless 2022 Edition har taget 2 gram på i vægt, så er det ikke noget som mærkes og musen giver stadig en god og glidende oplevelse, når den kører over musemåtten. 

Aerox Wireless Edition gamermouse mouse Air Aerox3 truemove Steelseries ip54 bluetooth 2.4ghz 2022.jpg

Kigger vi på knapperne på musen, her har de to primære knapper en høj men fast lyd. Efter at have siddet med andre modeller, hvor de har kunne formå at gøre knapperne næsten lydløse, er det en underlig følelse at komme over til SteelSeries som ikke er bange for at larme lidt. Feedbacken på knapperne er dog rigtig god, og det er uden tvivl en tilvænningssag, omkring støjen fra knapperne. 

Går vi videre til drejehjulet, sidder den ret lav i musen. Det er selvfølgelig med til at give det lav profils look som musen kommer med, og selve drejehjulet har også en behagelig og næsten lydløs feedback. Det er kun ved hurtig rul at den kan støje en smule. 

Aerox 3 Wireless 2022 Edition har været igennem nogle spil for at se hvordan den fungerer under lidt pres. Der er ingen tvivl om at de nye puder giver en bedre oplevelse for bevægelsen af musen. Selvom det er minimalt af forskel, så har det stadig givet det ekstra, som jeg ikke vidste jeg manglede på den ældre model. 

Det kan være svært at mærke den store forskel mellem de to modeller, udover PFTE-fødderne som har givet lidt ekstra. Det er selvfølgelig heller ikke så underligt, da alt teknik er den samme. Selvom jeg var begejstret da jeg testede Aerox 3 Wireless, føler jeg ikke at 2022 Edition kommer med noget ekstra ordinært til bordet. Det vender vi tilbage til under konklusionen.   

Pris

Jeg har fundet en pris på Aerox 3 Wireless 2022 Edition til en pris på 499,- DKK, hvor SteelSeries selv sælger den med en normal pris på 799,- DKK på deres egen hjemmeside. 

Aerox bluetooth Aerox3 2022 gamermouse ip54 Steelseries 2.4ghz truemove Wireless Edition mouse Air.jpg

Ønsker du at finde flere oplysninger omkring Aerox 3 Wireless 2022 Edition fra SteelSeries, kan du klikke på banneret ovenover.  
Konklusion

Det kan være svært at skulle lave en opdateret version af noget som allerede eksistere. Specielt handler det om at skabe en forbedring, men stadig bibeholde de gode ting, som blev lavet første gang.

SteelSeries har også kun valgt at forbedre to ting med den nye Aerox 3 Wireless 2022 Edition, hvor den første som vi har gennemgået er deres PFTE-fødder som nu dækker et større område og giver en bedre glidende følelse på musemåtten. Den anden ting er IP54 certificering, som ikke er helt dumt, når man tænker på honeycomb shell designet er mere åbent, og derfor kan blive mere ramt ved et uheld i form af væske eller andet som kommer ned til elektronikken.  

Det er derfor meget små ændringer som er sket, og det kunne hurtigt virke fjollet at SteelSeries overhovedet har valgt at gå den vej, med at få lavet en ny model med disse ændringer. Hvorfor skulle man købe den nye fremfor den gamle. Heldigvis virker det ikke til at SteelSeries har valgt at ændre prisen selvom det er en ny model, og det har nok også betydet at det mere har været en blød lancering, hvor 2022 Edition bare har skulle overtage for den gamle model. 

Aerox 3 Wireless kommer altså med det gode fra den tidligere serie, i form af designet, pasform et batteri som kan holde i mange timer, og USB-C til hurtigt at få ladt op og få dig op og køre igen. Udover det har de så forbedret PFTE-fødderne og fået lavet en IP54 certificering uden at det skal koste dig ekstra ved at vælge Aerox 3 Wireless 2022 Edition. 

Selvom jeg godt kunne have savnet at de havde givet mere, blandt andet ved batteritiden, så vi kom over 100 timer ved forbindelse på 2.4 GHz forbindelsen, så er det specielt værd at overveje at står du og skal købe en ny mus og dit valg er faldet på Aerox 3 Wireless. Så skal differencen være stor, hvis du ikke skal vælge den nye udgave fremfor den ældre. For selvom at det ikke er meget at hente i forbedringer, så er det de små detaljer som betyder noget, og her vil jeg mene at de to punkter som er blevet forbedret, er det værd at tage med. 

Under den tidligere test, oplevede jeg slumretilstand kunne være svært at få musen ud af. Hvor det krævede at trykke på en tast på musen før den kunne bruges. Under test af Aerox 3 Wireless 2022 Edition, oplevede jeg ikke samme udfordring, og selvom jeg var væk fra computeren i længere tid, så var musen klar til brug så snart jeg bevægede den. Jeg forventer SteelSeries har fået opdateret firmware i musen, og det derfor ikke kun er 2022 Edition som nyder godt at denne forbedring. 

Jeg slutter testen af med at give Aerox 3 Wireless 2022 Edition en score på 9 ud af 10, sammen med great product. For der er ingen tvivl om at produktet er ikke blevet dårligere end sin forgænger, og SteelSeries har også haft rettet den fejl omkring slumretilstand, som blev pointeret under sidste test. Alligevel føler jeg ikke at SteelSeries har givet sig 100% med deres Aerox 3 Wireless 2022 Edition, ved at de ikke har prøvet i samme omgang at forbedre deres eksisterende produkt, i form af bedre batteritid. Hvilket også kunne tiltrække endnu mere, for at købe 2022 udgaven, fremfor tidligere model eller konkurrenternes. 

Pros

 • SteelSeries mekaniske kontakter som kan klare 80 millioner kliks
 • Meget lav vægt 
 • Fedt design
 • Bedre PTFE-fødderne
 • Feedback og minimal lyd på hjulet
 • Sensoren (SteelSeries TrueMove Air)
 • USB-C
 • IP54 Certificering

Cons

 • samme batteritid som første udgave af Aerox 3 Wireless

Score: 9 + Great Product

2.4ghz Edition Steelseries Wireless Aerox3 Aerox bluetooth ip54 truemove gamermouse mouse Air 2022.jpg

Vores partnere