Synology DiskStation DS220+: TEST

01_synology_ds220+_frontbillede
I rækken af NAS servere fra Synology har vi også modtaget en mere budgetvenlig model, som vi skal se på i dag. Vi skal nemlig teste den nye DiskStation DS220+ NAS fra Synology.

Næste levende billede i testrækken fra Synology bliver som nævnt Synology DiskStation DS220+, der byder sig til overfor den mere almindelige hjemmeforbruger, som har brug for en brugervenlig og skarp NAS server i hjemmet til at håndtere husstandens hjemmevideoer, billeder og musik.

synology_logo.jpg

 • CPU-model: Intel Celeron J4025
 • CPU-arkitektur: 64-bit
 • CPU-frekvens: 2-core 2.0 (basis) / 2.9 (burst) GHz
 • Systemhukommelse: 2 GB DDR4 non-ECC
 • Samlet antal hukommelsesslot: 2
 • Maks. Hukommelseskapacitet: 6 GB (2 GB + 4 GB)
 • Drevrum: 2
 • Kompatibel drevtype:


   
  3.5" SATA HDD
   2.5" SATA HDD
   2.5" SATA SSD

 • Maksimal størrelse på enkelt volumen: 108 TB
 • Hot Swappable Drive: Ja
 • Eksterne porte:
   
  RJ-45 1GbE LAN Port: 2 (med Link Aggregation / Failover support)
   USB 3.0-port: 2
 • Systemblæser: 92 mm x 92 mm x 1 styk
 • Størrelse: 165 mm x 108 mm x 232.2 mm
 • Vægt: 1.30 kg

info_00_specifikationer.jpg

02_ds220+_set_forfra_2_bay_nas.jpg

Med Synologys DS220+ er vi som nævnt ovre i en forbrugerminded NAS server, der stadig byder på lækker hardware men i en mere neddroslet version med 2 GB RAM og en Celeron J4025 processor med en 2 GHz clockfrekvens.

info_01_synology_drive.jpg

Med opgradering af processoren i den nye DS220+ i forhold til forgængerne har vi opnået en forbedret filindeksering, hvilket gør datatilgængeligheden hurtigere, så man kan komme hurtigt videre med at se sine film og billeder fra serveren.

03_led_dioder_frontpanel_hdd_lan.jpg

Øverst på fronten af Synology DS220+ har vi fem LED-dioder, der viser aktivitet på begge diske og LAN porte samt en status indikator, der fortæller, hvilken tilstand serveren er i. Ved et konstant grønt lys er serveren køreklar.

04_frontpanel_power_button_usb_31.jpg

Nederst på fronten af DS220+ gemmer der sig en powerknap, en USB copy knap og en USB3.0 port. USB Copy knappen kan bruges til at kopiere indhold mellem eksterne lagerenheder og den interne lagerenhed.

05_drive_bay_frontplade_pillet_af.jpg

06_harddisk_installation_drive_bay.jpg

Fronten af NAS serveren pilles let af med et lille ryk, og så har man direkte adgang til de to drivebays, som let kan pilles ud ved at trykke låsen i toppen op, mens der trækkes i skuffen.

07_vaerktoejsfri_installation_3_5_tommers_harddisk.jpg

Almindelige 3,5" harddiske kan monteres direkte i drivebays uden brug af værktøj ved at klikke de to låsearme ud, lægge diskene i og klikke dem på igen. Dernæst er det bare at skubbe de nu fyldte drive bays ind igen, og man er derved klar til at komme i gang med at opsætte sin NAS server.

info_04_synology_dsm.jpg

Alle Synology NAS servere er drevet via Synology DSM softwaren, der kommer med et fint og brugervenligt grafisk interface. Hvis I ønsker at prøvekøre systemet, så kan I klikke på billedet ovenfor og blive ledt til en virtuel version af DSM.

info_02_video_station.jpg

info_03_audio_station.jpg

Video Station og Audio Station er især software, man som forbruger kan få glæde af, da den kan bruges til at tilgå sine lyd- og videofiler på tværs af alle enheder, så længe de bare ligger på ens NAS server i hjemmet. Softwaren kan også downloades til Android og Apple enheder, så man kan nyde det hele direkte fra telefonen. 

info_02_synology_office.jpg

Synology har sin egen Office software, der er direkte kompatibelt med Microsoft Office. Hvis I ønsker at læse om softwaren, kan I klikke HER og læse det i vores anmeldelse af Synology DiskStation DS1520+

synology_drive_info_01_specifikationer.jpg

Synology Drive er Synologys egen software, som kan bruges på alle enheder til at tilgå al sin data, og det er fuldt kompatibelt med Synology Office. Hvis I ønsker at læse om softwaren, kan I klikke her og se vores anmeldelse af Synology DiskStation DS920+

Opsætning af og migrering af data mellem Synology NAS servere

opsaetning_01_nye_enheder.jpg

opsaetning_02_ny_nas_paa_netvaerket.jpg

Når man skal opsætte NAS servere fra Synology, så kræver det så lidt som at montere harddiske, tilslutte serveren til netværket og tilslutte strøm. Dernæst åbner man find.synology.com/ og starte opsætningen ved at klikke på "Opret forbindelse". 

opsaetning_03_migrering_via_web_assistent.jpg

Hvis man så har opgraderet fra en tidligere version af en Synology NAS server vil softwaren automatisk detektere dataen på ens harddiske, og derfor vil vi blive tilbudt en migrering af al data uden tab fra den gamle til den nye NAS.

opsaetning_04_installations_type.jpg

Når migreringen starter, skal man først vælge, om man vil have en clean installation af DSM, eller om man vil have det overflyttet med de eksisterende apps fra tidligere.

opsaetning_05_installer_synology_dsm.jpg

opsaetning_06_download_og_installer_operativsystem.jpg

Dernæst starter installationen af DiskStation Manager, som er Synologys tidligere omtalte DSM operativsystem.

opsaetning_07_faerdig_opsaetning_7_minutter.jpg

Den samlede opsætning og migrering af data fra vores tidligere testede DS920+ tog alt i alt 8 minutter fra opstart, til at vi var klar til at indtaste brugeroplysninger og logge ind. Det kan altså kun nævnes, at det er supernemt og lige til at opsætte direkte ud af kassen.

Pris

I skrivende stund, den 7. oktober 2020, er Synology DS220+ set til 2.799,00 kroner. En lidt høj pris for en 2-bay NAS server.

synology_logo.jpg

Konklusion

Står du og leder efter din næste NAS server, som kan levere rigtig mange af de fede og velkendte funktioner, som Synology er kendt for at give os som forbrugere, så kunne DiskStation DS220+ meget vel være et rigtig godt bud, så længe man "kan nøjes" med to drivebays, hvilket selvfølgelig sætter sine begrænsninger i forhold til plads og RAID understøttelse, da vi så her skal tage til takke med JBOD og RAID1/RAID0. Altså en mindre begrænsning, da vi mister RAID5 og RAID10. Men de fleste forbrugere i dag vil formentlig alligevel gå efter JBOD eller RAID1 redundant sikkerhed, hvis man har data, som gerne skal sikres lidt ekstra. Kombineret med hot swap understøttelse er det dermed rigtig nemt at udskifte en harddisk i et RAID.

Hardwaren i Synology DS220+ er rigtig fin til den type NAS server, som DS220+ er. Vi får en fornuftig Celeron processor med en boost frekvens på 2.9 GHz og 2 GB forudinstallerede RAM med mulighed for op til 6 GB RAM, såfremt man mener at have brug for yderligere hukommelse i sin NAS. Med et stykke hardware som DS220+ er der ikke mulighed for SSD cache lager, hvilket også er mere henvendt til mindre virksomheder, der har brug for et boost i brugen af applikationer og tilgang til data. Man får endvidere lov til at betale 2800 kroner for en 2-bays NAS, hvilket er en del, men til gengæld får man Synologys brugervenlighed kombineret med masser af fede funktioner og hardware, så jeg tænker, at jeg vil give Synology en flot score på 9 og en Safe Buy Award.

Godt:

 • Lækkert design
 • Fornuftig hardware
 • Vil fungere fint som Plex server i kombination med eksempelvis en NVIDIA Shield
 • Dual gigabit LAN
 • Understøtter Link Aggregation og Failover sikkerhed
 • Utrolig nem opsætning og eventuel migrering

Knapt så godt:

 • "Kun" RAID1
 • Prisen er lidt stejl til trods for de positive elementer

Score 9 + Safe Buy Award

07_vaerktoejsfri_installation_3_5_tommers_harddisk.jpg

Vores partnere