SK Hynix på vej med DDR5-8400 RAM

DDR-5 8400
Over 130 GB / s maksimalt teoretisk ydeevne i en dual-channel konfiguration. Potentialet er mildest talt imponerede.


Fra tid til anden, selvom der er MEGET langt mellem snapsene, rodes der godt og grundigt rundt i kurven med hukommelsesteknologier, og ud kommer DDR-hvad-det-næste-nummer-er. Den store grydeske har været i omdrejninger og resultatet er DDR5-8400 RAM.

I modsætning til de iterative opgraderinger, der definerer frigivelser af de fleste computer komponenter, er hukommelsesopgraderinger af mere sjælden karakter. DDR4 har nu mere end seks år på bagen tiderne, og DDR5 er forpligtet til at løfte den tunge arv efter de nu forældet DDR4-RAM. SK Hynix har eftertænksomt teaset os i forvejen med en imponerende liste over nye specifikationer.

Fokus hos os er de proklamerede hastigheder på op til 8400 MT / s. Ved den hastighed er den teoretiske båndbredde per kanal 67,2 GB / s, hvilket er meget mere end DDR4’s maksimumsgrad på 25,6 GB / s. En typisk konfiguration med dual channel tilbyder 134 GB / s. Quad channel 267 GB / s, Octa-channel 538 GB / s. Hastigheder i den virkelige verden er dog ofte omkring 30% lavere i praksis.

En faktor 4 forøgelse af densitet vil gøre RAM-modulerne med høj kapacitet billigere og nye mængder hukommelse mulig. Sænket driftsspænding og peak-to-peak belastning (VPP) øger effektiviteten i strømforbruget. On-die ECC (fejlkorrektionskode) og ECS (fejlkontrol) sørger for meget forbedret fejlkorrektion og stabilitet, og Decision feedback equalization reducerer støj fra elektronikken, hvilket forbedrer per-pin-hastighederne til glæde for slutbrugerne – og især overclocking-folket.

SK Hynix forbereder sig på at starte masseproduktion af DDR5 i år. De forventer, at DDR5 tager 22% af hukommelsesmarkedet i 2021 og 43% i 2022, så det vil ikke vare længe, før alle vores gaming rigs har brug for en opdatering. AMD’s Zen 3 og Intels Sapphire Rapids-arkitekturer kunne begge have DDR5 understøttese, når de lanceres. 


Læs næste:

Microsoft Edge er nu den 2. mest populære browser

Grafikkort markedet løber tør for GDDR5

Sådan konfigureres din nye Chromecast: GUIDE

Google + 10 ting som gør en forskel

Cooler Master TD500 Mesh: TEST