Google Pixel 4 og 4XL - her er alt du skal vide

Google_Pixel4_4XL_colors
Efter adskillige leaks og rygter af de kommende Pixel-smartphones, har Google endelig fremvist Pixel 4 og 4XL under sin Made By Google 2019 begivenhed. Her tager vi et nærmere kig på dem.


Forbedret Google Assistant

Den nye og forbedrede Google Assistant er integreret dybt ind i Pixel 4's software, hvilket giver meget hurtigere responstider. Begge Pixels har Googless sprogmodeller liggende på enheden, der kører igennem Googles datacentre. Dette betyder, at Google Assistant-interaktioner foregår lokalt på enheden, uden behov for at sende anmodninger til Googles datacentre, inden du modtager et svar.

Assistenten på Pixel 4-telefoner understøtter nu ”fortsatte” samtaler. Kort sagt, giver dette dig mulighed for at stille et opfølgende spørgsmål til assistenten uden at skulle pause for at sige et andet ”hotword”.

Google Pixel 4 og 4 XL kører Android 10 ud af æsken. Ikke meget har ændret sig designmæssigt, men der er dog et par nye tilføjelser til dette års Pixels. Pixel Launcher har nu en genvej til at trække notifikations-baren ned, ved at stryge med fingeren. Der er også en ny Pixel Themes-app, der giver dig mulighed for at vælge font, tapet, accentfarve og meget mere.


Google_pixel_4_google assistant.jpg


Diplays i spitzenklasse

Google har denne gang gjort ekstra meget ud af skærmen på Pixel 4 og 4 XL. Dette har resulteret i, at DisplayMate har tildelt Google en A+ vurdering og en ”Best Smartphone Display Award”.
Displayene på Pixel 4 og 4 XL er 90Hz-skærme - Google kalder dem ”Smooth Displays” – hvor du har mulighed for at skifte mellem 60Hz og 90Hz, efter behov.
Skærme med højere opdateringsfrekvens er bestemt vokset i popularitet for nylig, og det er fedt at se Google er med på bølgen.


Ny ”Soli-chip” og Motion Sense

Pixel 4 og 4 XL har ifølge Google det hurtigste face-unlock på en smartphone. Dette er gjort muligt på baggrund af Googles nye bevægelsesfølende ”Soli-chip”, som er placeret ved siden af den frontvendte kamerasensor.

Google har skrottet den bagmonterede fingeraftrykssensor i år og inkluderer i stedet ansigtsgenkendelse. Pixel 4-telefoner leveres med flere sikkerhedsparametre i forhold til anisgts-oplåsning, som inkluderer: IR-kameraer, en dot-projector, samt en flood-illuminator.
Ved hjælp af disse sensorer, vil Pixel 4 være i stand til at skabe en nøjagtig model af dit ansigt, bekræfte, at det er dig, og derved låse din telefon op.

Den nye Soli-chip låser også op for en ny funktion i Google Pixel 4 og 4 XL, kaldet Motion Sense, der giver telefonen mulighed for at registrere brugerens bevægelser. Ved hjælp af Motion Sense kan brugerne ændre en sang, slukke alarmer og tage et opkald med en bevægelse af deres hånd.

Google_pixel_4_face_unlock.pngSpecifikationer

Pixel 4 og 4 XL deler stort set de samme specifikationer. Begge har en Qualcomm Snapdragon 855 SoC, 6 GB RAM, 64GB eller 128 GB lagerplads, men dog uden microSD-udvidelse og hovedtelefonstik.

Pixel 4 har et batteri på 2.800mAh (115mAh mindre end Pixel 3), mens Pixel 4 XL har et 3.700mAh-batteri (270mAh mere end Pixel 3 XL). 90Hz-diplays er kendt for at være ret hårde på batteriets levetid, så derfor må vi håbe at batterikapaciteten ikke går hen og bliver et problem.


Dual-kamera med Live HDR+

Google hopper endelig på dual-kameratoget. Både Pixel 4 og 4 XL har en 12MP Dual Pixel-sensor og et 16MP-teleobjektiv med 2x zoom. Dette vil ifølge Google resultere i bedre portrætbilleder, da der nu er to linser til at fange dybdeoplysninger. Der er også en Time-of-flight-sensor (ToF) på bagsiden, for nøjagtig afstands- og dybdeberegning

Live HDR+ er en ny funktion, der kommer til Pixel 4 og 4 XL. Dette giver brugerne mulighed for at få vist en HDR+ behandling i kameraappen, før de tager billedet. En ny funktion kaldet Dual Exposure, giver brugerne mulighed for at justere skygger og highlights i et billede, før de tager fotografiet.

Google fokuserer også på bedre hvidbalance. Pixel 4 har maskinindlæringsbaseret hvidbalancering i alle fototilstande, og ikke kun i Night Sight-tilstand som på Pixel 3. Dette vil resultere i mere nøjagtige farver generelt.


Pris og tilgængelighed

Google Pixel 4 og 4XL kommer desværre ikke til Danmark i denne omgang. Såfremt de nye Pixels har vist interesse, skal man nok søge efter dem i eksempelvis England eller Tyskland.
Prisen på en Pixel 4, ligger på 750 euro.Billeder og kilder: Google, Androidauthority, The Verge

Læs også: Om Google

Læs også: Google Stadia