OnePlus OxygenOS 11: De 5 vigtigste nye funktioner

OnePlus frigiver OxygenOS 11
OnePlus har taget indpakningen af sin næste generation software, HydrogenOS 11. Det er den kinesiske version af OxygenOS softwaren, som vi er kommet til at elske gennem årene. HydrogenOS 11 (eller OxygenOS 11 minus Google-tjenester) er nu baseret på Android 11 og bringer en større UI-revision med sig – herunder always-on display, Zen Mode 2.0 og meget mere. Vi har highlightet de 5 vigtigste nye funktioner.

I går bragte vi nyheden om Disse OnePlus telefoner får OxygenOS 11, og i dag har OnePlus så officielt  taget indpakningen af sin næste generation software, HydrogenOS 11.

De centrale UI-ændringer og funktioner forbliver de samme på tværs af HydrogenOS 11 (Kina-specifik) og OxygenOS 11 (for globale varianter inkluderer Google-tjenester).

Lad os få set på alle de nye funktioner i OxygenOS 11:

Nye funktioner i OxygenOS 11


1. UI og dark mode ændringer

Som forventet af hver større opdatering har OnePlus også introduceret nogle nye UI-ændringer i OxygenOS 11. OxygenOS ser stadig ud til at være en trimmet version af Android. Virksomheden har introduceret Helvetica-skrifttypen i opdateringen sammen med nye ikoner, ringetoner og endda et sæt nye wallpapers.

Aktier/Stock, Vejret og Galleri apps har fået en mindre overhaling med nye animationer og funktioner.

oxygenos-11-UI.jpg

Source: OnePlus/Weibo

OxygenOS 11 forbedrer også den eksisterende dark mode tilstand - ikke kun for almindelige brugere, men også for synshæmmede. Den nye dark mode funktion anvender forskellige skygger af sort på tværs af UI for at give en mere behagelig seeroplevelse. Den indeholder nu også Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.0 certificering for at tilbyde en mere ensartet og behagelig dark mode oplevelse til synshæmmede OnePlus-brugere.

2. Nem at bruge med én hånd

Reachability er blevet et fokusområde for mange brugere, da vores telefoner er blevet fysisk større i løbet af de sidste par år. OnePlus tager signaler fra Samsung og One UI for at skubbe primære indstillinger til bunden af skærmen for lettere at kunne bruges med én hånd.

oxygenos-11-settings-page.jpgSource: OnePlus/Weibo

Som du kan se på ovenstående screenshot fra OnePlus, vil dette efterlade hvid plads med noget tekst, som navnet på indstillingsfunktionen eller sjældent anvendte funktioner, øverst på skærmen. Slet ikke noget dumt tiltag, men vi bliver nødt til at prøve dette på egen hånd for at kunne konkludere, og tjekke, hvor godt det er implementeret på tværs af softwaren.

3. Always-on Display

Som lovet bringer OxygenOS 11 den meget efterspurgte "Always-on Display" funktion med sig. Denne funktion har været på vej i meget lang tid og først føjet til produktets roadmap tidligere i år.

always-on-display-oxygenOS.webpSource: OnePlus/Weibo

Derudover giver OxygenOS 11 dig også mulighed for at bruge et foto fra dit galleri på Always-on skærmen - sammen med enhedens låseskærm og wallpaper på Home-skærmen. Det konverterer billedet til en høj præcisionslinjetegning (som set ovenfor til højre) og anvender det på Always-on displayet.

Du kan tjekke de forskellige typer Always-on på Weibo lige her


4. Zen Mode 2.0 - digital detox funktion

Den digitale detox funktion, Zen Mode, blev introduceret med OnePlus 7 serien sidste år. Det låste dig basalt set fra at kunne bruge din telefon i 20 minutter, og holdt dig væk fra sociale notifikationer og hjalp dig med at fokusere på andet. OnePlus har siden føjet nye funktioner til Zen Mode, men i dag har det også gennemgået en UI-revision og hvad OnePlus kalder for samfundsfokuseret multi-meditation feature.

Featuren er vel og mærke ikke begrænset til kun OnePlus telefoner. Du vil snart være i stand til at invitere venner eller kolleger til en digital detox under møder og fester. Dette vil tilskynde brugerne til ikke at pille ved deres telefoner for at tjekke for notifikationer fra deres chef eller kæreste.

5. Voice memo

HydrogenOS 11 har også introduceret en ny stemmekontrolleret memo-funktion. Denne giver dig mulighed for at tage stemmenotater og transcribe them in real-time og transkribere dem i realtid på. Dette minder mest af alt om optager-appen, der findes på Pixel-enheder. Vi har i øjeblikket ingen information om, hvorvidt OnePlus vil bringe denne funktion til globale markeder med OxygenOS 11 eller ej.

OnePlus er i øjeblikket ved at implementere den Android 11 baserede HydrogenOS 11 DP3 (developer preview 3) på det kinesiske marked.

Virksomheden planlægger også at tilbyde denne opdatering globalt i dag med en officiel stabil udgivelse planlagt til oktober.

 

Source & Image credit:

OnePlus